<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 剃鬚
返回列表 回復 發帖

剃鬚

小弟剃完鬚後d 皮膚會好敏感,起d粒粒出泥,其實咁應該要用鬚後水定剃鬚膏?
Van der sar
會唔會係換一塊乾淨既力片呢?
Originally posted by r0211272 at 2008-5-17 17:51:! v; U1 Z7 q0 R: P
小弟剃完鬚後d 皮膚會好敏感,起d粒粒出泥,其實咁應該要用鬚後水定剃鬚膏?
) Y4 T8 k7 E, a0 H# S* b你一定冇用剃鬚羔7 }# z+ P) Z6 l
剃鬚一定要用剃鬚羔架因為你唔用剃鬚羔會張表皮剃走,所以一定會敏感紅晒
& \( R, A& E" T快D去買一支啦
用電動剃鬚〔跑〕會比手動果d剃鬚刀好,
/ G' I- }5 Q+ o! g& V$ Z: @# n一係如果你用手動剃鬚刀,. L, M: F7 l# Z" `5 U2 ~5 p% n/ h
就要經常更換塊乾淨既刀片,7 X- _9 a4 h, b- `+ f0 R& R# ^
剃鬚膏就一定要用,/ H1 K8 \7 A, ^7 d0 L
會無咁傷,3 q. N% U0 B8 D% l
鬚後水最好就用啦
想問下
3 J+ b; ?" g& o; o) h我都已經剃左幾年鬚
# h* |( s7 h  P. Q& [但我一直無用剃鬚糕或鬚後水哥d(基本上都無話敏感哥d)5 z9 Z9 U* L/ Z  w
剃鬚糕大概知會剃得乾淨d
5 f8 C; _' U4 b# L但鬚後水又係咩用?
Originally posted by sakura310 at 2008-5-17 07:04 PM:9 x. a5 t6 I! O  ]3 }
想問下
, m$ o9 c5 d) Y) b5 S; x我都已經剃左幾年鬚" k/ j) }. {( g  C1 z
但我一直無用剃鬚糕或鬚後水哥d(基本上都無話敏感哥d)% G, b. B/ a8 J9 b8 t8 w
剃鬚糕大概知會剃得乾淨d; m4 {; F# {% _+ A" m
但鬚後水又係咩用?
2 a' J9 l" m+ g# m0 S
) k4 \8 J7 X% X& l% b; }( n9 I( e預防剃鬚後肌膚敏感同埋粗糙,
( }- z7 m5 p( H+ \5 f, K, r( h, d' m有d仲可以補濕滋潤
/ {% M% L' I0 [, H. w, ]/ `(生產商指出)
我岩岩都剃左第一次..><"
# u8 X: C8 u0 Y* Y" S$ e但係咀隔離d毛毛好難剃..有咩方法3 N( `8 N; ~  ~4 ]* P" S
仲有剃完d皮好緊咁..
Originally posted by sakura310 at 2008-5-17 19:04:
! N$ o8 M" N% q3 f! o9 S7 }想問下8 x9 p/ Z# Z* d1 y* Y5 K
我都已經剃左幾年鬚5 q; h4 \) D- H
但我一直無用剃鬚糕或鬚後水哥d(基本上都無話敏感哥d)
! s& Z& L2 y4 l+ R剃鬚糕大概知會剃得乾淨d# d% M  C* f$ ~0 p+ X* c& d3 ]5 Z
但鬚後水又係咩用?
+ A+ e! t: k- U# ^用剃鬚糕係會冇咁容易整傷表皮
9 o. @/ r5 r0 ^9 A' F鬚後水可用可唔用,我都冇用鬚後水
Originally posted by makin at 2008-5-17 20:44:
- a' _( o) O9 s+ s4 u: v7 y我岩岩都剃左第一次..><"
9 m6 d+ D- s  P- `' S  a" @! z但係咀隔離d毛毛好難剃..有咩方法0 q  B8 s. C) e
仲有剃完d皮好緊咁..
* d$ D5 D1 c7 D& y, u' {4 d

8 S6 ~  L0 [* h# v
! v: t4 F' Q8 S9 T, R第一次......................
9 d: E4 d# d9 r4 e有冇封番封利是先
Originally posted by makin at 2008-5-17 20:44:' T) w1 G9 P- O  h8 K/ i
我岩岩都剃左第一次..><"
" y2 e- x/ Z8 c) T. v: `但係咀隔離d毛毛好難剃..有咩方法! f$ Z$ r, K" I8 Z5 Q
仲有剃完d皮好緊咁..
# M: ~9 {- ~6 s
你用手動 電動
2 b( A) i1 L: W# X5 {如果係手動,你可以反方向剃一定好clean電動我就唔知道喇
- v# Y9 k$ {, e因為你冇用剃鬚羔,你把表皮剃去,所以已經受傷了, T" A! Z9 F& [; }9 V: \; r5 g
記住要用剃鬚羔啊
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 剃鬚

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。