<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變
返回列表 回復 發帖

掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

$ V7 c7 c8 t2 x& A8 @! A; f* Z3 ]( q+ n0 c8 j+ ?& C5 I
辦公室助理 = 6-7K (市價)
& e3 T: c& E2 D5 |5 e5 z( E3 A; h6 Y! D" D- Y2 v! o
政治助理 = 15K (天價)7 L" N4 ~# P; n5 T, L: u

- l  y6 [+ x( C辦公室助理 = 政治助理 =   6 ?; D$ y  }  u' g
8 p  u$ Y$ z2 k: p8 W+ x$ U

?. g4 @% N2 T9 g[youtube]aHt02Yoauzs[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
咁多個就只係得梁卓偉做到野..
用15萬請一個低B辦公室助理  

: P8 M, E7 `9 Z樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。
* d3 L) S; Y* l& i' c" v- k香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。0 a$ y5 e' e8 T* L5 J" n
既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,
  s, e, g6 c  p: L, [, E: V10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倍人工都無問題,特權階級係好需要架。
" k) J$ v# G: z- T7 {
身為賤民的,有飯食,主人唔鞭打你都偷笑啦,仲想點有咩資格對政府指指點點呢 0 ^. U  i% ]$ t% E( `8 E

! j6 a  x8 G+ B( }  T- [* W" Q; C3 y- L: Y
掃地阿姐每日做到死刀係得 3-4K
3 ~( a2 C: k! D7 {+ O% X
樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。
  w% h8 J* r' d* C. w  ~香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。
5 _3 h8 T1 Y) @! d+ Y5 x既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,3 i. ]1 f. m9 S
10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倌 ...
) O% G7 ~+ {# Pandyho 發表於 2010-8-14 11:34 AM
+ o4 n# v. l6 N( R, O: d! z/ f

! ]7 R% ]2 K' N& f) }4 _快餐店平均時薪只得22蚊   5 D5 o5 K! K! P
3 B" }" H3 G) ~% F  f
看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
+ t) _+ A% i* U7 ]0 M2 H% ?! @# |9 w) g2 ?7 e: d
快餐店平均時薪只得22蚊  
; E, J6 b( ^, i
  J& a$ l& v4 q看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
" c& s: j, Y# o! k: l8 e電梯男 發表於 2010-8-14 11:37 AM
. A& r: r5 l7 H  B8 i3 D5 c8 n, v9 s  n
我學d愛國人士及有錢佬說「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?
thanks for sharing
; X( j  ]) H4 K4 J' U' M  E# m9 V5 C! x" ^* l
挑!) g% r+ [/ T7 ]! _# n9 {
成班狗官睜著眼睛,講一些連自己都唔相信o既大話,9 c7 t, ]0 P0 }: P3 @+ ~( b+ H/ @
佢地連副局長同政治助理做過D乜都講唔出 0 V" R8 u: R8 M1 b1 p# L
一句「整體而言工作表現乎合要求」(即係冇要求 ),
2 X9 Q# i! H& T# N' w0 I& [! b6 `即係大鑊飯,無需問責咁解o羅
. t4 ?* _, ^, R/ k. m* x私人企業僱員若咁o既表現,一早豉椒炒魷喇
" a+ [/ G  ?1 G4 Z. u( ?% G家下政府擺到明玩晒,你吹o羊   x8 E1 x* I6 P( x' A% B
檢乜鬼討?檢完,咪又係話薪酬合理o羅,& P2 s+ [- F: F9 M
所有人都係搵o野o黎做
6 w8 r6 @: @" d2 c* O: Q" Q: V6 W
9 ]$ j; C, z& J# N) N8 W6 @% y5 d我學d愛國人士及有錢佬說:「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?」
. j* e% z# [" L6 o' p" Tandyho 發表於 2010-8-14 11:39 AM
1 U$ p8 U8 \$ C" H$ z5 n$ i9 n8 {. W/ ]
炒撚埋林瑞麟條仆街三十萬月薪人肉錄音機  
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。