<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有傳今年翡翠台晩間黃金時間唔播任何日韓劇...
返回列表 回復 發帖

有傳今年翡翠台晩間黃金時間唔播任何日韓劇...

有内部消息指雖然員工通告寫係因為金融海嘯,要増加自製節目來開拓更多廣告收入(因為日韓劇多數無廣告商冠名贊助),其實係高層"順水推舟"
- p" X3 f. p1 P$ {- ^因為班高層玩駝鳥政策,認為唔播外購劇的話D網民同其他傳媒就唔會拎tvb的劇同日韓劇做比較,亦有傳早前離職的前節目採購部員工就係不忿公司的"政策"先至離開,所以tvb早排裁左50人而外事部作"降温"回應的時候先可以講節目採購部仲請緊人......
1 ]) D# g0 H# K/ j9 B$ M
. N4 X9 W# j* ^. b4 v, a我個人當然不希望這是真的,畢竟依家先2月.但係公司之間己經傳了一段時間,唔通真係"空穴來風,未必無因" ?
; l3 M: E- {. K+ j8 S8 y
0 x+ q. e; _# K; V& }ps. 外事部作的回應新聞紙都有登,本人絶非吹水
我覺得日韓劇在TVB播  有時候太慢 追唔上潮流 好多人在TVB未播時巳收看了
  k  G" ^! J" i6 C" ~BT下載大行其道 幾乎與日本同步 歐美電視劇也是 剛播即有人上載連中文字幕都有# ]$ h1 r/ l9 O9 t; R% Z
TVB之後先播收視又怎會好呢 且又CUT左某啲細節 唔得完汁完美
/ \5 f' w. F$ `* h就係收視一般 又怎會有廣告商肯買位呢  係黃金時段播廣告都巳貴 不差在付多幾萬銀 換個好點的時間/ g6 {3 F% x, [0 w

( M! m5 \7 b& T同埋外購劇都唔平得幾多 那不如自制捧紅自家藝人吧
tvb幾時試過係黃金時間播日韓劇
原帖由 head 於 2009-2-26 01:36 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
( c4 |# n) g- o/ ytvb幾時試過係黃金時間播日韓劇
7 a& I0 y! A" H! p' \
5 S. A! E1 G( S7 n0 t
大長今
原帖由 benny1219 於 2009-2-26 12:15 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
$ n! ?% Q2 G9 ]2 f0 p- G我覺得日韓劇在TVB播  有時候太慢 追唔上潮流 好多人在TVB未播時巳收看了 2 F+ p! @" n' U" y$ k) v; {
BT下載大行其道 幾乎與日本同步 歐美電視劇也是 剛播即有人上載連中文字幕都有
- F8 Y9 m; c' s! e/ \TVB之後先播收視又怎會好呢 且又CUT左某啲細節 唔得完汁完美 ...
. b* x% R  P% @; O  i+ s( J
6 l- g' N: ]" E* e  C1 _5 V其實開呢個post唔止想知個傳聞係唔係真,更重要ge係想知道點解班電視人ge心態如此不平衡,抱住十分排外的思想嚟看待外購劇,搞到好似買呢D劇係逼不得矣
原帖由 費事高 於 2009-2-26 05:02 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
! S; x, y/ }7 W3 a: t3 E$ n! R( P' F) l% U
1 [7 Z7 R' P4 L/ p
大長今
1 l9 c7 r5 e; k( m: t刀唔知算唔算 6 U; M, k. {5 |$ l% P
開頭11:00先做
- `( @. O4 q' E6 ^後尾見多人睇先推前做

原帖由 ihn 於 2009-2-26 12:05 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif/ m, i) u- P7 j' K- N7 i& a+ a, M! V
有内部消息指雖然員工通告寫係因為金融海嘯,要増加自製節目來開拓更多廣告收入(因為多數無廣告商冠名贊助),其實係高層"順水推舟"
# u" V2 `5 L! @1 l因為班高層玩駝鳥政策,認為唔播外購劇的話D網民同其他傳媒就唔會拎tvb的 ...
4 E( Y' ~$ O/ D& x- A算把拉日劇買親刀買肉酸
  Y/ j  b5 K1 J" i1 B1 o: `+ [係近期得花樣同湯豬教授冇佢 5 W9 k9 H9 f" p' S) S
差d刀以為日劇只得肉酸做
4 t  T# e: l1 K5 s5 N9 i4 u
- e& M8 N, v  c, x[ 本帖最後由 nbn 於 2009-2-26 11:52 PM 編輯 ]

原帖由 head 於 2009-2-26 01:36 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
* w$ x6 J4 q) S7 ?3 w; W1 rtvb幾時試過係黃金時間播日韓劇
& m) b8 x1 Y- E2 c甘週6日刀算既

現家星期六播錢的戰爭都幾好睇,不過係午夜時段.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有傳今年翡翠台晩間黃金時間唔播任何日韓劇...

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。