<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » 吹水版2014to201907 » 支持高鐵全面死亡
返回列表 回復 發帖

支持高鐵全面死亡

亞視死亡 + 高鐵死亡 = 2016佔中大成功     

1436 x 1027 PIXEL下載

貪污的狗官~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

起多條鐵路上大陸都唔知有乜用 剩係去到大陸,  
亂咁洗錢, 起機場好過, 可以去到全世界
有錢幫下D低下階層好過
浪子~孤獨就是良伴~
起多條鐵路上大陸都唔知有乜用 剩係去到大陸,  
亂咁洗錢, 起機場好過, 可以去到全世界
有錢幫下D低下階層好過
浪子 發表於 2016-2-3 02:17 PM
成Q日要幫D低下階層, 問題每年有幾多大學生寧願走去做低下階層, D低下階層平均要幫幾耐佢地先可以自立? 答案係永遠, 咁即係要全香港全世界停低去幫佢地? 唔好信哂D仆街犯民呃9人啦, 佢地淨係呃選票, 唔會真心幫你, 因為香港衰佢地先有得入立法會
成Q日要幫D低下階層, 問題每年有幾多大學生寧願走去做低下階層, D低下階層平均要幫幾耐佢地先可以自立? 答案係永遠, 咁即係要全香港全世界停低去幫佢地? 唔好信哂D仆街犯民呃9人啦, 佢地淨係呃選票, 唔會真心幫你,  ...
d228216 發表於 2016-2-3 03:40 PM
咁我都唔贊成D低層次同派錢沒有分別的幫法, 人有惰性, 低層次方法只會養懶人.
有志氣有遠見就一定會用D高層次方法去幫!
要低下階層可以向上流, 首先是加強教育!
母語教學有Q用?! 明顯是拍馬屁, 攪到香港東方之珠變左做東方之豬了
普通話當然一定要學, 外國人都學.
香港除左英文強, 要加埋日文, 俄文, 德文, 法文科目, 用D錢外國請人番黎教, 年青一代香港人比現在一代香港人更能夠衝出世界才是大氣!
學一個語言終身受用, 而且最好一定是細個學, 人老左想學都好難入腦.
浪子~孤獨就是良伴~
咁我都唔贊成D低層次同派錢沒有分別的幫法, 人有惰性, 低層次方法只會養懶人.
有志氣有遠見就一定會用D高層次方法去幫!
要低下階層可以向上流, 首先是加強教育!
母語教學有Q用?! 明顯是拍馬屁, 攪到香港東方之珠變 ...
浪子 發表於 2016-2-3 03:57 PM
錯哂啦, 讀得書多咪重難揾工, 你要搞清楚脫離低下層唔等於發達, 而係人人有份穩定既職業, 香港地盆雜工都2皮幾野洗碗一樣有2皮, 一樣冇人做, why? 冇氣力咩? 係因為個個以為自己讀飽書唔肯做.
一個社會有80%工作只需基本中五學歷就夠, 但個Q個有學位甚至碩士博士(有D副學士就當埋自己係 )去爭果20%工作, 唔係頂尖果批咪乞米囉.

母語教學有Q用?! 真係好好笑, 全世界都想揾大陸錢你去學外語真係把L咩, 當飛屎仆朱西百格用普通話演講但你唔得, 你重諗住用英文揾到食? 唔通你英文好過佢?
錯哂啦, 讀得書多咪重難揾工, 你要搞清楚脫離低下層唔等於發達, 而係人人有份穩定既職業, 香港地盆雜工都2皮幾野洗碗一樣有2皮, 一樣冇人做, why? 冇氣力咩? 係因為個個以為自己讀飽書唔肯做.
一個社會有80%工作只需 ...
d228216 發表於 2016-2-3 04:21 PM
點解香港地盆雜工都2皮幾野洗碗一樣有2皮, 一樣冇人做?
呢個問題應該要更長遠和更深層次咁去睇,
政府係咁洗錢, 起埋D冇用野, 係咁攪自由行, 呢D只需要低學識地盆同洗碗勞工,
極其短視, 可以支持到幾耐?
香港是一個本來已經發達先進的地方, 本身的優勢不去善用,
竟然用未開發國家去發展果套? 跟本就在讓香港去倒退.

而家當權果班跟本就冇志氣, 同好多大陸高官一樣搵錢走佬最實際, 跟本對香港沒有良心.
一個地方要全世界也認同才是成功,
幾十年前我讀果間中學已經規定所有學生普通話必修, 呢D就是遠見,
如果而家先開始跟風學國語? 點可以讓香港領先全世界?

有好多人可能只想香港和階穩定, 有工開有飯食, 什麼也可以放棄, 做一個落後的地方也沒有問題, 完全不思進取.
只有香港可以領先全世界, 香港能得到全世界認同, 才算是真正成功! 做香港人才驕傲
要飛屎仆朱西百格用廣東話演講! 香港成為全中國首都, 再下一步當然是香港統一全世界
人類要進步, 才可以不斷進化, 將來還要到其他星球植民!
浪子~孤獨就是良伴~
有第二程75折, 就全力支持高鐵
情報 情報 同埋情報
有第二程75折, 就全力支持高鐵
cheapcheapcheap 發表於 2016-2-3 06:41 PM
唔貪心一世5折MTR, 我都全力支高鐵
骨氣係羅黎講, 唔值錢
浪子~孤獨就是良伴~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » 吹水版2014to201907 » 支持高鐵全面死亡

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。