<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!
返回列表 回復 發帖

請教大家一個重要的問題!!

我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!
. h2 ~8 \# G+ T1 K; `/ L* u5 d但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
2 [( _& k8 a+ s# {! Q0 E# z% K好煩悶!相差幾日=.=
' s" G% X/ ~( J/ Z: r但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?4 p/ h" F+ [1 X: |. Q* y9 Z1 t8 _( n
好煩悶!相差幾日=.=
  b. H5 X1 ~+ J% X3 E/ ^4 t3 sjoe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
9 S( x7 z( d6 Y4 E+ \; R" s" A
1 L- C5 f$ l4 f) K冇所謂
$ M+ j% w+ ^( w0 A但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?* B) A4 [. C& k3 D: m9 T
好煩悶!相差幾日=.=: x/ ~. q- N& ]9 o! q6 x) k
joe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
唔係冇所為啊
, N- d7 j7 W1 b5 _: ?只可以是但去1樣
' A# m: m) w( v2 e紅白點可以雙衝啊
唔係冇所為啊
+ I: j  c# U3 I, l; v+ R4 g只可以是但去1樣4 z' p: G. N9 X& j5 A( [1 R
紅白點可以雙衝啊
6 v5 I3 k% }. |- A$ C! `7 o" d& E打死PK仔 發表於 2009-12-23 10:25 AM
! Q' v2 K+ E* m, o
2 s3 b' j  G6 p6 {2 \
' T& X; q. _* n- |/ _% l* C, u9 a4 d, x3 h! l% g' Y! d
法律同科學既角度係絕對無所謂~~~
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!, Q4 d& s% h1 f2 K' K  l8 D. O
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?& g% ~1 f. A) y2 S& A( Z) _
好煩悶!相差幾日=.=
, Y: |0 ~" H& k2 S3 p% Njoe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
# d+ @, k+ G8 C: L) D1 }

7 c/ E, q: Q, ]8 {" p- X% b5 B去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯  s7 a) N! d: U
" m1 E0 |) U9 r8 |# Y
之後問下你位好兄弟介唔介意
! d( y2 x$ n. F' `9 D) w應該都唔介意既,你又唔係主人家# v8 w5 [7 \6 u- F* B/ @
介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯

3 ^# V' b, p$ O( }4 w% b
& s& g( v) o9 q4 o# E, _  K& m. d
$ m* }, U8 ^, @7 O* K+ z% }/ _: v! ]2 e0 q/ v

1 l3 |; z2 ^; j法律同科學既角度係絕對無所謂~~~
' J4 F/ R$ t; n2 ^: jkakeidevil 發表於 2009-12-23 11:18
仲迫唔到你出正身你米誤導樓主啦! r5 x  Q& L, I( M2 N
我岩岩搞完白事,所以好清楚
# a- c+ }) d* p+ o% b

% @- R) v# D1 S9 v0 O去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯& [  a! L& T9 D7 p

( b/ g- Y0 N! V6 _8 {( W1 Z7 e之後問下你位好兄弟介唔介意& y0 s6 Z! \% m( e/ R+ M4 o/ S7 i1 G
應該都唔介意既,你又唔係主人家# R6 i9 F( G1 k! ~. J
介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯
9 ^9 n9 r1 c$ [kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:23
果然識野喎4 U6 t- m7 z* j# }, |
人地老豆老母,實叫你唔好去
果然識野喎1 {: U1 M+ _; f
人地老豆老母,實叫你唔好去+ C2 ?1 l( V' K
勇勇勇 發表於 2009-12-23 11:28 AM
  g7 J% X+ \' E

2 e% Y6 j& y( D0 {; i
6 K. }% `4 W& D, o你咩年代咖?!1 \3 k" [5 G9 l/ `% }% Z
我呢d現今超然脫俗既新時代人!
7 @: k; F* h7 L- ^1 t/ y5 ?百無禁忌! 想做就去做!
+ v. P9 c9 @' C
" N( w# w+ i( n) S
+ j$ z' a- P* [$ X" l6 e* |8 V
你咩年代咖?!, v6 E6 L! |) P4 Z$ D* w% x
我呢d現今超然脫俗既新時代人! [* u1 p% i  l9 N9 }1 n% e/ w) Q1 W
百無禁忌! 想做就去做!$ c0 q5 A0 E( o; J7 J
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:37
我想問調返轉頭得唔得...?即係參加完婚禮過幾日先去拜祭
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。