<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 極度無奈........
返回列表 回復 發帖

[愛情診療室] 極度無奈........

今日我女朋友去咗公司sogo分店幫手﹐咁佢晏晝話我知﹐佢今日因為放工要喺公司執場﹐所以要夜啲收工(佢之前已經試過係咁﹐嗰次就1點幾至收工)﹐咁佢之後就講﹐想我去接佢收工﹐我就諗聽日要返早﹐所以就拒絕咗﹐而且我覺得佢唔係好幫我諗囉﹐都唔知佢幾點至走﹐咁我聽朝要6點半起身﹐萬一佢真係好夜﹐咁我咪冇得瞓......佢啱啱收工打俾我﹐問我喺邊﹐我答佢喺屋企﹐佢就好惡咁鬧我﹐話我都唔緊張佢﹐唔擔心佢﹐我覺得好無奈囉.......

問下大家﹐如果你哋係我﹐你會點?咁多位女士﹐你哋喺呢個情況下﹐又會唔會咁惡鬧個男朋友?
光復香港,時代革命
兄弟你真係唔好彩,有個咁既女朋友
為你而悲哀
為自己而好彩
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2005-12-29 12:38 AM:
兄弟你真係唔好彩,有個咁既女朋友
為你而悲哀
為自己而好彩
成件事我唯一覺得自己有錯o既﹐就係喺佢話想我接佢o既時候﹐講咗句︰我都唔知等到你幾點
光復香港,時代革命
你0個句, "我都唔知等到你幾點" 又真係唔岩,但都無你女朋友咁自私,唔諗下你要返工同咁late你一個人係咁等佢。
Originally posted by ThomasKoon at 2005-12-29 12:40 AM:

成件事我唯一覺得自己有錯o既﹐就係喺佢話想我接佢o既時候﹐講咗句︰我都唔知等到你幾點
傻啦,大家都係男人,心底裡點會唔知你真係無無辜辜得罪佢丫
你問佢:我都唔知等到你幾點,其實係好正常(不過唔知你語氣)
不過你哄翻佢果陣,認下自己有不足都好正常既
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2005-12-29 12:53 AM:

傻啦,大家都係男人,心底裡點會唔...
我都唔知點哄佢﹐我平時激嬲佢﹐佢都係唔聽我電話﹐我係咁打俾佢﹐佢就話我好煩﹐我唔打俾佢﹐佢就話我唔哄佢﹐真係打又死唔打又死.........
光復香港,時代革命
Originally posted by ThomasKoon at 2005-12-29 12:59 AM:

我都唔知點哄佢﹐我平時激嬲佢﹐佢都係唔聽我電話﹐我係咁打俾佢﹐佢就話我好煩﹐我唔打俾佢﹐佢就話我唔哄佢﹐真係打又死唔打又死.........
我口衰少少講句,你女朋友都幾極品
咁你留電話錄音俾佢得唔得?
佢平日會唔會嬲完識搵翻你?
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2005-12-29 01:01 AM:

我口衰少少講句,你女朋友都幾極品
咁你留電話錄音俾佢得唔得?
佢平日會唔會嬲完識搵翻你?
佢好少聽留言架
基本上都係我打俾佢
光復香港,時代革命
Originally posted by ThomasKoon at 2005-12-29 01:04 AM:

佢好少聽留言架
基本上都係我打俾佢
嘩,其實唔太知你地既溝通方法,不過都可以講下既,唔知你用唔用得著喇。
咁你可以試下明知佢唔會聽都照打過去,佢表面話煩一定架喇,但佢心中其實都想你關心佢打俾佢既,佢見你都有誠意點都會心軟,佢唔接你電話或話你煩就當係罰下你;
另外你都可以試下主動去佢放工度接佢啦,就算佢最後唔同你一齊走,都可以做下傻仔既,俾佢知其實你果晚係有原因先接唔到佢,當你有時間時其實都願意接佢既。
當然,可以送d野俾佢表示悔意既。
不過我諗你又唔係第一次整嬲佢,你總有辦法搞翻掂佢既!祝成功啦^^
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2005-12-29 01:15 AM:

嘩,其實唔太知你地既溝通方法,不...
首先好多謝你提供o既意見﹗
我平時激嬲佢﹐都一定有多次咁打俾佢架﹐至於你話接佢收工﹐其實佢提出嗰陣﹐我多數都會去﹐只係佢間中返sogo﹐實在太遠喇﹐車錢又貴﹐而家o既我實在係窮到爆﹐我唔想再用一啲好無謂o既錢﹐所以我至唔會去。
光復香港,時代革命
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 極度無奈........

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。