<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有家有否看過政府的私煙廣告?
返回列表 回復 發帖

有家有否看過政府的私煙廣告?

7 s, C2 m% h8 X8 _3 ]$ P( e真係好唔入流,唔全與平民百姓脫節,9 {+ f/ D+ p: Y: K$ w
以我本人所知,私煙並沒有特長,
( a% R. }+ p% M又可以說[特長]這樣的煙,在我認知範圍內,已經沒再出現過,
/ ]/ V, Z8 ]+ {' [  Y& c我中學年代,特長是興了一段小時間,但因煙味問題,一段時間後,已經被塗汰了,, d6 {& m1 {* C" ]* k
其次買賣私煙交收時候,那會在公園交收?" c4 n. |: D' d) _) o% z
私煙老闆一定會叫伙記直接送上門,有根有據有門牌地址才會送貨給你,
& o; y5 c; z& J- U/ z4 D, G公園交收?你真係試下搵一個私煙老闆肯咁做來給我看一看?
8 G, y0 M' R/ j白粉先係公園交收.....# {) G% c3 w7 a: K3 v4 W
一大班飯桶,是是但但做個廣告出來,
" \/ X  c/ o4 }但又完全脫離事實,可笑可笑.....

評分次數

• admin

有 d 阿婆真係公園賣 !!
真係好唔入流,唔全與平民百姓脫節,( K/ c7 S5 O  z1 h: h
以我本人所知,私煙並沒有特長,
5 p- V) \8 S4 Y/ l" C; Q又可以說[特長]這樣的煙,在我認知範圍內,已經沒再出現過,6 s& V: Q: m8 ~
我中學年代,特長是興了一段小時間,但因煙味問題,一段時間後,已經被塗汰了,5 e2 }* o. ?; d3 g, Q5 n4 y% Z
其次買賣私煙交 ...
) m  @+ x2 v5 E7 j' N& b: O費事高 發表於 2010-4-4 02:42 PM
你確實好唔入流,認知範圍都低# c, H: s" l5 c! C- @7 _% l" }
[特長]係仲有得賣,仲要係硬盒添
自從"香港解放區政府"實施部份地點禁煙後, 身為煙民的本人覺得只有交稅的義務, 沒有吸煙的權利, 所以再沒有在香港境內買過一包完稅煙;
/ n8 F7 ?. `# q" N: W! \- a近幾日有調查報告, 香港的長壽比率是全世界排第二位, 香港污煙漳氣, 生活日夕倒轉, 而且政府日夜宣傳吸煙或吸二手煙會危害生命, 但為什麼人均壽命反而會增多呢? 可想而知, 說吸煙危害生命根本危言聳聽(至少吸二手煙的禍害誇大得多);
) ?2 {0 f8 K# ^: q所以我發誓, 政府一日不取消偽禁煙令, 我就永遠買免稅煙和走私煙, 以表示不滿............
以前就真係好多阿伯阿婆係公園賣~而家就唔知啦~睇怕都好難搵
有 d 阿婆真係公園賣 !!
4 C+ X$ ]9 ^' }% w& f  \selena127 發表於 2010-4-4 03:58 PM
/ n! Q" W' f2 q/ q$ f
  U. t' C/ t2 \" ^( H; z. N/ K
我意思係幾條幾條咁交收,$ R- x% }9 V7 ?6 G# H
我以前都係公園幫襯過D公公婆婆賣煙,4 r: t9 H- j' K, T6 \. h4 O
但只限於一,二,三...包咁賣,當然...
) x# q7 N$ [% D: _+ P你出得起錢,佢地只然會比貨你,
/ V  O' L  j8 T+ f但佢地本質上,只係諗住一包一包咁賣。

1 Q+ h& p: e7 Z
你確實好唔入流,認知範圍都低' e- N( f7 i0 a
[特長]係仲有得賣,仲要係硬盒添% F& w! H1 [1 _9 G. }- t
奉命 發表於 2010-4-4 06:33 PM
) k! S/ s& I/ W/ _2 ]

: Q8 P8 B$ r- q5 y8 H# \咁我見識少囉
3 ^; `* R: E" {" H4 ?. R# u3 w但我幫襯私煙多年,我就未曾見過有[特長]可以比我買
直接送上門?? so stupid wor??
自從"香港解放區政府"實施部份地點禁煙後, 身為煙民的本人覺得只有交稅的義務, 沒有吸煙的權利, 所以再沒有在香港境內買過一包完稅煙;5 m% X6 f. b2 g( w) c2 I* F: Y1 w0 ]
近幾日有調查報告, 香港的長壽比率是全世界排第二位, 香港污煙漳氣, 生活日夕倒轉, 而且政府日夜宣傳吸煙或吸二手煙會危害生命, 但為什麼人均壽命反而會增多呢? 可想而知, 說吸煙危害生命根本危言聳聽(至少吸二手煙的禍害誇大得多);
# G8 l1 }( X+ g所以我發誓, 政府一日不取消偽禁煙令, 我就永遠買免稅煙和走私煙, 以表示不滿............
5 p5 U8 [% u0 R$ x" T8 s; C5 x打狗棒 發表於 2010-4-4 07:32 PM
$ D9 p$ I* t1 v9 F" k& ~而且政府日夜宣傳吸煙或吸二手煙會危害生命, 但為什麼人均壽命反而會增多呢?1 Y- T2 |0 O9 A# E, N1 w4 f
兩者有關係?
  N* b0 R- Y5 k% R8 B* j7 J0 D說吸煙危害生命根本危言聳聽(至少吸二手煙的禍害誇大得多)
' g4 }$ _9 O6 a1 }  \, |% g我醫學知識比較貧乏,呢樣真係要聽下閣下高見
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有家有否看過政府的私煙廣告?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。