<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變
返回列表 回復 發帖

掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

, p; R. B& {' T  e1 A. L. ?
( M* c/ J% Y3 F6 ]$ ~辦公室助理 = 6-7K (市價)
) N6 f" I9 q& l, o- n4 ~0 B
5 V; }2 }  D5 c2 G政治助理 = 15K (天價)
2 h1 ?2 Y. G/ z6 n: \9 ^. l8 H* g: |9 h
辦公室助理 = 政治助理 =   
: Q$ S) R" j3 o

% u  v+ r# V( y" k* Y6 F- d9 g7 g4 C0 x" T2 |1 H
[youtube]aHt02Yoauzs[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
咁多個就只係得梁卓偉做到野..
用15萬請一個低B辦公室助理  
4 x7 ~  Q- x4 X' J9 e% y% v, T. o: a7 y& [5 \- z: t
樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。, [* t7 w: I2 s5 B& }( W( w2 z& T
香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。& T: D3 p) a- h
既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,
' i, D! h' X8 z' w10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倍人工都無問題,特權階級係好需要架。

. Q% u5 R0 T/ k" b' T0 W' Z/ N身為賤民的,有飯食,主人唔鞭打你都偷笑啦,仲想點有咩資格對政府指指點點呢
" F4 R% _; b  J4 B( K5 a9 X: V1 a; \$ f; Z# m' E$ x1 h
$ i/ n& }* n4 h, i+ X$ h
掃地阿姐每日做到死刀係得 3-4K
2 l' t& ]2 K5 z) b! F) f6 Z/ ?* p
樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。
3 Y7 ?7 J. @- L香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。& D; [0 c: j2 ^, l8 _5 V# H4 T
既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,
1 T! T" g3 G& i7 E10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倌 ...; I1 t2 }9 q) h1 \/ n5 `
andyho 發表於 2010-8-14 11:34 AM
9 A0 Q/ }& c/ X% k% \. }

! v0 ~# T9 g& g, h2 S& e6 [! I快餐店平均時薪只得22蚊   ( ^; \. w3 `* {! q. f8 K  _7 X3 ^
( z! g2 F! ~' o
看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
$ V4 _3 J4 _' F

" s) h3 m* R7 G快餐店平均時薪只得22蚊  
& \1 M% C6 u' ]) x. `; r, n5 L5 l9 ]% |+ `7 @( S& O
看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙 ; Q. T2 [$ x1 d0 r% E/ R5 @: S
電梯男 發表於 2010-8-14 11:37 AM
& ]1 g' o7 K+ k* e! y/ t8 _; a
& B2 D7 I( f% m. M
我學d愛國人士及有錢佬說「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?
thanks for sharing
+ K8 P" i9 j& J8 I* B* R1 r) }6 [- f
0 J1 t9 U+ g6 U' r8 ~- Q8 |挑!
4 s3 M( ]; ]- S' h2 n成班狗官睜著眼睛,講一些連自己都唔相信o既大話,
' T1 f- L7 x5 }) L* I0 t佢地連副局長同政治助理做過D乜都講唔出 ( b% m: L6 \* ?) k; b
一句「整體而言工作表現乎合要求」(即係冇要求 )," H" b" d( m% R4 G; M) F9 j0 W! e
即係大鑊飯,無需問責咁解o羅
! \& c# y. l5 p  E3 o8 b/ e! j6 F) ~私人企業僱員若咁o既表現,一早豉椒炒魷喇
. w6 D+ U1 a$ H' B) H家下政府擺到明玩晒,你吹o羊 ) V5 b) a, b. P2 _% U
檢乜鬼討?檢完,咪又係話薪酬合理o羅,
4 y- ]4 `4 I( V7 X5 w% Y% g所有人都係搵o野o黎做
. r* H$ k' ~' L" z. a$ |! `. l
4 b9 Z: }( F9 @( Z- {; W
我學d愛國人士及有錢佬說:「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?」 ( t5 z- \* F' O- p" t, ~$ ?
andyho 發表於 2010-8-14 11:39 AM
6 W% B+ g  u1 B8 c0 E6 F. e! M) v+ i3 g6 E/ B
炒撚埋林瑞麟條仆街三十萬月薪人肉錄音機  
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。