<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 金庸四大特色奸角
返回列表 回復 發帖

金庸四大特色奸角

金輪法王--最豪氣奸角,小說寫他有龍象波般掌功第十重" x5 o) Z4 ~, }! e+ T, s
內力是空前絕的,只是掌法過於粗糙,同時也是一位不太用奸計的奸角~~
- a+ N5 z5 S3 ^5 h
1 |6 i1 V" }4 J$ P$ y2 a9 F李莫愁--最強女奸角,甚至是最強女奸角~~6 I0 B; U) M; T! T6 [
(95神雕有個李莫愁....4 h2 ~/ W. m' E) X) A* k0 _' u
她每次出現有 君臨天下 大軍壓境 的架勢~~); y: [2 u! V' `6 }/ I% l0 b

/ _/ x, C! [, L2 s蕭遠山--如果他算的話,他一定是最悲情奸角
+ I& Q; _" I9 w' ~(同劇的段延慶第二悲~~)! o* p# M+ \  p( e; U
雁門關一戰,他一人幾乎殺盡中原武林精英  J+ w% e' R& [! w
而自己並未受太大傷勢....
8 E4 [7 u4 A- h( q跳涯重傷,二十年後還能慕容博平手,可見他原來武功是他媽的強~~) ?- D- f% S- {: R, j2 V- Y1 X
" F5 ?$ H- k9 a9 u+ v  E
東方不敗--最妖異奸角,半男半女不在說
5 m2 M( e1 p$ Z1 j" e$ u獨孤九劍刺不到,吸星大法碰不著,小針變神兵的恐怖
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-9-13 11:22 PM:  b: M4 Q1 b6 T, C+ l7 J
金輪法王--最豪氣奸角,小說寫他有龍象...
" ^5 ]7 D  |4 }
7 i4 F. s; h7 p7 P
我真係唔覺得蕭遠山係奸角..../ G- `& S0 I. m; L9 c" O
李莫愁我都唔覺得太算......
% Q# b; `) ?6 ]' X6 u/ n4 U# t7 z1 \. }- L1 V1 V7 f
仲有果兩個我都同意.....另外果兩個我自己就加番歐陽峰同岳不群.......
漏左霍都,仲有楊康呢?
其實樓主講既都唔係大奸大惡既人.....% K5 _, E4 B( w- t
金輪同郭靖只不過係各為其主...我覺得佢有d鳩摩智既味道
& `" \6 }+ ~6 P李莫愁係一個傷心既女人如果佢唔識武功就話係一個潑婦...最大獲係佢鬼甘好打
' f- w& o3 I3 \蕭遠山係一隻復仇鬼...被仇恨充昏頭腦4 N4 z, l4 {- R+ Q
東方不敗係未自宮之前可能係另一個左冷禪...自宮後就變成一個武功高強既”變態”
0 V, x  _8 ~0 c5 f8 R! G8 z' |0 u5 ^
# z! Z' N/ y: f2 l

2 U4 o# p6 z* ]- K我覺講奸首推偽君子岳不群,深謀遠慮再加上耐性一流,好可惜佢既對手係主角...
  d$ |. m( P& Q, S) N0 O+ l$ t連城訣裏面姓高o個個官(害死丁典條友仔)夠狠夠毒+ b; s  z+ K3 Z* N9 }
田歸農亦算上一份. x7 {6 Y! c* L- U+ Q6 e
仲有萬震山同萬圭兩父子...
Originally posted by lastwing at 2007-9-14 01:15 AM:7 _! m6 g. k# h& w! j% L
其實樓主講既都唔係大奸大惡既人.....
0 K- w% Z5 C6 S* ~
甄痔餅仲奸 姦左小龍女
Originally posted by AL力克 at 2007-9-13 11:35 PM:
8 l7 C, ?8 [4 S* n; j# L2 [$ ?" M" m$ z2 f+ m9 f

9 ?% Z4 k) h! j2 ?, L( i' y/ m我真係唔覺得蕭遠山係奸角....
6 Z: {, g( L& n* r8 h( n6 Z. _李莫愁我都唔覺得太算......0 K% l) f& Q+ ]6 ]* F6 G# [

! z3 I% j8 H7 g* r6 \+ l: p- [仲有果兩個我都同意.....另外果兩個我自己就加番歐陽峰同岳不群.......
9 ~" N7 R/ z2 C要說的話 , 其實四個都不太算~~
1 b( L' f( \/ p+ q金輪在蒙古立場在 , 他大概和郭靖差不多~~" V% r, f) H* i# O) ~" i# g
東方也沒幹過甚麼壞事 ...
Originally posted by AL力克 at 2007-9-13 11:35 PM:
! ~; c0 i& Q1 p; @' r$ i: m/ ?/ h0 p$ w- {6 K; x4 ?

; K& q: d2 G0 Y/ C我真係唔覺得蕭遠山係奸角....
6 n& V; m& p& o3 D* r8 e8 k$ U李莫愁我都唔覺得太算......
6 ]) G& d# y8 w- P7 a& I" a  k/ g7 H$ |
仲有果兩個我都同意.....另外果兩個我自己就加番歐陽峰同岳不群.......
% s: Q- p- o1 P3 l* w6 f& g2 j
我都覺得岳不群最奸,簡直係金庸之最.
Originally posted by feiku at 2007-9-14 11:11 AM:
7 V3 j" W* q0 ~
* ?8 k3 i8 w2 P! _我都覺得岳不群最奸,簡直係金庸之最.
6 O$ n. p; U2 s( ^' d0 E, V  q金庸最強女角是誰???
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-9-14 11:47 AM:
* e/ W) q' F( \
' X) h3 Y. @( _1 a$ f/ J金庸最強女角是誰???
% x3 |2 p1 ^, [" H

$ A/ J4 x5 [: D8 h1 Y* l
* c! @& K4 B, T% {: Q6 z
3 K9 Y- [- c2 Z$ ?如果單計武功的話我覺得是 李秋水/天山童姥
0 q1 [" o) c/ b$ o想像一下無崖子的功力...我覺得在慕容博和蕭遠山之上同掃地老僧有的fight
& A$ G  t: r0 a; x* B而李秋水&天山童姥係佢既師姐妹...實力可想而知
  v( r# N) Q6 n9 _如果計堆無出過場既人我估可能會係林朝英(古墓派開山祖師)
Originally posted by lastwing at 2007-9-14 02:51 PM:1 }3 Q, k) l, Z; @+ D( U# q
6 V3 }6 L' s  T

, m6 e, X/ i5 \$ B1 m
7 U7 r4 V; t4 i, v  ~. \0 N5 F0 ~! n5 K8 Y8 H& D+ v
如果單計武功的話我覺得是 李...
( A) q; I4 z  i9 Q: O+ u; c( j
要計出場 , 可以列出前十名嗎???8 B4 Q& ]9 ^4 }
(郭芙那故事後變的 , 不要計算)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 金庸四大特色奸角

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。