<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償
返回列表 回復 發帖

易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

康泰、美亞蛇鼠一窩  6 R0 E1 s; y9 z) c" Q0 J" a" E
( G- a( X$ |- ]/ h3 r, E
[youtube]eSobXQxl-Os[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
) q& q' T! D( @# N7 G: d4 |: MK2K 發表於 2011-3-31 10:01 AM
0 d( F. v0 [7 e+ p- y( T5 o3 `1 X/ Q  K4 q
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
8 Y; I) ^/ x- ^. a8 W1 A9 _3 P
* ^8 N! M+ F3 {9 ]2 f+ @
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦4 x' O, j  T) L: N6 Q
andyho 發表於 2011-3-31 11:43 AM
6 F2 k+ A+ [8 k6 q; @% H0 i  |
$ [' d4 W* v/ f; o$ E
你睇過易小姐份保單嗎?
! ]& @% p# m9 R  l
8 w$ L; e( I. i. j" ?% W你睇過易小姐份保單嗎?
2 r. E) S6 z$ M6 [  o$ _/ FK2K 發表於 2011-3-31 11:53 AM
5 o0 N$ ~1 C+ Y0 F# U# f+ v2 @
% x& C+ s" c& Q; F  U
睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
# t3 i1 m* k' Q$ O
& w4 ^2 D0 h& ~# F  X  s. Q
睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
. A/ f' s4 |. `! |- A4 ^andyho 發表於 2011-3-31 11:53 AM
1 I2 g* _2 h: Z) d# r+ ]" c# Q
+ ~( U6 X2 H  E3 y- C咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
/ t7 r6 _% _6 v9 [" \, U* H

0 r/ y6 w2 A) B9 a/ m/ V咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?2 g2 a+ c6 k3 x8 `+ y
K2K 發表於 2011-3-31 11:57 AM
9 [+ \, T/ M3 w5 k; k

/ T$ u2 X2 D' E% o5 g6 {, @: T, ]0 f好誠實咁講, 對不起...
& L# J4 x; u# J& }大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?
  M) s8 w  ]8 ~. u7 h% G半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
浪子~孤獨就是良伴~
, ?; l. G( e9 Y
3 b% x1 N3 g9 Z7 x( c# s好誠實咁講, 對不起...+ F9 Q; w/ h2 s6 S+ E! x$ W
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?: i2 G/ |( C0 V# l1 H* u0 }  V: L9 u
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
% V- s. u* N$ f" D; {$ ^5 ]浪子 發表於 2011-3-31 12:13 PM
# \1 p4 B9 y2 P0 Y; Y

" F) ?+ m# ?- F+ h6 J你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
  d& T  I0 O0 K1 T6 @1 I
8 }1 V3 u% N( A. t1 b$ E* T; I你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.6 Q: Y% `+ p& i5 o% P. D
K2K 發表於 2011-3-31 12:19 PM
3 ]/ F* [$ P1 o( a, [( q
* G# e' y! V; {+ F, N' `先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
" J1 }1 ]# `3 T  I3 `
, T  ^  z. b& y" K! n: }* j( Y
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?1 l" @6 R2 F2 K7 V8 v
andyho 發表於 2011-3-31 12:45 PM
; Z/ M9 G4 z! f( {: L

6 A4 Q- J3 B4 F+ `0 S你想講陳國柱?  斷指是否影響工作能力問題,  傷殘定義應該係有訂明,  呢個我唔肯定所以唔敢亂講,  但既然你話自己係傳媒人,  尋找呢方面既資料應該難唔到你,  最好你搵齊資料之後去幫兩位苦主追討,  比o係討論區討論有用得多.
$ y! R/ T1 ]8 L5 z% C' s
3 R- X3 ~# d$ s8 g呢個主題係講易小姐,  據我所知,  毀容就應該唔係屬於永久傷殘範圍.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。