<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???
返回列表 回復 發帖

(CE)大家考世史考成點呀 ???

真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....
$ ?1 h# W8 V: d; L% p: y. E7 h9 }
0 E, d' O" p- N$ G. x我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,
  d+ }6 K/ V8 o  X, p(香港政制,日本)3 E: P4 d& @5 i; R. z3 |
最衰就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....* D$ y( f0 b$ a" Q6 a

* ]4 S8 F9 Y9 y; n" |阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,
3 @% t4 P, }5 y點知真係出番南非: k0 S3 S5 N3 m' p

3 t9 R* Q, v: k* O$ y不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,
# N) s7 V$ m# N, [1 w只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,
( M8 r$ F! E3 Q* F5 C起碼答到個point....
' x* z# w# A" _% M; @2 U( o6 W
. A/ D6 t. ~, r) A2 W最後嗰條論述題,唔駛講啦下話
6 ^3 ^0 ]& \6 c, o+ e+ ?$ |" _6 f3 ?我諗大家都係答第9題,即係自由題,2 U2 H' h7 X. n5 {
我個人就答1978年中國的改革開放..... E4 B; I6 [, Z, t7 E6 {
6 \5 T. i* |9 h- ~' j9 v
你地又點呀 ??+ k7 w5 y/ L. i) J3 t4 ]8 R2 l
' w$ Q/ @. t* p) \  g6 [. A8 w
[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 02:05 PM ]
以閣下的德性, 自由題: 改革開放? 一定歌功頌德, 大吹大鐳甚麼鄧小平總設計師的豐功偉業、甚麼神舟升空創舉、甚麼北京奧運傲視世界......之如此類的黨八股, 今科狀元, 捨閣下其誰?
用番你嗰句...
9 s! L% V( }, x' Z5 H2 M# P- ~- J. l" o
"關你x事" !!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:28:6 {" @4 d& z/ a$ c9 e* h) j; b
用番你嗰句...
$ ]: Z1 {5 }% H* Q3 B: `  _0 [. Z( y' A* v
"關你x事" !!!!
2 O# B/ }+ W6 I& y6 O; D冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:12:
+ z8 S1 @( W/ r7 i% }% O起碼答到個point
( C  \* U) t; E! V9 v/ ^
+ A. u2 c9 F' d  D+ r真替你擔心...
Originally posted by 打狗棒 at 2008-4-28 01:32 PM:" s% s$ m& B+ N0 \+ t; K

' F3 J" `4 ?) q* i: R, z1 Y冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
0 s# w: A* U/ n/ F: h
) U1 b: x6 V) w9 X唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...4 d- e9 f1 D3 L: X8 k( D9 q# L
你係會考生咩 ?? 你有考世史咩 ??1 B; K7 w+ `$ U& J8 s
你又唔知,又唔關你事,咁你咁多嗲做咩姐....5 e# [3 @; J) r8 v" }1 R/ R8 c
% P* [( v/ R! l( y
同美國議會班議員一樣,郁d就嘈喧巴閉,
  n; |. |( d! M+ o+ b關唔關自己事都嘈一餐先.....# K0 O9 S# U$ [3 c2 a8 H& ]  U
, F, S* G  P7 Z& N% i
博出名咩 !!!!
( a: M8 m) J5 j* C) V" w; \% y* M
- z! w  z: ~! k' N: F) u# f1 |6 E[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 01:46 PM ]
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-4-28 01:42 PM:
) m9 z" A( U9 A. d% A$ C  v* L' Y* F
真替你擔心...
( O" z2 O. s, V+ V3 C+ B. i  p6 X0 a8 ^* ]$ m) D
睇晒成段先啦,# {* R: L- s" L8 p' _2 d
淨係睇一句 !!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:42:5 u1 i3 @& h6 y9 \8 V; b

0 b3 S( A3 ~9 A( D7 k1 a+ u! u% k- J: Q' x3 p) d/ n. P
唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...
1 H4 t$ P" q/ L4 a0 c! W  f...
/ M( m0 [; X, q4 Q; O你開得Topic?我就有權發表意見,咁唔鍾意?delete咗個topic吖笨!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:
% {+ U5 ~) c* Y" m, D
4 z2 w; c" a! Z  o! E3 a: {7 Q+ H% V2 x& n2 Z8 w: F9 l, {! T
睇晒成段先啦,: w* u* f! }) ], W
淨係睇一句 !!!
" t; t5 g  L7 N& Y
又好!" y* v7 u$ s7 ^5 A& ?% r
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:6 O+ t% x$ D- N- |3 [6 X
真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....
* ]  |! n% Y8 c. `3 Y6 |4 i8 f+ W9 {) B$ K* v4 r1 |
我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒," e  Y' o" n9 ^# ~9 N
(香港政制,日本)
+ s" F& t  O5 ?/ z) O1 |最仆街就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....
0 [1 u: |* q2 t1 \" a' W6 T. C2 U+ Q% Z! I5 f
阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,; \, k6 w$ l" L: X1 a
點知真係出番南非  H8 ]4 x( ?, z3 B

2 q; C9 ]* a# ~) Z! w6 t不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,
6 `; [$ }+ G  H, R6 c只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,# h9 P5 D* U: {- d
起碼答到個point....- ^! P- i. w7 p0 j* d

, g3 R& _. K/ N; |/ E6 G最後嗰條論述題,唔駛講啦下話: N2 U; d- h& |* _& Z6 X$ F
我諗大家都係答第9題,即係自由題,
! j9 g0 D  N; x! n" B4 h我個人就答1978年中國的改革開放....
  o- Q9 X7 w  O( W# O  T9 n- j- _" n9 Z, k& r) j5 T9 Y; A9 I( e
你地又點呀 ??
% @( b8 k& }& w7 @2 L. I. I1 P
一樣咁擔心......
講得好.../ S& h% A6 V/ J3 L8 f' z
我開得topic..就預左有人發表意見....
, P1 E( m( H" o. v. `; o3 s咁你講得野,我係咪有權發表番我嘅意見呀 ???* {6 m/ P5 h- @2 h8 O
* f. T+ y- v# I. p3 r( D% ~; x9 d
我無唔鍾意喎,呢個係你自己嘅誤解.....
: j$ ]8 i. o$ u4 p" `1 E不過咁,如果你唔鍾意係我個post發言嘅,你可以唔出聲...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。