<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???
返回列表 回復 發帖

(CE)大家考世史考成點呀 ???

真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....: V- i8 C7 U( v  U1 I2 F9 j* F
& v# f: w; W5 O( l" u! T
我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,/ r5 z2 G+ X: x7 c% L. K9 g8 Y4 V
(香港政制,日本)/ s9 o8 m4 |  _$ ], Z
最衰就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....1 s2 x' w9 o6 {2 Z8 I6 W7 C

- d1 ]. i: |& U5 R" S& z9 U" n* a阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,3 k) l( \: {$ ^  c; X+ J* L, m* o
點知真係出番南非, F" ]0 y9 m0 v7 @( N2 |0 Y3 i( }

0 q6 o/ R( q* ]& A' k! w6 K不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,0 V& A: @2 O. N# E- e! e( w
只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,
1 N8 @! Z1 I0 b. P! K; X- a起碼答到個point....' k% e- |. A/ Z* Y% Z
) b& p% b+ W# [
最後嗰條論述題,唔駛講啦下話: y: b! Z0 z5 Y, u9 a
我諗大家都係答第9題,即係自由題,
9 ?" E+ q# s2 g4 m+ e1 S" a) ]我個人就答1978年中國的改革開放....1 X* I9 [# W3 s0 i! n6 ~6 w

g; ^2 i* n, N- g' P9 o/ t' F你地又點呀 ??
: X& K2 c7 C0 [; z7 v; {& O3 S8 K2 y9 F; @2 p* n
[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 02:05 PM ]
以閣下的德性, 自由題: 改革開放? 一定歌功頌德, 大吹大鐳甚麼鄧小平總設計師的豐功偉業、甚麼神舟升空創舉、甚麼北京奧運傲視世界......之如此類的黨八股, 今科狀元, 捨閣下其誰?
用番你嗰句...
" L% X, S; q( V' t: a9 B# @: U' `5 l; X
/ B- u( j3 g& F0 l* Y9 o( l"關你x事" !!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:28:( r: I. T" O) ?- ^0 F) q
用番你嗰句...
3 e! E& I' M" b& d2 b1 M$ X8 B9 L2 @) e7 R
"關你x事" !!!!
& [: e) u, I4 D/ o1 |7 e$ X* [冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:12:
. t) ^% L; q8 t* g! }+ {; b起碼答到個point
2 A7 _$ a. `- P) P* `, m
! y/ _" q' H2 i5 T, r( u8 C
真替你擔心...
Originally posted by 打狗棒 at 2008-4-28 01:32 PM:) D# ~; i0 h: s* n6 Z
8 b$ h4 B! A) k  {  D- @/ B
冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
$ K6 M% p5 b6 R/ \
- \! m; w* l/ x
唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...
  N4 O( V8 p# T# {9 a0 o你係會考生咩 ?? 你有考世史咩 ??
7 K5 t4 T5 K, ^, N+ I9 u你又唔知,又唔關你事,咁你咁多嗲做咩姐....! s- n) I6 [2 K9 a+ R& a7 W: Y

# ]5 |) [. |3 Z3 U, D同美國議會班議員一樣,郁d就嘈喧巴閉,
' K6 a2 n  E0 Z2 _關唔關自己事都嘈一餐先.....& m% S, e9 b1 a

0 V8 j. `$ |' d, z博出名咩 !!!!. P$ {% W( t6 e6 B% [! v$ r5 {
/ h3 F, O9 C, d
[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 01:46 PM ]
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-4-28 01:42 PM:5 ?& ~: L) x! n+ l4 V
  u* V& p0 R0 i4 t+ D
真替你擔心...
5 k+ b4 r$ }7 X+ N* o
8 ]6 J  C* H6 Z9 U睇晒成段先啦,
4 m6 y0 y' }0 B1 ~$ |0 ?淨係睇一句 !!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:42:
0 y- @' y, c0 H3 e  S+ C+ N3 B6 a. q. n& C

, x; a7 v3 z- j% N1 g0 K- h唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...% W1 ?% D% V6 p2 B* U- G# o
...
( y' G  L( A. m. B$ p7 E你開得Topic?我就有權發表意見,咁唔鍾意?delete咗個topic吖笨!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:7 j  Q1 f7 J) I. `

, }) a) }) j1 a2 d4 c
# h# U4 a2 Q% |( O& c5 t" I睇晒成段先啦,  Q# b8 }& i" x; q6 l/ \
淨係睇一句 !!!
4 P3 y+ e& E5 M) P" L
又好!
& f' R' c# l  j! Q) U
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:
! I2 a/ J( _' f  f& M真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....
7 S6 }; W& I& T8 O, |# r) p; w
$ ?) w4 y% J8 c5 F0 T& L我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,' D) w5 d! Y  v3 Z& N' t3 V5 }/ q
(香港政制,日本)
0 H" H7 l! U! k2 X- W$ o6 g最仆街就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....7 q) o5 h' i: H0 }8 D2 _1 G6 u
9 E  u' C9 {) i( ?6 C
阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,
' b3 D9 x6 }$ x0 o8 J4 b點知真係出番南非
* O) D1 ^' i! v# }( G# J
) R& ]% ~& _- |$ @" a' u$ n4 M不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,
! }1 f1 D9 K9 p- m1 T7 W只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,
# w0 `% `% Q- e' {$ ^% M起碼答到個point....3 i2 I( w/ w3 r7 K: I
1 r- F- J0 A0 ?9 V/ M' y/ R  A6 {$ |
最後嗰條論述題,唔駛講啦下話$ T# m1 R1 m. {0 E6 n: S2 s
我諗大家都係答第9題,即係自由題,1 W  a: _" P5 R; X
我個人就答1978年中國的改革開放....
' ?* z3 u, A+ {+ u8 B  J
) [( C- y! ?- J5 m* z- J3 \% }你地又點呀 ??
* p& O0 c/ P9 F/ }3 H: W  j1 \2 a- L/ }
一樣咁擔心......
講得好...
3 ]6 O9 B( d$ |. M7 y9 p我開得topic..就預左有人發表意見....
3 j4 O0 s* L3 D8 ?, Y; W咁你講得野,我係咪有權發表番我嘅意見呀 ???3 {; U" N1 w( M

" a( v4 U1 R& E  a# {我無唔鍾意喎,呢個係你自己嘅誤解.....
/ ^- r4 r- U' ~& @- N不過咁,如果你唔鍾意係我個post發言嘅,你可以唔出聲...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。