<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2010年南非世界盃︰德國 VS 西班牙
返回列表 回復 發帖

2010年南非世界盃︰德國 VS 西班牙

一山還有一山高牙   

強中自有強中手牙

[youtube]uCw3ADymmm8[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
巴塞 實在太強喇,拜仁 完全冇得踢
巴塞 實在太強喇,拜仁 完全冇得踢
勇勇勇 發表於 2010-7-8 11:51 PM
其實, 有無覺得奇怪....
德国d 球員未剷過波...
我唔覺得係西班牙控波o既時候, 德国d 球員有爭波o既決心.
我覺得德国係打假波羅.....
其實, 有無覺得奇怪....
德国d 球員未剷過波...
我唔覺得係西班牙控波o既時候, 德国d 球員有爭波o既決心.
我覺得德国係打假波羅.....
ktwu2007 發表於 2010-7-9 00:35
德國波.....係斯文係慢的
穩守凸擊就係要控球在腳喎,佢地冇粗獷要波係可以想像得到的,但係德國根本就冇組織性的進攻(我意思係中場開始),又一次證明9守必失
德國上2場真係死好命,好快地領先一球下,才可以全面地發揮出穩守凸擊,因為輸波的球隊一定會進攻,後防會勁多空位的

PS.如果英格蘭上半場係2:2,根本就唔會輸4:1,因為踢法已經完全唔同;英格蘭上半有能力追2:2,佢地絕對有機會贏德國
真係唔明點解本論壇有D高手可以講到英格蘭係垃圾,究竟依D高手有冇去踢過波,究竟佢地知唔知道咩野係足球上落啊(可能係係踢古老足球,唔係現今足球啦XDDD)
4# 勇勇勇

英格蘭係咪垃圾無人可下判斷, 但英格蘭球迷就真係垃圾, 跌落地仲要攞番沙

仲唔坐時光機番去果場波到 ????
4# 勇勇勇

英格蘭係咪垃圾無人可下判斷, 但英格蘭球迷就真係垃圾, 跌落地仲要攞番沙

屠膠含三世 發表於 2010-7-9 01:08
SORRY我係西班牙FANS,我落注冠軍都係西班牙喎
我只係睇波評波,好過有D唔識足球嘅死垃圾,因為反英格蘭就話英格蘭係垃圾
早D訓啦
4# 勇勇勇

屠膠含三世 發表於 2010-7-9 01:08 AM
又唔可以講係垃圾,只不過係天真左啲姐.

不過計落,都天真左44年啦.
SORRY我係西班牙FANS,我落注冠軍都係西班牙喎
我只係睇波評波,好過有D唔識足球嘅死垃圾,因為反英格蘭就話英格蘭係垃圾
早D訓啦
勇勇勇 發表於 2010-7-9 01:18 AM
英格蘭?一線尾二線頭啦,垃圾又未至於嘅.
英格蘭?一線尾二線頭啦,垃圾又未至於嘅.
Winters 發表於 2010-7-9 01:36 PM
而家既英格蘭??
你都算有品了......
我就話佢二線頭喇!!
有啲人太"現代"...又或者對新既嘢先有感覺.....所以一定現今既好....
足球始終係好多年歷史...舊有舊既好,新有新既好...要比較係可以的...唔一定要同年代黎球隊比球隊!
現今既英格蘭有幾好哩十年已經有晒嘢俾大家睇,都唔駛再講啲乜!
球迷的情意結有既,只係咩程度啫!我88年開始鍾意荷蘭...見過佢哋不濟既年代(95-97)...之後又上返啲,一直keep住十幾年,最高班一路都唔到佢,最低...好過"某"啲隊啦!做球迷講支持既啫.....唔係死要話"勁!!好勁!!廿年黎最勁!!"
西班牙..真係利害呀....哩幾年!!!西班牙一直都係強隊之列...上上落落唔係太大...係近三年時間上到頂....
但其實香港有幾多西班牙球迷呢???而家當然有好多啦...我意思係長時間支持西班牙...好既時候故然支持,唔好既時候一樣支持,希望佢哋低潮快過,再踼返好佢......
我相信香港相對哋會少啲...我相信自稱西班牙球迷既人大多都係哩三年左右既事吧!!若係新加入足球行列既,都正常....但如果稱得上有十年左右睇波時間既人....西班牙fans???我相信係"跳糟"之輩黎既啫(...總有例外既!!)....情況等同八九年前,忽然間多咗一大批捷克球迷出黎!!而家佢哋去咗邊呢???
當然..冇定律係"從一而終"的...只係想講...只睇現代足球既人的確係愛"現代"足球....而愛足球既人...眼光係唔只會睇"現代"的!
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2010年南非世界盃︰德國 VS 西班牙

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。