<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 結婚一問...(男/女都來吧)
返回列表 回復 發帖

結婚一問...(男/女都來吧)

如果你地想求婚的話..
你地會用咩方法呀..
教教小弟...等我有個好方法用呀.~>..
THANKS.
Originally posted by mcsimon0574 at 2005-8-30 10:35 PM:
如果你地想求婚的話..
你地會用咩方法呀..
教教小弟...等我有個好方法用呀.~>..
THANKS.
跪地唱首歌俾佢聽: "我向你求婚,我求你應呀承~"
[WMV]http://pic.agenow.com/up/files/486486_28.wma[/WMV]

我向你求婚 我求你應呀承
我我愛你情深 這情意天能證 *

# Won't you marry me,  I love you very much
Won't you say "I do",  My love is very ture #

Repeat * #

我永遠愛著你 永跟你唱大戲 我我愛你是你
阿姐你莫逃避 I Love you forever 我真的愛你
I Love you as you are  我呵你珍惜你
我無俊俏儀表 無頭髮兼無錢 但我愛你情真
我求你應承我

Repeat #

我永遠愛著你 嫁給我最合理 我我愛你是你
我請你莫逃避 I love you forever 我真的愛你
I love you as you are 我一世珍惜你
快答應我求婚 我成個好呀人 有勇氣更誠懇
快回送一甜吻

Repeat #

我永遠愛著你 撐台腳永伴你 我我愛你是你
那一吻極回味 I love you forever 我真的愛你
I love you as you are 我一世珍惜你

Repeat * #

P.S. 必要時自己改歌詞啦!有D道具必不可少,自己諗下啦

[ Last edited by 笨小孩 on 2005-8-30 at 11:01 PM ]

時日太快 無知的小孩 一晚長大
有些愛 身邊擦過 無奈眼光未放大
才明白 能活於一分一秒 當下仍愉快
咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
唯有將絕招醒下你啦~~

地點: 旺角街頭
人物: 你同你女友
行動: 你同佢講想同佢結婚,然後........
你話俾佢知,佢唔應承既話就會除佢d衫,直至佢肯答應先停手......
夏天既話,問四次之內佢一定答應;冬天嘛......唯有多問幾次,唔好心急~~
咁就一定掂梗~~

[ Last edited by gundamman678 on 2005-8-30 at 11:50 PM ]
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by gundamman678 at 2005-8-30 11:48 PM:
唯有將絕招醒下你啦~~

地點: 旺角...
後果會唔會係打你一巴之後走人
Originally posted by arwu at 2005-8-30 11:59 PM:

後果會唔會係打你一巴之後走人
漏左一句: 只能保證對方會說出"我願意”,其他一切後果概不擔保~~

軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by gundamman678 at 2005-8-30 11:48 PM:
唯有將絕招醒下你啦~~

地點: 旺角...
你幾時向女朋友求婚呀?
記得叫埋我去"見證"呀

時日太快 無知的小孩 一晚長大
有些愛 身邊擦過 無奈眼光未放大
才明白 能活於一分一秒 當下仍愉快
咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
哇~~求婚啊??
现在不是有一首杜得为的歌叫“嫁给我”
用这首歌啦!!!

小星星 亮晶晶 閃在妳的眼睛裡
從此投入我的心 呼風又喚雨
我願意 好願意 雙手奉上我自己
單身夜裡找到妳 再也不離去
愛是我 愛是妳 愛是肯定句
OH~誰也不能阻擋我 永遠守護妳
日出日落 黑夜白晝 時時刻刻擁在懷中
清清楚楚這感動 分秒可以成永久
我望著妳 妳看著我 有句話我想對妳說
今生今世跟著我 做妳幸福的理由
嫁給我

我朋友说如果她男朋友可以跟她求婚用这首歌的话
她会很感动而且一定会点头!!
不过你的歌声要好啦.............
加油啦~~祝你成功啊~~
有時做人有d野直接d好既
永遠崇拜既軍師-諸葛孔明
thanks you 阿笨兄..教左我唱歌...
但係有沒d唔洗係旺角..可以係沙灘..果d地方嫁..
同佢行街睇衫時.....突然帶佢去睇婚紗....再加句"願意同我扳上嗎?"...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 結婚一問...(男/女都來吧)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。