<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 有無人解答
返回列表 回復 發帖

[愛情診療室] 有無人解答

你地覺得現家既人擇偶條件..
多數係咩@_@ 經常聽人講唔介意樣貌
其實係咪真係嫁呢~

Originally posted by ☆威少★ at 2005-11-11 05:12 AM:
其實係咪真係嫁呢~
話唔介意樣貌既就多數係假既~~
男人似乎比較老實地會話自己揀女友既條件要靚。
女人就好多都係口話唔介意對方樣貌,但當一d佢唔like既樣既男人接近佢地時,佢地就會有d”其他原因”講出來,例如”同佢唔夾”、”佢唔係我鍾意既類型”、"唔合眼緣"等等既原因,但從其他方面就會見到佢地對靚仔時既口吻係唔同既,總之就係唔靚仔既就多多挑剔,靚仔既就多多包容啦~~

所以話唔計樣就奇~~

[ Last edited by gundamman678 on 2005-11-11 at 10:25 AM ]
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by ☆威少★ at 2005-11-11 05:12:
其實係咪真係嫁呢~
青少年連乜叫做愛都唔識,只知靚仔靚女,所以多數只擇靚仔靚女。 以為自己真是愛對方。 到長大後要面對的事複雜了,考慮的事又多了,知道擇的對方要『做人世』,變成『只得個樣』是不可能,經驗能力、性格、人品、喜好、生活習慣等等都會影響自己是否認為對方適合。

問:樓主,如果你有個好美好美的女朋友,但對方是個河東獅,經常大街大巷罵你唔俾面你,又亂花錢好似前B老婆一樣,你會擇她嗎?

這樣,你認為人講唔介意樣貌
其實係咪真係嫁呢~ ?
網上身份誰不『機密』?
一個人o既外表, 係吸唔吸引到異性o既先決因素, 不論男女都係一樣.
但兩個人之間o既關係如果要真正咁發展, 就好主要取決於其他因素, 例如性格, 興趣同金錢等...
如果D人成日話揀情人唔睇外表, 其實係一半真一半假.
新聞之花我最鍾意鷺鷺(張鷺玲)
Originally posted by gundamman678 at 2005-11-11 10:24:

話唔介意樣貌既就多數係假既~~
...
高達兄,我今次同你意見不同了,女方很喜歡看靚仔的確是事實。 但她們非常現實,經驗條件、學歷、前景才是真正的考慮次序。

小弟雖巳婚,仍有久不久有同事考慮小弟(),她們都是如此向小弟說。

[ Last edited by 機密 on 2005-11-11 at 11:16 AM ]
網上身份誰不『機密』?
愛好簡單,不過要做到就極難,愛係無私的奉獻
Originally posted by ☆威少★ at 2005-11-11 05:12:
其實係咪真係嫁呢~
答曰:『說得出就不是愛你的人,只是愛你的這样那样』

這亦是事實
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-11-17 06:27:

答曰:『說得出就不是愛你的人,只是愛你的這样那样』

這亦是事實
攪錯了,對不起,並非答你。
網上身份誰不『機密』?
好難講...男仔起碼如果有個樣既話...
女仔會留意多d...
如果樣子一般...就算內心幾好..幾浪費...都要用時間去令對方知道...

樣只不過係識女仔快一點既途徑...
最後好男仔都係會比女仔發現...
問題不在於人地...只在於自己...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 有無人解答

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。