<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有傳今年翡翠台晩間黃金時間唔播任何日韓劇...
返回列表 回復 發帖

有傳今年翡翠台晩間黃金時間唔播任何日韓劇...

有内部消息指雖然員工通告寫係因為金融海嘯,要増加自製節目來開拓更多廣告收入(因為日韓劇多數無廣告商冠名贊助),其實係高層"順水推舟"' @2 A$ U1 b/ `
因為班高層玩駝鳥政策,認為唔播外購劇的話D網民同其他傳媒就唔會拎tvb的劇同日韓劇做比較,亦有傳早前離職的前節目採購部員工就係不忿公司的"政策"先至離開,所以tvb早排裁左50人而外事部作"降温"回應的時候先可以講節目採購部仲請緊人......* c1 z* q( h$ b, u* g. K

7 i% Z2 b0 y& A' `4 C& u0 Z+ i我個人當然不希望這是真的,畢竟依家先2月.但係公司之間己經傳了一段時間,唔通真係"空穴來風,未必無因" ?! T" A8 q* L4 K
" z" v( |1 K  G) r; d
ps. 外事部作的回應新聞紙都有登,本人絶非吹水
我覺得日韓劇在TVB播  有時候太慢 追唔上潮流 好多人在TVB未播時巳收看了 $ C9 d2 Q7 l& X; |4 ^9 Y9 l, }
BT下載大行其道 幾乎與日本同步 歐美電視劇也是 剛播即有人上載連中文字幕都有
+ A5 L3 _' m% NTVB之後先播收視又怎會好呢 且又CUT左某啲細節 唔得完汁完美
5 c! ]9 [( P5 ?- I) [. W就係收視一般 又怎會有廣告商肯買位呢  係黃金時段播廣告都巳貴 不差在付多幾萬銀 換個好點的時間
  M, K, s: z0 r! k) V7 x/ K+ x8 B* |  H3 L$ E
同埋外購劇都唔平得幾多 那不如自制捧紅自家藝人吧
tvb幾時試過係黃金時間播日韓劇
原帖由 head 於 2009-2-26 01:36 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
, J3 o! T# N7 E+ u9 p5 b3 Stvb幾時試過係黃金時間播日韓劇
# l6 E5 h2 q, s5 ]0 G4 X& k* ~& l2 ^* ~$ P6 J  D
大長今
原帖由 benny1219 於 2009-2-26 12:15 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif- e0 I  K/ _) Y6 F0 W' m5 ^
我覺得日韓劇在TVB播  有時候太慢 追唔上潮流 好多人在TVB未播時巳收看了
! ~4 ~) W# _! dBT下載大行其道 幾乎與日本同步 歐美電視劇也是 剛播即有人上載連中文字幕都有
9 V0 M; d3 X8 R2 a# u: k2 X; pTVB之後先播收視又怎會好呢 且又CUT左某啲細節 唔得完汁完美 ...
8 z$ r0 k7 j6 h2 Z, Y, i$ O
! X+ S6 \) M% p4 \0 f
其實開呢個post唔止想知個傳聞係唔係真,更重要ge係想知道點解班電視人ge心態如此不平衡,抱住十分排外的思想嚟看待外購劇,搞到好似買呢D劇係逼不得矣
原帖由 費事高 於 2009-2-26 05:02 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
9 ]; j. X( p6 s3 z2 W
$ U6 Q/ r( J* G, q- t6 ]9 d
! B  c- @# p9 r( b1 S# j大長今
7 i& }2 n8 v6 Q/ Z6 t" \, S' [# J
刀唔知算唔算
6 L: |# q! `. B' k開頭11:00先做
2 f+ ^% [$ g& A3 I9 Y後尾見多人睇先推前做

原帖由 ihn 於 2009-2-26 12:05 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif& s' n( o7 w3 W( [( v
有内部消息指雖然員工通告寫係因為金融海嘯,要増加自製節目來開拓更多廣告收入(因為多數無廣告商冠名贊助),其實係高層"順水推舟"+ l) W6 A; J% E! V, Q) S( m3 q
因為班高層玩駝鳥政策,認為唔播外購劇的話D網民同其他傳媒就唔會拎tvb的 ...
5 M  s% U% c: |$ q' ^& ?2 n8 {
算把拉日劇買親刀買肉酸 : k" N5 z$ c. l
係近期得花樣同湯豬教授冇佢   s; k: b5 n* w7 u
差d刀以為日劇只得肉酸做3 ]3 L% q, d5 E7 X& u

- D0 Z3 s; q' S( D. F" I* V, e3 U- y7 [[ 本帖最後由 nbn 於 2009-2-26 11:52 PM 編輯 ]

原帖由 head 於 2009-2-26 01:36 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
& H. e9 u! H, J& F7 o5 b! s8 k- b) ftvb幾時試過係黃金時間播日韓劇
( B6 `$ n6 K& T甘週6日刀算既

現家星期六播錢的戰爭都幾好睇,不過係午夜時段.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有傳今年翡翠台晩間黃金時間唔播任何日韓劇...

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。