<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家既髮型
返回列表 回復 發帖

大家既髮型

1. 想問下大家個靚靚髮型,係自己睇書叫stylist 幫你剪,定係去到salon等佢地幫你諗架?
$ o9 W) L7 u: l7 r! `/ n7 a0 f* E3 H7 B6 J
2. 大家對髮型有乜野心得可以分享下? 例如你地d知識係邊度知番黎? 有時見到人地d髮型gel得好有型,但真係唔知邊度可以學到,d日本髮型書又睇唔明,但又無中文版喎.......
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
幫我剪頭髮的是一位靚女師傅, 當然給她自由發揮...
茫茫九派流中國,沉沉一線穿南北。煙雨莽蒼蒼,龜蛇鎖大江。黃鶴知何去?剩有游人處。把酒酹滔滔,心潮逐浪高!!
头发?十幾年如一日--學生裝!
' W  P. D8 R% J
8 e, M" G9 M1 c[ Last edited by kaixinren on 2005-7-23 at 04:40 PM ]
愛情就像離境大堂,可喜可悲,帶你到另一個世界......
睇書先....個stylist會再幫我度下點剪.......
Originally posted by Yui.i at 2005-7-23 02:38 PM:
4 u: R9 S4 [( h# m3 R7 y睇書先....個stylist會再幫我度下點剪.......
) R+ o8 E2 |& U2 u$ y/ v; Q8 ]

6 f0 F' x4 A# k7 t咁有冇試過佢話你個髮質或面形唔適合剪你想剪那個型?
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-23 02:46 PM:# H* J0 q# [. I! E, `# [, ^7 A, f  A
4 A, y  Q, V( j) s

9 h9 U: ^- _8 t3 T, t9 n咁有冇試過佢話你個髮質或面形唔適合剪你想剪那個型?
好好彩....次次我都揀到o岩我面形o既style.....但係我d頭髮就比較軟....所以用完泥最好用spray...但係用得太多spray對頭髮唔好......我個人就比較鍾意線條較直o既髮型.....
我比個髮型師幫我諗ga wo...
# W+ y9 t+ f3 R& p  @2 n% N* y我自己就唔係好識搞e d野la
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
唉,我d髮質就較硬,而且頭髮生得厚,又有少少鬈,比較難打理,所以之前好多髮型師都好求其幫我剪短就算。最近搵左個比較好,佢比左唔少意見我,都總算改善左好多啦。但髮型既野都係想再知多d,尤其是用造型技巧,但坊間真係無乜中文資料可以搵到喎......../ L' ~1 `0 U- G5 c; T

$ ^- @4 x. l+ J4 {: S3 O咁大家會唔會係髮型師幫你剪完個髮時gel得好靚,但返到屋企自己又gel唔番?9 t8 y" t. k9 L3 @; X
) i# V+ Z, w/ n. B/ }. M6 r. }
[ Last edited by gundamman678 on 2005-7-23 at 03:28 PM ]
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-23 03:25 PM:
5 Q, L5 w* h( _; ~! x唉,我d髮質就較硬,而且頭髮生得厚,...
5 V3 R; Z: t# ^4 G# m
梗係會啦...話晒人地d髮型師都幫過唔小人gel...
% J* |4 R5 H( u3 w你要gel得靚都有排學啦...
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-23 03:25 PM:& Y* m4 h8 x# `) D/ N' p% A4 h
唉,我d髮質就較硬,而且頭髮生得厚,...
1 }8 ]4 @) P2 i0 K) Q: i2 i5 \6 C. a4 W! [0 z5 ~

" f) j5 M& o( S4 v1 p* n$ M! k4 S/ _. [留長電鬈去整爆炸頭....
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家既髮型

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。