<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!
返回列表 回復 發帖

請教大家一個重要的問題!!

我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!
' w2 ]7 e- M7 E2 Z但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?5 a! y$ q2 p" I/ l0 j. D% ?
好煩悶!相差幾日=.=
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!
0 I. {6 ]0 M/ G( H但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?7 R  a0 z# ^: y+ @: o
好煩悶!相差幾日=.=" W. j8 ]1 J/ A
joe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
8 X6 P: B& B/ E

4 y: S. W) f5 L8 c1 O. a9 V冇所謂
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!5 H# q5 s) A! F/ c/ s2 X
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
- ]4 _8 f8 {% U% i# K9 X好煩悶!相差幾日=.=
8 V) j9 z6 W6 d7 Cjoe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
唔係冇所為啊- k1 r0 C$ y% g
只可以是但去1樣" W4 |4 h' x+ C  e& C7 f; s. q) n
紅白點可以雙衝啊
唔係冇所為啊3 h* x- l* ], \
只可以是但去1樣
  a3 R# Y/ `3 N" t3 R. `紅白點可以雙衝啊
4 u/ P" g6 {6 w4 ]* @. ^3 G. Z$ `( i打死PK仔 發表於 2009-12-23 10:25 AM
9 h" O: U* ^$ a9 Z7 h. m
- X) F$ @  x" q/ }! k
9 r5 ~7 l# V7 k$ v4 d$ w8 Q: g9 d

. H9 ]; L5 o% Q1 Q! q) B& Q/ t. T法律同科學既角度係絕對無所謂~~~
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!: ~, M$ X2 s( z
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
( o% d: z7 @- z8 j9 E4 R好煩悶!相差幾日=.=  `2 _- \* G/ \# O+ `% V
joe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
# y1 x, s, s* f9 i- T% A# X
: i& C3 C4 v" L2 }去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯
9 w& c/ `* |- q, ?0 p
' f$ w+ e8 O" Z! p之後問下你位好兄弟介唔介意5 k0 \0 ]- J" ^; q- A6 |; g+ z
應該都唔介意既,你又唔係主人家
2 U+ s$ n+ H! _% |' ^介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯
1 Y; B- T+ V3 h  A
9 p! e, P! O) z5 `, E, k/ w! V. a- h5 Y: t% C3 H- I
* T; P2 @( t* x8 k5 w( d
0 q' e7 g3 }% I' M8 X, p# ]
法律同科學既角度係絕對無所謂~~~/ T. t) p% R! |/ L- O  W) x2 O
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:18
仲迫唔到你出正身你米誤導樓主啦0 i" i1 G" {. ^- R0 P, O
我岩岩搞完白事,所以好清楚
9 h# Q5 z$ \1 o) d
: [  g+ J$ d) L4 V# z6 j+ \: A- {6 L! S
去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯
7 p7 I: a+ p$ n5 R  o! r7 w1 S3 E  r
之後問下你位好兄弟介唔介意
! h3 b  z: j+ s, |( C! e應該都唔介意既,你又唔係主人家
% I/ F4 J+ y1 A. K. c/ s; G+ ^介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯5 X' C1 D4 z0 s4 g9 g# ^
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:23
果然識野喎
. b3 S4 K7 [7 ^% _$ n" p# r人地老豆老母,實叫你唔好去
果然識野喎+ l# D. t; }! `' z
人地老豆老母,實叫你唔好去8 N$ Y9 g# E) f8 R% a2 n
勇勇勇 發表於 2009-12-23 11:28 AM
% J- J. C& ^/ o* U) S8 Y- p% V! E6 w7 y* D& Z5 T: `
9 Q' N0 K# G( ~# ^4 F
你咩年代咖?!6 ^' ]$ }) R6 ]" }4 v6 ^2 u7 ~
我呢d現今超然脫俗既新時代人!
! g( v4 a3 K% H! O- x& K8 Y! v百無禁忌! 想做就去做!
7 s. a+ y6 S/ b" _3 R. |0 ^# k* w. w$ ^, u% |: L; v
% J6 q7 ~$ f) Z0 o) \
你咩年代咖?!
1 ]. H) q* X8 M$ O/ k' Z我呢d現今超然脫俗既新時代人
7 w$ S( Z4 `$ w4 \; L百無禁忌! 想做就去做!* J; Y% ^8 x) l2 }/ s
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:37
我想問調返轉頭得唔得...?即係參加完婚禮過幾日先去拜祭
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。