<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 唱歌點樣先唱得好? 有冇方法練震音?
返回列表 回復 發帖

唱歌點樣先唱得好? 有冇方法練震音?

有冇方法可以練到音域廣d??
) ^; r# J7 f3 [點樣先練到震音??5 s; z9 s8 o/ H0 l
請指教...
震音?唔夠氣就會震到你唔想震...
Originally posted by Yui.i at 2006-5-9 07:44 PM:
0 [6 X$ \( {# A1 l9 h' _) I" }1 m震音?唔夠氣就會震到你唔想震...
: p% l7 a. O4 j2 B; P$ M
我或者可以練下震音, 因為我本身唱歌好夠氣, 但首先我想練音域練到有三個八度先考慮.
( s  Q( j6 F! |( b% L/ ?& |( b! R
0 q3 E  N' g; K  O; @# X: F" C/ ~[ Last edited by 藍熊 on 2006-5-9 at 07:57 PM ]
Originally posted by kwajc at 2006-5-9 07:39 PM:6 U* \) ?2 a. J' J
有冇方法可以練到音域廣d??$ Q- P. \8 u4 i/ K2 }
點樣先練到震音??' b* j& ]% Y  u& z
請指教...
9 P) A# ^/ i# {. @! H* X$ w4 y要練到音域廣唱歌時一定要用丹田氣, 唔可以用喉嚨. 用喉嚨唱會好傷, 日子耐左會生息肉.
7 M2 b. I7 J- G1 p* A4 Y以前我唱'男兒當自強'高音部分就係用唔到氣上變左用喉嚨, 唱完後仲喉嚨痛就知乜事, 當然依家開始用到氣唱.
好深呀...
Originally posted by kwajc at 2006-5-9 19:39:6 [9 m! H" R& @) G( c9 B% f
有冇方法可以練到音域廣d??% U4 K/ u" K# E
點樣先練到震音??
  `+ P4 `& z8 {9 n/ {& x請指教...
( z/ b8 r! e& B$ h
半夜自己一個去和合石練包掂,我保證你仲震過貓王!
網上身份誰不『機密』?
用筷子夾住喉核
5 N( _$ W* z. E+ t5 }0 `不斷上下”錯”
, k# ?( P2 |( f# ]1 l' ?, j& F一直唱...一直不斷上下”錯”...1 j# U/ r" b4 G
唔好俾佢停
/ _( C; U; U! T$ n$ [假以時日- H, }1 J& t7 b
你連講野都有震音
試吓練"咩咩咩咩咩咩~~~~"or"咯咯咯咯咯~~~~"咁叫,) t/ V" z; q, [' T9 I' `0 k) s
應該可以做到震音~~
可以去搵戴思聰,或莫華倫!
如果我可以飛,又可以水中呼吸就好!
Originally posted by 藍熊 at 2006-5-9 07:56 PM:
+ ]6 E  E8 n& u# Q  Q) ]( Q; J+ J' k& ?" I. h
要練到音域廣唱歌時一定要用丹田氣,...
( m$ @+ X- L. I( |8 `  _
- j9 J$ ~7 ]1 g7 l$ z. l
咁你係李克勤o個隻喉嚨震......定係丹田震音??
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 唱歌點樣先唱得好? 有冇方法練震音?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。