<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償
返回列表 回復 發帖

易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

康泰、美亞蛇鼠一窩  
8 I* z2 M2 i$ D% d) g- ~* ]) \5 [& z2 {4 n
[youtube]eSobXQxl-Os[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?( ]/ C/ `- P7 d5 |' K+ Y8 K, p9 Q
K2K 發表於 2011-3-31 10:01 AM
; G7 g# {' s7 `: W+ f/ @. R2 ^' U' m, n6 S8 C4 W
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
! p- m( _. F6 c

1 I# q: @: f% @2 G4 J3 K據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦  n/ k7 r" s' _5 r, n3 j
andyho 發表於 2011-3-31 11:43 AM
- j% h3 R$ @# B- j; F, E" [$ C9 E3 d7 a3 o! }: \
你睇過易小姐份保單嗎?
3 m+ ?4 M4 r$ F* P9 P

$ X3 y- o! ~( w) d6 f$ Q+ F' M你睇過易小姐份保單嗎?  o& B, k' y8 G& l( H" r( U& D
K2K 發表於 2011-3-31 11:53 AM
3 R# w' P( P. W6 J3 U! K3 S- A1 T0 m' g; P% |5 N# F3 D
睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
) F6 f4 K9 @# K
- H7 u8 K7 q9 G
睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
  b9 a: t0 Q& i( P% U! Vandyho 發表於 2011-3-31 11:53 AM
- _, L. N( j; f6 }
3 _6 ?( i9 z  j
咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
, u2 K; l$ T4 p, ^% N! Y
+ E: Z+ L+ [2 X4 M. V咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
' Q& z& e  r. e% aK2K 發表於 2011-3-31 11:57 AM
* Z7 j- y$ H( x5 J. m0 n) _8 a. L% X+ t1 f7 a6 x
好誠實咁講, 對不起.../ |# A, D, N( C. y9 }
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?% b. G; i* w: u% b0 T' n4 E
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
浪子~孤獨就是良伴~
3 l5 _, r5 I7 i  `7 [7 c+ T% |$ S5 t
/ o) ?4 w& b& ?; }% d) I8 E好誠實咁講, 對不起...
" [- T+ t( y/ U大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?* j4 E! K7 U! z  }
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
" Y! [- W2 I* J& b3 Y) e& C浪子 發表於 2011-3-31 12:13 PM
$ N( l4 A1 Y3 @( n6 {
' b: r- v5 {/ o0 r/ z3 g/ w6 x你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
" {+ e  t* _& b/ w$ K
$ Q3 F8 K/ |. ~2 z2 P6 u4 j你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
: {9 v+ E0 \2 U* v  M/ V) |K2K 發表於 2011-3-31 12:19 PM
3 |9 W* B, W# P& X
: f& M! ~$ v& {  P0 K  o先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
8 g4 z+ q# c/ a& f# j2 g; l  E1 d# t: B. A
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?2 z* }( }/ S: H
andyho 發表於 2011-3-31 12:45 PM
- k* j* A9 ?* w: Z( s
' z1 D( S" f9 h2 }你想講陳國柱?  斷指是否影響工作能力問題,  傷殘定義應該係有訂明,  呢個我唔肯定所以唔敢亂講,  但既然你話自己係傳媒人,  尋找呢方面既資料應該難唔到你,  最好你搵齊資料之後去幫兩位苦主追討,  比o係討論區討論有用得多.
5 h6 h$ l3 n) }
1 [7 f* O# J  C, `! c$ P呢個主題係講易小姐,  據我所知,  毀容就應該唔係屬於永久傷殘範圍.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。