<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]
返回列表 回復 發帖

大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

我大部份昆蟲都驚,3 _$ B2 M1 I% x2 v% K7 f7 h
曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,
- }6 V( M% ^( J5 _( w嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!
2 I; M! v, F0 q$ K* I好在則邊果位係我朋友" t; O. z+ d  i
* _: H, ?# q4 {; H3 a2 H
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-10 at 09:57 AM ]
如果講常見既1 g# P* V7 |( M% X- B
就一定係「蚊」!!!' `* W' s5 ~1 S, Q7 ^3 K) `
) e& i- ~% g' b3 y+ I2 ^
飛得又快
# ]& B9 t7 O2 K: V, x體積又細
) _' P2 T% E6 A& R  ?) a# i! C# d& e好難捉
0 u) s6 J' u/ T8 z" `% h; u( i& x# c6 L- p7 v: a4 s
日頭都好d9 d* ^6 B1 i/ @! ]5 O" O0 I5 D* T9 ~
夜晚d蚊就出動
" R9 _3 a! m' \/ Z就算唔咬您" j- O: v+ C, S. r0 i; T
都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂
! ^5 o2 _8 |7 V2 t5 a% b好慘架
Originally posted by 良友 at 2005-6-9 09:57 AM:0 e/ {2 b5 h: i8 t
我大部份昆蟲都驚,& p& u8 ~0 B: m7 Z  H+ \
曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,( v4 s: p  ~# G4 }& T3 V; L
嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!2 e5 {) @9 l% q$ L6 C/ Q
好在則邊果位係我朋友
" j0 ^: z( L' x  i6 q+ @

/ J) x( J7 O; n8 q, g! h" l! G所有昆虫, 特別係响狹少空間亂飛嗰隻2 X% F% ?$ P4 _' [
不過蟻我就唔驚喇, 仲会同佢哋玩
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-9 10:11 AM:
1 h5 s5 U) I9 f  f( C( D  Q如果講常見既
# J: J& D5 H5 m+ G% U# ]就一定係「蚊」!!!
0 m* y7 D& c) _9 P- Q
  _* n, S/ t. p- ]4 v* T飛得又快
3 y0 ~, {) R5 D" t2 M) ?體積又細
: L4 g0 I4 }* B# Z好難捉
" a+ u/ J4 }% a- Q+ m1 z- ^. }( V( K
日頭都好d
) K% u% p2 q" m3 f  ~  z) a" B夜晚d蚊就出動
' d# r/ l$ ?0 M就算唔咬您0 c0 B; J6 V, d3 G  n
都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂
% W# T  T3 W  ?1 T好慘架
" J% j! X$ e. }. h/ k2 l我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
好快手~~~~
字伯言,吳郡吳人也。本名儀,世江東大族。
Originally posted by 阿細 at 2005-6-9 10:58 AM:
" C  @! K; Z6 A; b
) y7 G0 ~8 Q! d; ]/ g, H我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
% J) P' F) {3 n7 t$ V" y) B, S! b4 G
6 J8 C1 f6 Y3 I0 H7 i我同我阿哥成日玩..=.=~用筷子捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
我依家好多昆蟲都驚, 細個o個時都唔係咁o架, 都唔知點解依家變成咁
蟑螂!!!
$ e- q( n6 v$ ?) X5 C& c離遠見到已經打晒冷震,怕怕!!!
識飛曱甴!!
2 M/ h- G0 f7 G; p$ y. R% w7 c
3 A0 n  a( O& d" }( A[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-9 01:15 PM:& S+ c3 |1 Q( w5 K/ v
識飛曱甴!!- j$ |8 P; q' ^: g2 S* c

C, V2 L; W- \9 `# e[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
6 F; {! P) S  X1 h9 d* Y. `: s5 v7 s. a# d& \8 u1 E
曱甴本身都夠晒串架喇,' i: N. u' B: r( a0 ~+ |
識飛果D仲X串,我都好很驚,係HOME見到都唔知點處理!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。