<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 攝影樂園 » Kammy(江金鎂)影到笑 @ 生力啤酒節2013.....22-23/6/13^o^
返回列表 回復 發帖

[model] Kammy(江金鎂)影到笑 @ 生力啤酒節2013.....22-23/6/13^o^

Event:       SanMiguel Beer Festival 2013
Place:        尖東百週年廣場
Date:         [url=tel:22-22/6/13]22-22/6/13[/url]  (sat -sun)

Models:    (江金鎂 Kammy Kong)    、 Isis 李韋璇( 藍白間絛) 、 Tina

sat 第一日去影.....3人行 models
24小時后仍然三人行,不過就換咗kammy(23/6/13   sun) 代替某位 model.....

換 model 不外乎
1)model 冇檔期
2)model 突有要事不能出席.....病也好、急事也好...etc
3)大會想有新面孔

但原來係咁......

紅衫uniform非agent send 比 model 原來草圖那款............may be 同 agent 公司溝通上出了岔子
if 事與願違....不能接受呢一件 uniform
大可以即時拒絕穿上 ......因為道理真係在 model 嗰邊 bor
up to here....我都200巴仙 support

奈何小道消息話......
(model 行出來比好多龍友低抄....
顧得上就顧不下)......

喂喂喂.....我都有份影...當日眼見情形如下...........
1)在場我認識嘅C兄之中...我見唔到低抄動作 bor
亦唔見路人甲乙丙有 wor

2)models 行出場中根本極少停留....
一个U turn 就去返 生力个 booth 度
想 model 企定影都冇 乜chance.....更何況蹲下低抄?
難度好高 wor

model say 咗 自己一面故事
我亦say 咗我嘅一面故事

22/6/13 (sat)影兩位紅衫 models 第一張相係 2:50pm 左右
最后影 紅衫係 3:30pm 左右

之后我就閃咗去菜街
agent 中途几時放某位models 走及發生咩事就唔知 lu

.........................................

冇話要對號入座
以上只係我想澄清我在場所目睹嘅情形
因為一句( 比好多龍友低抄)....可圈可点

( 一燕不知夏,勿以偏概全 )
不要只是看到一隻燕鳥向南飛....就直接斷言...南方嘅春天到了
咁嘅結論....恐怕失之偏頗、說服力不夠

.....................................................................

Kammy 巧 nice.....
臨危受命
咁鬼熱嘅天氣之下.......真係交足功課
Kammy 同在場C兄真係影到笑

鎂合金砲台 :   Sony A77    /  Nikon D300
碉堡座 :           Sony 77AM   /  Nikon MB-10
多用途小距砲 :   Sony 16-105   / Nikon 18-70 / Nikon 18-200
中程變距砲 :     minolta 80-200/2.8 HS APO
強力多向照明彈 : Sony AM58   / (Nikon SB-910 ....8/7/14)
目標 : 大小通吃....係靚女就auto lock on....不論有否知名度 ^ ^
jpeg直出、600萬像素、推光only(if any)

操砲員 : chewlun3
^_^

在某某 Model 公開在facebook 發表了一篇文章: (22/6/13)
====================================

琴日我真係好唔开心,第一次工作喊左出黎:( 因為我局住著住變左縮水板既制服,比原來agency send 俾我個件少好多布,出到黎仲要俾好多龍友底抄,我顧得下面,上身
nude bra又走光。。。身边又沒有helper 保護。。。最後 agency 好好人,放我走:(

====================================

我大約 2:30pm去到, 眼見Model 唔想影, 而且出來一會就行一圈返大本營休息, 大約 3:30pm 我走左, 2:30pm-3:30pm我無見到有人 ---- 底抄 ------囉, 如果"出到黎仲要.."係指2:30pm-3:30pm的時間, 可以話係 "無" ,  其他時段就唔知。
zzZZZZ
1# chewlun3
”嗚嗚嗚!考橙橙喔。我上年端午着3典式赤柱泳灘10幾人圍住影都無貢驚喔。班聾友真係無淫性呀!”
負けないで もうすこし 
  最後まで走りぬけて
聲明, 我不在現楊, 但見有另一 model 話影到咸, 又講到龍友責任咁, 我睇完套制服相, 忍唔住要講幾句...

個位話咸既 model, 唔知個 agent 原衫草圖係乜, 但睇相, E 套衫好正常啤酒 promotion girl 衫啫, 佢唔 like 應同 agent 反映, 如唔 like 有帶着被屈心情出 job, 表現實差。

>>>nude bra又走光
我不在現楊, 唔知 model 個 nude bra 點走法, 但 E 件泰山裝, model 走 nude bra 出來, 似乎係 model 本身責任大d , 真係 mind, 同 agent 爭取時間整理, 不要怪其它人!

>>>俾好多龍友底抄
我不在現楊, 但條裙末算超短呀, 同埋 model fb 自已都寫左有 P 褲打底, 如果都唔慣比龍友影, model 接 job 前要考慮清楚, 位咸既 model 本身有幾年經驗, 應好清楚工作性質。

可能 model 真係見到件衫, 心情唔好, 鬧情緒人之常情, 但不要將責位推比其它人!

To : pyau

fair to say
接過bikini  job 冇話一定套套uniform 都冇问题
始终穿上去係model 自己
个个event 性質。。環境亦有分別
if套uniform 同原本見過嗰件有落差的話
model 绝對有權say No

外人無權老馮要 model 梗食
鎂合金砲台 :   Sony A77    /  Nikon D300
碉堡座 :           Sony 77AM   /  Nikon MB-10
多用途小距砲 :   Sony 16-105   / Nikon 18-70 / Nikon 18-200
中程變距砲 :     minolta 80-200/2.8 HS APO
強力多向照明彈 : Sony AM58   / (Nikon SB-910 ....8/7/14)
目標 : 大小通吃....係靚女就auto lock on....不論有否知名度 ^ ^
jpeg直出、600萬像素、推光only(if any)

操砲員 : chewlun3
^_^
江金鎂真喺機靚女
6# arsenal520 算啦!清者自清,我睇到那篇留言,我都O哂,邊有可能在咁多人地方低抄啦!真係當香港人冇性姐咩,或見到既人會唔理佢繼續俾佢低抄咩,但model咁講,我地冇法姐,只有心中講,我冇做過份行為啦

如果有龍友低炒妳應該出聲呀!此等係犯法行為不應助長...如有須要更可報警..

但實情小弟所見當日,根本無影友或攝影愛好人士能行近她...簡直生人勿近...點炒呀.

用ipad遮面..差D連妳副專容都差些睇唔清楚啦

說話要公道.行為要端莊.....以佢出show 經驗,當見到小佈制服應時應立刻拒絕或尋求其它解決方法!

只係據理力爭.對事唔係對人!.... 但又想收錢又要heir住做.

最後當然極大可能換來畀人投訴又或生力注場人員看在眼裡.........咪在面書老屈龍友來補獲囉!
如果個MODEL試過影合照都比全部攝影師叫開, 唔同佢影, 先黎咸都未遲
浪子~孤獨就是良伴~
如果有龍友低炒妳應該出聲呀!此等係犯法行為不應助長...如有須要更可報警..

但實情小弟所見當日,根本無影友或攝影愛好人士能行近她...簡直生人勿近...點炒呀.

用ipad遮面..差D連妳副專容都 ...
snake50 發表於 2013-6-25 03:57 PM
fackbook link please
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 攝影樂園 » Kammy(江金鎂)影到笑 @ 生力啤酒節2013.....22-23/6/13^o^

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。