<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 笑爆肚開心笑話區 » 學校某老師,大家來討論一下
返回列表 回復 發帖

學校某老師,大家來討論一下

個老師果日同我講,佢果日代課
叫我出門口有野同我講
佢說我唔補做d功課(留堂做)就退課2選一
欠佢功課原因係,我上次默書改正改錯格式(原因果日因病請病假,一返到學就叫我改正)
我明明改左正,改錯左就叫我再改多一次,我當然唔順啦,重要我留堂改返
因為唔改回正就會不給默書簿你,一次一次,現在欠10次改正,都係要留堂做的,唔可帶返家做
我有問過可唔可以返回家改給他,他又說不可一家要留堂
佢果科d功課'越積越多,可能要留足3個星期
點補做呢佢又話我d功課係影響全班計算(e樣我都唔明),所以要我一定要補做
佢叫我下課前回覆他,最後我選了退學
(我有問過佢,我要回家同我家人討論一下先的,但佢要我下課前回他)
今天交了退學信,佢又話我唔考慮一下,又亂下決定(明明係佢話要我2選一)
又同我家人說什麼什麼,和對我說的話完全不一樣
回到家先被媽媽罵我,
現在我老豆回來了,我唔夠膽出間''方'',我怕被他打次次都打我"魚"同流血
老師癲到事實真相,最後說事實的我反被打和罵

再被家人這樣打下去,我不如一死算了

[ Last edited by kjkj on 2006-4-26 at 08:21 PM ]
功課可以抄人地姐,駛唔駛咁阿?
.
佢d功課,讀圖書寫讀後感(要寫22編)
默書改正,要改3次(欠10次默書)
問題討論欠2份(寫300字左右)
作文600字一編
Originally posted by kjkj at 2006-4-26 20:38:
作文600字一編
13200作文
600問題討論
默書改正30次

改默書先,問人借本參考啦
至於作文......中一程度尚可1小時800字,1日付出5小時,3.45日做好晒
.
我寫字慢啊嗎,我一小時都無800字啦
Originally posted by kjkj at 2006-4-26 21:31:
我寫字慢啊嗎,我一小時都無800字啦
有無500?
.
朋友...你知唔知你錯得好緊要...
你依家唔讀書可以做d咩 ?
去返工?定留係屋企等飯開?
去返工...又可以搵到咩工做呀你?
就甘幾千蚊一個月...過一世?
我明白香港既教育係好失敗...
但你都係要去面對嫁啦....
去留堂一年都要留...自己欠下既野就要學識去面對...
甘細個...唔讀書...學好d野...點得嫁...
我唔係要你一定要入大學...先叫讀左書...
但如果你連係做功課依樣少少既工作都做唔黎..
又點出黎社會面對仲差既環境呀 ?
Originally posted by 155220 at 2006-4-26 09:33 PM:

有無500?
400可能有
Originally posted by kjkj at 2006-4-26 08:38 PM:
作文600字一編
小朋友

第一
點解你會欠咁多功課?

第二
你如果一個鍾寫100百個字都可以用十個鍾做完1同2
係你無勇氣面對
定係真係做唔到
你試過味?

第三
你老師迫你交功課對佢有咩好處?
比多一樣功課
改多一樣功課
收多一份
改多一份
老師留你堂
等於留自己堂
你做一份功課佢要改40份

第四
佢唔比你o的功課攞番屋企做
唔通之前o的功課樣樣都係堂上做?
你攞o左番屋企都無做啦
佢仲信你?

第五
任何事情發生
都blame to the others.
無諗過自己?
如果佢比咁多功課人人做唔到
咁味人人都退學?

你可能唔信
中一至中三係人生最開心的3年
Originally posted by Azuma at 2006-4-26 10:00 PM:

小朋友

第一
點解你會欠咁多...
根本佢諗野都諗錯晒方向...

另外,我覺得成個中學生涯都會係一生最開心ge日子,唔只中一至中三~~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 笑爆肚開心笑話區 » 學校某老師,大家來討論一下

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。