<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖

[時事] 我問你仲敢唔敢食日本食物?

單選投票, 共有 8 人參與投票
37.50% (3)
62.50% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
本帖最後由 新經濟學巨人 於 2011-3-22 12:02 PM 編輯 # i0 l' D+ @/ z  [( F6 E/ K! N
- R) j& v1 d$ i9 D$ p( M
2011年3月22日訊; g) a# d' s+ x' S7 f, Q

( L. ?$ w! k# @( B' x/ L# S  w1)日本禁止受災地區受輻射污染食物出口;5 C0 h4 v" e; ^
2)美國航空武艦可能因輻射駛離開基地;及
- _% E9 p5 U( j) A3)日本測到對出東面太平洋100米海水受輻射污染(如圖
, n( w" P8 G3 r9 E0 ^0 A$ A+ M0 I/ |
以上三個情況乃新聞訊息,如有差誤或失實,請指正。

607 x 424 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄( E; ?1 q0 X$ ^4 x9 [
日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦; B& }& X) C: k6 E
祖國食物信得過日本食物多多聲架!

評分次數

• admin

香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄
0 ~0 J4 p$ O! r: V9 p日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦
# _( Q" S3 y8 w8 J. c/ _8 ~( V祖國食物信得過日本食物多多聲架! ...- t, n1 Q2 j: t3 l. x& E) c5 T3 y
andyho 發表於 2011-3-22 11:32 AM
8 m' Q( l( A  h7 z$ l8 A
  R& O2 u" \( r3 e& U. Q
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   

評分次數

• admin

, H) L$ [! t" l) X4 m$ ~7 t

, ]: k7 o+ l( |) B6 R你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   . X( a/ M/ A9 Q* o( i. S
K2K 發表於 2011-3-22 11:33 AM
! w' n( L3 g2 Y8 B

8 f, C3 r$ d6 S! V2 p7 v, V樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛$ q- R' r# n5 i( q. \) O
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?
- P7 X/ D7 a* H
6 Y( e0 ?5 ?; B5 H, k
1 R3 E9 b( }/ [; C
$ x9 ^7 N, {) P
樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛5 I  b- F$ o5 V; M
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題? ...
  R' _  U* V& mandyho 發表於 2011-3-22 11:40 AM
# l$ _8 W% c, L5 n

2 S6 b% i/ r. Q/ S& N( h8 y冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如香港好賣得既美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
. t3 Y. c3 a) I* Y' y

- X& ^/ U1 j* ]/ ?4 {冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
0 H" x& ]9 E1 DK2K 發表於 2011-3-22 11:43 AM
5 Z3 v: f, i. C4 a8 {

Q9 K: b9 Y  x1 f你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?; w1 K: l- ~# z  k' i' b  a3 t
好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食,   a! P; ?# N% s
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了!
- {# g5 M& Q1 l5 z
% m' B8 }# _  d7 h
你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
' D& L. y  z) F2 y; o% s3 r好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食,
" i: c% X" f& D0 M* ~卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了! ...
% i! M- _. b6 r( q+ nandyho 發表於 2011-3-22 11:48 AM
) h" S5 ^! n: k  r; Z) A( U; {) r! Y6 P- k9 t8 _
點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
6 s; L0 t0 M8 E' h5 R! @* f' l' K, N4 E2 k3 S) Z9 c
點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
8 f+ I# M% v! L* ~3 VK2K 發表於 2011-3-22 11:51 AM
6 a( M9 V* ]  v/ X6 V  T
6 T$ N/ f  j6 ^' b" ^  @我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 4 N, t; M9 C# a
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
4 ]( g7 z6 A, F$ q8 M

" d  o4 m! z% h1 w: k2 f我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊
# f. Q' i8 V/ P  S6 f! t" V+ thttp://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
* B+ E8 d2 x6 b7 g  q' ^; Q: Sandyho 發表於 2011-3-22 11:53 AM
% g1 u) C  X9 L9 ?" X9 S" g3 Q: g
4 Q4 j: Y8 O# q: G
咁我都用返#55俾你   
有段字, 在entfun都已貼過多次, 不妨多貼一次, 不知版友會不會有體會呢?0 K0 K# H1 r, ^% U

" F6 d+ `( C2 e( G3 q" u9 e7 O這種情結,魯迅早就抨擊過了。在《准風月談》中,魯迅很看不起這一等不敢面對; m8 U% m# D# e/ M0 y
自己、凡缺點都推說「外國也有」的中國人:

0 v# s  t# q' }" i1 d! `「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲,1 s. `+ T5 D5 p
最好還是希望別家也有臭蟲,而竟發現了就好。」
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。