<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 電腦help...有無大佬幫到我..thx
返回列表 回復 發帖

電腦help...有無大佬幫到我..thx

我的另一部電腦,在dos模式時,我錯誤disabled咗一個叫VGA乜乜..,而家個monセ都睇唔到,
想開返佢都唔得,因為可能我關咗個mon嘅輸出,唔知各位有無計教我開返佢....thx..

[ Last edited by advox on 2007-6-30 at 11:30 AM ]
係 vga.sys, vga.dll 定係 vga.drv?
同埋係點樣 disabled 咗?係唔係 delete 左?
Originally posted by acery2k at 2007-6-30 11:57 AM:
係 vga.sys, vga.dll 定係 vga.drv?
同埋係點樣 disabled 咗?係唔係 delete 左?
我都唔記得係边個,不過一定無delete到,佢有得揀enabled/disabled
我disabled咗
Originally posted by advox at 2007-6-30 05:06 PM:

我都唔記得係边個,不過一定無delete到,佢有得揀enabled/disabled
我disabled咗
咁我都無乜計

可唔可以就咁入 DOS mode 去 enable 番?
或者用 safe mode 去 control panel - system - hardware manager 試一試?
DOS 都睇唔到,只聽到聲
DOS模式?  定係BIOS呀???
試下跟說明書.... reset BIOS...一般係拎走粒電 5~10秒再插返好就OK.
I think you went into BIOS and disabled VGA ..
reset BIOS or remove the BIOS battery for around 20 seconds then plug it back in again, good luck
Originally posted by autod at 2007-6-30 11:38 PM:
DOS模式?  定係BIOS呀???
試下跟說明書.... reset BIOS...一般係拎走粒電 5~10秒再插返好就OK.
唔該哂..真係拎走粒電就ok咗...十萬個唔該
Originally posted by advox at 2007-7-5 12:49 AM:

唔該哂..真係拎走粒電就ok咗...十萬個唔該
弓起
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 電腦help...有無大佬幫到我..thx

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。