<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 我從來都唔發帖,但今次真係忍唔住......
返回列表 回復 發帖

我從來都唔發帖,但今次真係忍唔住......

之前麥基迪缺陣,火箭連敗D鬼佬就話要换走姚明,
依家姚明缺陣,火箭連敗D鬼佬又唔見話换走麥基迪.......
講真姚明雖然真係仲未可以守得住奧尼爾,但認問依家全NBA邊個可以守得住奧尼爾,姚明都係守得最好個個,同埋.....姚明夠膽而又真係攻到奧尼爾....依家NBA我都唔知邊個中鋒有咁能力....
當年四大中鋒...依家莫寕就仲同緊奧尼爾做隊友,E榮同奧拉祖雲就係火箭教緊姚明....我相信姚明仲有進步空間....正如麥基迪當年係速龍,屈就在佢個好表哥卡達下....佢自己都估唔到今時今日有能力感到到個天哭(ADIDAS 個廣告)
Originally posted by bsonwong at 2006/1/1 22:06:
之前麥基迪缺陣,火箭連敗D鬼佬就話要...
卡達 is 麥基迪表哥 ???
yeah !!! he is !!!
and center ,i think big ben is good!!!
Originally posted by CHECSS at 2006-1-1 10:09 PM:
卡達 is 麥基迪表哥 ???
佢o地係表兄弟黎o麻
Originally posted by sfxc0000 at 2006/1/1 22:21:

佢o地係表兄弟黎o麻
i also want to know
不要動氣...
以上所講的也有點道理.....
很多人都衝著yao ming的 drawbacks來批評,
說他能打all star都係有中國一人一票谷他入........
其實yao 係內線的進攻技巧不錯, 手感很好 , 轉身射波更難防,
nba巳經無乜中鋒可以好似yao咁 屬技術形, 大多只能做苦工.....
yao受傷更能看出火箭的進攻板斧不多, 絕不能缺少yao.......

不過,嘴巴生在別人上......沒有辦法....由他吧.....
不過講到守o'neal....yao不是守得最好的......

[ Last edited by nashisthebestpg on 2006-1-1 at 10:25 PM ]
守O'Neal 守得好唔代表D佢, NBA唔代表O'Neal, 而且佢唔係守得好.
有冇睇過老BEN, Rasheed Wallace, Dennis Rodman, 佢地先至叫守得好.
Originally posted by CHECSS at 2006-1-1 10:22 PM:

i also want to know
無錯呢,他們確是表兄弟~
Originally posted by nashisthebestpg at 2006/1/1 22:23:
不要動氣...
以上所講的也有點道理...
no one havn't drawbacks
Originally posted by yesiam at 2006-1-1 22:23:
守O'Neal 守得好唔代表D佢, NBA唔代表O'Neal, 而且佢唔係守得好.
有冇睇過老BEN, Rasheed Wallace, Dennis Rodman, 佢地先至叫守得好.
無錯。Yao黎nba唔係要應付O'neal,而係要應付所有NBA既球員。。以前有人係咁叫Yao去增磅增磅,果D人真係傻架!Yao既特出地方就係速度快、射程遠、手感好。你硬要佢增磅咪等於佢將自己既本錢拋落咸水海。比力量根本上你點增磅都無可能可以及得上O'neal,而Yao增磅後,腳步慢左、負磅多左,對住其他對手都會少左應有既優勢。一入NBA就D人就不停搵佢同O'neal比較,真係差D害死佢。。好彩依家佢識去減磅咋=.="

至於守得好雙Wallace夾擊都未必及得上Rodmon,佢果時真係好勁,任務就係頂佢出射程範圍,到依家都無人單對單防得咁好。不過始終果時O'neal就仲未去到最頂鋒既技術。但係Rodman係我心目中一對一對O'neal最有效既球員!!

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 我從來都唔發帖,但今次真係忍唔住......

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。