<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 3個人的2人晚餐... [卡+]
返回列表 回復 發帖

3個人的2人晚餐... [卡+]

岩岩睇完 <3個人的2人晚餐> 呢本小說...
係梁望峰作架~~
裡面講到一個男仔同時鐘意2個女仔唔知大家有無睇過呢~?
佢鐘意一個拍左拖 5 年既女朋友 悅,
and 一個岩岩識就愛上既 集集
裡面講話個男仔兩個都鐘意,認為呢個係 2 段分開既愛情
佢話可以 100% 咁愛住 2 個女仔...

大家認為事實上真係有 d 咁既事咩?
真係可以同時間鐘意 2 個人咩??
更唔明既係,個兩個女仔都知道對方既存在架嘛~~
咁佢地又可以和平相處咩...
如果我作為佢其中一個女朋友我一定會同佢分手!
但係 悅 係個故仔就話 :
我以為我唔可以接受 3 個人一齊既生活. 但我發覺我更加接受唔到孤獨一個人...

[ Last edited by Rika on 2005-11-7 at 01:32 PM ]
Originally posted by Elsie at 2005-11-6 19:13:
岩岩睇完 <3個人的2人晚餐> 呢...
能分心的還是100%?
網上身份誰不『機密』?
佢所形容就係 分身/心地愛 2 個女仔
每個都 recieve 100% 的愛...
Originally posted by Elsie at 2005-11-6 20:31:
佢所形容就係 分身/心地愛 2 個女仔
每個都 recieve 100% 的愛...
騙人之詞:cool:
網上身份誰不『機密』?
花心既藉口…

悅係因為佢自己接受唔到孤獨一個人,而無奈地選擇同人share男朋友!

我相信現實中都會有呢種女仔…

本書好似幾好吸引咁…有d興趣睇…

http://www.btzonebt.com/airways/viewthread.php?tid=172994&extra=page%3D1
無錯,係花心的藉口。

如果咁都得,咁一個人同時鍾意1000個人都可以叫做真愛啦!
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
花心!!
唔鐘意人地花心!!
睇完本小說有 d 好無奈加好無助既感覺!
Originally posted by Elsie at 2005-11-6 21:31:
花心!!
唔鐘意人地花心!!
睇完本小說有 d 好無奈加好無助既感覺!
咁都唔係個個都係咁既…有d人當知道自己對一個人有好感,就會立即控制自己,唔好再鐘意落去…

其實每個人都會有機會同一時間對幾個人有好感…唔知呢d又算唔算叫做花心呢?!

http://www.btzonebt.com/airways/viewthread.php?tid=172994&extra=page%3D1
Thanks for 加分呀!

我講左個 story 比幾個 fds 知~
佢地都話有 d 想睇喎~~

唉~ 太困難了要做到個男仔咁
鐘意 2 個人都 100%
佢本書裡面有個比喻:

愛一個人好似整一塊意式薄餅,
但係如果愛2個人將個意式薄餅分開一半,
咁就一人一半啦個 2 個女仔
但係愛情唔係咁架~
如果你鐘意左 2 個人,你係有責任整 2 塊意式薄餅,
咁樣 2 個女仔先得到整個既 100%

好玄呀~~~

[ Last edited by Elsie on 2005-11-7 at 07:47 PM ]
我以前睇過喇
真係好好睇
好有追看性
可能個排係岩岩失戀
所以睇完之後,都好想為悅喊~~

因為悅在故事中好值得同情
安仔新歌~
大風吹
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 3個人的2人晚餐... [卡+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。