<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [2006-10-22每日精選] 今日去會小師妹之後...............
返回列表 回復 發帖

[2006-10-22每日精選] 今日去會小師妹之後...............

一早call齊晒人喺餐廳等,點知先發覺有兩三人甩底無泥,搞到我勁無face.....

(佢今日成個小OL咁呀!好嬌滴滴好可愛.........)

好啦,跟住埋位食野,大家都有傾有講嘅,咁我都盡量做到好自然咁,同大家吹下水,期間我都有問小師妹近況,佢話而家仲係做緊某某post,我笑笑口話:唔係喎我係xx(大家都識嘅朋友)度收到風,佢話你已經唔需要做呢個范圍嘅工作囉!

跟住大家都笑有人放流料令我地誤會,咁一輪寒暄之後,佢就問我而家喺邊度做同做成點,

咁我就話我嘅近況啦,工作有辣有唔辣之類(大家同行都好易明),之後所有人寒暄一輪,我就借d倚問佢,而家重係唔係住喺老地方?

佢話no la!早一排已經搬左去(xx),我個心即刻涼左一截(無得同車返屋企啦!)

然之後大家都咪互相同d老朋友吹下水咁!(果時我正在盆算緊plan B  )吹吹下,我發覺氣氛開始有d異樣!

我發覺我同佢有左d距離感!問題係大家吹吹下,d 話題開始講到我失意離開之後嘅事,大家都好有共鳴咁你一句我一句,但係我就無乜點出聲,唔通講自己點淪落咩!

(同埋我發覺小師妹已經世故左好多,有時講到自己d作風都幾狠下,不過仲有純純的微笑不自覺出左泥..........)

於是我無乜野講(我試圖打破僵局,但係有d徒勞,因為佢地開始講d比較深入d嘅行政問題,我祇能叫做勉強應付,但係發圍帶頭就做唔到),都叫做過到關啦!咁我開始逗師父個細女玩,俾d野自己做下!

之後時間就咁吹下水停下咁個,我都做到六十分嘅,後尾我諗到(plan B)話我已經將自己旅行嘅相send俾師父睇,扮唔記得其他人有無泥問大家,咁小師妹咪同其他人話無囉!於是我話要公平d,大家俾email我同大家分享咁就收集到d email喇!

於是大家喺未至於興高彩烈嘅小輕鬆情況下埋單散水

大家邊行邊吹水到地鐵站口各自散去喇!

所以得個吉咁!(臨走佢話搵日約大家打羽毛球,但係我知自己係完全唔識打嘅!不過無出聲話去唔去姐!有無得速成呀?)

p.s.我發覺佢個email................係MSN泥嘅!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!yes!

[ Last edited by trista_cheong on 2006-10-22 at 02:26 PM ]
Originally posted by 極樂 at 2006-10-22 01:31 AM:
收鑊都唔錯丫~~
可以好方便咁keep住...
我唔會冲嘅,祇係對提議無表示姐...........

去番吹水區先!
haha~~估唔到睇睇下又幾好睇 !!
搞到我去搵返晒你d舊post知返d來龍去脈~~
小弟年紀尚輕(20未夠) , 不過都有dd咁多戀愛經驗la~~
其實我覺得男追女係一件好難的事....好睇個人對你有無feel !!
(女人最信就是feel...有feel你唔追佢都痴埋黎....
無feel...好似我咁做過好多野都係無用 , 換黎ge只係一聲感激+我地仲係朋友!!>< )
所以最緊要就係知佢對你的感覺~~~
不妨由她身邊的朋友著手 , 睇下佢點睇你~~
仲可以順便知下佢d favourites~~同埋得到第一手消息 !!

小小意見 , 唔識ge野唔駛扮野 , 有長短處的人才夠人性化 !!
good luck~~~keep住報告丫~~~  support !!!^^
Originally posted by 雷鳴仁 at 2006-10-22 01:53 AM:
haha~~估唔到睇睇下又幾好睇 !!
搞到...
thanks !問題係我唔肯定佢有無feel(過?)
收鑊都唔錯丫~~
可以好方便咁keep住聯絡....

羽毛球....我覺得係幾易既運動黎架喎!!

但係唔識都唔使死衝既~~叫佢教咪得囉~~
仲多左個接觸機會添~~
Originally posted by ian2910 at 2006-10-22 01:15 AM:
一早call齊晒人喺餐廳等,點知先發覺有...
ian我好想將你所有關於小師妹ge post都combine 晒一個post 好似做連載咁﹐唔知你點睇? 因為咁樣你好散~~~ 

combine 晒一齊有個完整思路咁樣會多d 睇~~ 多d 人share~~ 你都會玩得開心d ga~~^^

不過我唔會置頂﹐純粹share~ 你覺得呢??
問心句!ian你係咪真係想溝佢佢嫁?我feel唔到你有咩做過喎?
Originally posted by 自由神 at 2006-10-22 02:39 PM:
問心句!ian你係咪真係想溝佢佢嫁?我feel唔到你有咩做過喎?
唔好咁嚴la ~~ 佢都將所有o野o係度分享晒lu~~

我諗佢已經好努力ga la~
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-22 02:47 PM:

唔好咁嚴la ~~ 佢都將所有o野o係度分享晒lu~~

我諗佢已經好努力ga la~
美人呀!聽我一句話!
權力係由縱容建立嫁!
Originally posted by ian2910 at 2006-10-22 01:15 AM:
臨走佢話搵日約大家打羽毛球,但係我知自己係完全唔識打嘅!不過無出聲話去唔去姐!有無得速成呀?
速成都要用幾小時以上,要有心機同時間先得

For Beginner:
開一個鐘球,對住牆,如果開一個鐘都打唔中就慘喇(可以放棄)
成功開到球之後,不停用殺波姿勢向高打,都係對住牆,反彈出黎再打,都係一個鐘
如果唔可以連續打就可以放棄
成功後用由下向上既揮拍,將球打向上,一個鐘,反彈出黎再打,一個鐘,如果唔得可以放棄
最後練反手,方法同上,就算唔得都應該夠應付架喇
如果可以,搵個人同你實戰一場就更 good
(我係咁教我校隊d師弟)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [2006-10-22每日精選] 今日去會小師妹之後...............

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。