<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 教育和醫療真係可以賺錢嗎???
返回列表 回復 發帖

教育和醫療真係可以賺錢嗎???

見到政府成日講呢D野 , 真係覺得佢地唸壞腦 ...
撐真民主 , 反專業壟斷 ;
為基層 , 投社民 !!!
當然可以,不過唔知你想討論邊方面嘅野
見到政府成日講呢D野 , 真係覺得佢地唸壞腦 ...
3 A2 O% R5 n4 P$ D8 S# T8 H  E& Te_e 發表於 2010-3-24 06:37 PM
+ R) w# f  X. a! @" t" X$ b; A

0 m/ d& N5 j% B0 H; \2 r$ X唔明阿甘你想講啲乜, 記得港府一向支持教育及醫療兩大產業, 亦認同教育及醫療兩大產業是有利可圖, 但無聽過港府問[[教育和醫療真係可以賺錢嗎???]]喎, 唔通又 Change 咗. 唔明, 不明呢.
若不喜, 仲鬧人唔識中文, 又話係某人喎, 仲要人慎入才回喎, 邊有噤惡架.

有會員跟尾狗話, 相比之下我D所謂既HDTVCAP 質素差好多, 謹慎諗了還是唔識回??? [img]http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid3877072[/img]

cgn
/ e8 x* I* S5 _. N
3 y9 A$ ]/ n0 [5 S( g唔明阿甘你想講啲乜, 記得港府一向支持教育及醫療兩大產業, 亦認同教育及醫療兩大產業是有利可圖, 但無聽過港府問[[教育和醫療真係可以賺錢嗎???]]喎, 唔通又 Change 咗. 唔明, 不明呢. ...6 b# p& m: H1 f1 Q& I
bobo21 發表於 2010-3-24 10:09 PM
6 w6 O- m+ I- l) E. v$ o* E% v( s
點有利可圖呀???
$ u) X: g. r7 y) o: p0 W6 G
點有利可圖呀???6 d( V9 ^- Z; Q( k% ]. \  X
e_e 發表於 2010-3-24 10:35 PM
! P3 i2 L# Q4 g2 |! I都係唔明你想表達啲乜* u' J3 D: i: n2 }5 o' o
如果想講私人機構,就大把例子.
" t) v9 F8 B2 @+ X# v9 Q
都係唔明你想表達啲乜# J7 l# @. a; k8 c3 y( H- n8 j
如果想講私人機構,就大把例子.
% @4 J; V3 f! ?$ S* D& OWinters 發表於 2010-3-24 10:48 PM
- q5 h' d( K7 J, E
就講下拉~~
" g' H9 M5 e. i! `2 o9 N- ]' O
點有利可圖呀???% _0 C/ C: u0 O- v; x
e_e 發表於 2010-3-24 10:35 PM
, f( t6 [2 g( e0 W, b6 K% P* {" E9 Z) d* |3 m- t
有利可圖當然唔係講港府, 而係港府在政策上配合兩大產業發展, 以低地價提供土地給產業者發展, 教育和醫療業界有利潤, 政府亦有稅收, 社會又增加了就職, 大家嘟有利, 社會資源亦可被更好的運用, 是好事嚟喎.
若不喜, 仲鬧人唔識中文, 又話係某人喎, 仲要人慎入才回喎, 邊有噤惡架.

有會員跟尾狗話, 相比之下我D所謂既HDTVCAP 質素差好多, 謹慎諗了還是唔識回??? [img]http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid3877072[/img]

cgn
* K+ o& t& z% _2 d: I0 r; [: _4 T; A- N1 Y8 d, ?
有利可圖當然唔係講港府, 而係港府在政策上配合兩大產業發展, 以低地價提供土地給產業者發展, 教育和醫療業界有利潤, 政府亦有稅收, 社會又增加了就職, 大家嘟有利, 社會資源亦可被更好的運用, 是好事嚟喎. ...
4 S0 V5 i0 c8 P2 l" [' M$ j) zbobo21 發表於 2010-3-24 11:05 PM
7 f( X2 Q/ G, c9 _9 T9 {' z我覺得點可以分香港人的教育和醫療 , 和外國人的先???
9 t' k! y& j* {- K- J如果分 , 你可以點樣迫外國人唔可以用香港人的???
) G: @# p3 c7 z$ I6 E6 A
就講下拉~~% H% G* Q) ]# X
e_e 發表於 2010-3-24 10:53 PM
0 ^# w) L5 P& b' f
醫院就咁講養和浸會,都賺到笑;
' [0 O2 a; X* v; d, {學校仲多,國際學校如英基同李寶椿.
其實你係咪想講近排政府批地比私人機構起大學同醫院單野?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 教育和醫療真係可以賺錢嗎???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。