<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 最終決戰- 助攻王nash VS 得分王kobe !! 誰勝誰負??
返回列表 回復 發帖

最終決戰- 助攻王nash VS 得分王kobe !! 誰勝誰負??

打到第七場...
究竟邊個會贏???

大家又覺得關鍵係咩呢???

我覺得kobe要多d助攻...
因為上場佢50分反而輸...

另外nash要起碼>25分,15助攻...

好有機會又打到ot!!
我都覺會打加時
湖人關鍵當然係kobe la~~仲要阻止nash ge 助攻
kobe ge得分同 nash ge 助攻 成為今場波ge 關鍵
not really ar, laker上場輸係因為積信想同太陽鬥進攻, 而忽略佐防守, 一個MVP殺入藍底便有三個湖人球員招呼了, 出面d太陽三分射手執到波就射, 太爽了, 所以下場必定要加強防守。

另外, 第六場完佐之後, d記者訪問太陽既球員, 佢地都話湖人個個新仔經驗少, 加時果陣接到波就交比高比, 個個都唔敢起手, 結果太陽釘實高比就可以了, 爽.........

睇番啱啱果場, 高比其實起手不算多了, 五十分並不代表獨食, ft%有六成, 仲要係加時, 起手三十五球差唔多啦, 反而我睇到第四節有好多球明明高比d隊友係想傳波比佢自己搞掂, 但係佢又傳番比隊友, 唔係射失就turnover, 唉, 七個turnover, 高比d傳波又真係差佐d.

既然d隊友都想做你, 你就獨食點吧, 最好lead緊五六分或以上果時就teamwork, 落後緊果時就kobetime, 因為高比d隊友唔識打逆境波, 除佐odom同george之外。

希望湖人win吧, 雖然機會好低, 一來鍾意湖人, 二來唔知點解覺得sun對住快艇輸硬, 但係如果湖人發揮得好仲有機, 咁不如比湖人win la, laker加油啊。

[ Last edited by queenly on 2006-5-6 at 10:02 PM ]
Originally posted by queenly at 2006-5-6 10:01 PM:
not really ar, laker上場輸係因為積...
加強防守係必需的,但要怎樣加強防守...........
上場加時d防守真係嘔血.........nash同diaw pick and roll 之後,擋開parker,
做成miss match, parker完全守唔住diaw,but 唔可以怪佢...........
點先可以解決miss match ge問題? 湖人夾擊後補住唔夠快,
diaw 傳波能力好好, 隨時又輸多球3分............

parker 呢2場進攻又唔好,射波無晒信心,鏟籃仲要offence foul............
進攻點少左,又守唔住sun............一個kobe 必輸.........
好彩聽日有台播呢場波.........
點都要支持........
打到呢個階段都好滿足ga啦........
but 由之前無乜希望變有希望,if再由希望變絕望.....如果呢場............
咩台呀..可唔可以俾我..同埋咩時間..我係湖人fans
Originally posted by 038886 at 2006-5-6 10:31 PM:
咩台呀..可唔可以俾我..同埋咩時間..我係湖人fans
聽日TNT有, 你download tvkoo, pplive...........試下得唔得
or go to this site http://www.lakerskingdom.com/phpBB2/index.php
there will be many laker fans talking the game tommorow in this site, you may ask them where to watch, hope you can see it, as you are the same as me, laker fans

[ Last edited by queenly on 2006-5-6 at 10:40 PM ]
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-5-6 10:28 PM:
好彩聽日有台播呢場波.........
點都...
希望越大, 失望越大, 果然沒有錯
我去到個網..之後點...唔該晒=.=
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-5-6 10:22 PM:

加強防守係必需的,但要怎樣加強防守...
一人是沒有可能可以解決pick and roll 的問題吧, 唯有可以做的是聯防, 但也不知行不行。 既然湖人的內線比太陽強, 咁可以試下搵多d人企出面, 少d人企入面, 一個奧當同一個brown應該夠, 不過大前提係brown同odom唔好太多犯規。  Anyway, pick and roll冇可能球球得, 如果不是太多pick and roll就算吧, 反而薯仔特破分波, 佢d隊友係出面射三分呢d 情景, 真係十隻手指都數不完, 明日不可太多人招呼薯仔。

唉, parker, 上場睇到佢快攻上藍炒佐之後, 見到佢機乎想喊出黎, 如果係平時既佢, 一早已經飛身鋤樽, 但係被人評為無品兼串嘴既高比走埋佢兩隻手攬住佢個頭安慰佢, 真係好感動。

不過柏加既表現真係令人大跌眼鏡, 睇佢個樣都feel到佢好恐懼, 不如試下用多d vujacic, 後備想陣, 責任同壓力都無咁大, 可能會有反效果, 但係始終最重要既係湖人反開去打
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 最終決戰- 助攻王nash VS 得分王kobe !! 誰勝誰負??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。