<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 深仇大恨,互相交惡,自生自滅
返回列表 回復 發帖

深仇大恨,互相交惡,自生自滅

皇馬下令長雪碧咸 1月 14日 星期日

碧咸今季不但被皇馬教練卡比路「冷待」,在他宣布季後轉投美國洛杉磯銀
河隊後,卡比路更頒下「雪藏令」,揚言不會再派遣碧咸上陣,若「萬人迷」真的疏於
戰陣達半年,勢影響他在夏天加盟銀河時的狀態。

卡比路在周六的記者會上表示碧咸已不再是他心目中的大軍行列,他說﹕「碧咸將會繼續
隨隊操練,但他不會再披甲上陣。」換言之,上周日後備入替對拉科魯尼亞的聯賽,已成
為碧咸在西甲生涯的最後一役
。當被問到碧咸會否以借用形式加盟其他球隊以保持比賽狀
態,卡比路似乎暗示將任由碧咸「自生自滅」,該名帥說﹕「這個問題你們應該去問碧咸!」

卡比路:跟操可以 上陣休想

皇馬球員封嘴避談碧咸

碧咸轉會洛杉磯銀河這個轟動消息傳出後,迅即成為各界的熱門話題。然而「碧咸轉會」
一詞已經在巴拿貝球場成為「禁語」,事關在教練卡比路的「封嘴令」下,皇馬其他隊員
都不敢貿然發表任何意見。

當西班牙傳媒在碧咸離隊消息傳開後,曾逐一致電皇馬其他球隊,但得到的答案全部都是
「要等待球會同意後才可說」。這不難令人想起卡比路「鐵腕政策」的管治,無形的
「封嘴令」已頒布。

雖然如此,皇馬主席卡達朗當然不會受「封嘴令」的限制,並率先表明對碧咸離隊感到惋
惜:「他為皇馬作出了巨大貢獻,要跟他說再見有一種與眾不同的感覺。」據悉,碧咸會
在銀河隊穿上二十三號球衣,藉此效法美國籃壇傳奇巨星米高佐敦。

[ Last edited by locklock on 2007-1-14 at 02:57 PM ]
呢單野...
有人會話卡比路小器、不近人情,因為人地轉會就雪人地-
但..咁做都不無道理..話晒碧咸都不在球會計劃之內..
唔駛煩下出唔出你好..倒不如給予其他人機會落場夾下好過..
免得碧咸落場到時有好表現仲唔知點咁=.="
不過我估季尾last一場..碧咸都有機會落場踢last一場吧--

今日呢個情況同當日o係曼聯時差唔多
只不過當時佢未話實要轉會去皇馬..
費蛇o係果段期間都仲有俾機會佢踢下..
到最後都忍受唔到佢明星級既生活..加上其他因素影響下..放棄佢--
好普通的曼聯迷~_~

我諗碧咸都預佐架啦
正常商業決定黎啫
西盃 11/01/2007 客 和 貝迪斯   0:0(0:0)
西甲 07/01/2007 客 負 拉科魯尼亞 0:2(0:1)
西甲 20/12/2006 主 負 維爾瓦   0:3(0:1)
西甲 17/12/2006 客 勝 愛斯賓奴  1:0(0:0)雲尼斯達萊49'  
西甲 09/12/2006 客 負 西維爾   1:2(1:1)碧咸13'  
歐聯 06/12/2006 客 和 基輔戴拿模 2:2(0:2)朗拿度87' (十二碼)88'

祝卡比路好運了,近6戰中,分別只有3人各得一球進帳!
3人更有2人是已和他交了惡,即只乘下一個雲尼斯達萊!
不計基輔戴拿模那場無關痛癢的歐冠戰,雲佬6場入1球!

今晚主場面對薩拉戈薩,祝佢好運了,如果和波,都應該唔係好收得貨落!

今日留一綫,日後好相見,碧咸每次上場都踢得十分落力,這是大家有眼見的!
更甚者碧咸已說明,只要你比機會我,我一定會幫你落力踢!
卡比路這麼高調排濟一個球員,真係唔係幾認同佢既做法。
今日你可以咁對佢,他朝有一天你又可以咁對其他人,軍心一定會亂!
都係低調D好,話曬你係名帥,人家都係名帥,重要係全球名帥哥! 與萬千少女為敵!

[ Last edited by locklock on 2007-1-14 at 03:13 PM ]
碧咸使乜驚, 佢去美國根本似足球大使多於足球員, 就算唔踢得都起碼睇得
卡比路咁做一d都唔出奇
其實之前佢一路都唔想用碧咸
只係苦於受各種壓力,令碧咸起碼仲有後備上陣的機會
情況同佢係祖記時的迪比亞路一模一樣,當時迪比亞路大部時間只能擔當後備
但礙於隊長係祖記德高望重,卡比路最終都郁唔到佢
而如今碧咸宣布離隊,正好比藉口卡比路棄用佢唔鐘意o既球員

不過佢咁做究竟對皇馬是福是禍,我諗卡比路完全無考慮過...
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
Originally posted by MaxFigo at 2007-1-14 03:40 PM:
卡比路咁做一d都唔出奇
其實之前佢一...
碧咸又點會係一個毒瘤咁誇,反而朗拿度就真係一個又肥又大的毒瘤!
碧咸已有後路,所以佢最多都係和卡比路在人生交往上交惡。
但朗拿度就正正代表了皇馬的巴西邦,卡比路要整佢,就預佐同巴西邦過唔去!
再上一任盧森保高就同阿根廷邦過吾去,玩大清洗,反而重用了巴拉圭邦!
現在的皇馬主席又行條舊路,買來一大堆不知名的阿根廷邦,分化內部矛盾會越演越烈!
又係巴西和阿根廷的內鬥,重要加個意大利人係中間,真係祝佢好運啦!
看看巴塞,列卡特手中也只有一個阿根廷人,但都是以巴西邦為主道。
如今皇馬到低想偏向那一邊?還是想學現在的國米,阿根廷和巴西兩邦和平共存?
但看現在情況,他這樣對碧咸,巴西邦一定會對他產生忌彈,看來下一場內鬥將會是
以朗拿度為首,卡路士為副,羅賓奴跟尾的森巴內鬥!看看到時佢又可以點高調處理!

[ Last edited by locklock on 2007-1-14 at 03:59 PM ]
Originally posted by locklock at 2007-1-14 03:57 PM:

碧咸又點會係一個毒瘤咁誇,反而朗...
即使係巴塞...唯一阿根廷人沙維奧拿亦是教練列卡特打壓o既對象

而皇馬情況...
巴西幫中,大哨、卡路士走硬,艾馬臣走下玻,羅賓奴越黎越不受重用
施仙奴更加唔駛講
盧森保高時代係威係世的巴西幫早已不復再
本來係e個時候引入加高、古希恩等阿根廷幫,
對進行改革中的皇馬都係個不俗ge時機
但馬些路呢??引入這名巴西新秀...令人對卡比路想法大惑不解
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
Originally posted by MaxFigo at 2007-1-14 04:05 PM:
即使係巴塞...唯一阿根廷人沙維...
亂囉!我現在看不到了皇馬今季會在任何比賽上拿盃的些微署光。
應該下半季也是在內鬥之中道過,巴西幫唔傳波比阿根廷幫!
就好似韋斯咸咁,無端端有兩個阿根廷人到來,格格不入!
需然說阿根廷和西班牙同聲同氣,但係皇馬唔係以西班牙人為主道的球隊。
一向作風是聯合國式運作,現在要玩種族大清洗,真係唔多樂觀!
而卡比路又是意大利人,真的有點像拉丁人打壓南美洲人的味度!

會唔會諗得太多= =
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 深仇大恨,互相交惡,自生自滅

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。