<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [討論] 煩惱.....結婚
返回列表 回復 發帖

[討論] 煩惱.....結婚

小弟細佬(真係親細佬,咪心邪),佢今年同佢女友11月結婚,佢哋行咗4年幾喇!
仲訂晒酒席、影埋結婚相,基本上要攪果D都攪掂晒,但喺佢而家勁煩
最近呢幾個月,唔知係咪同佢條女耐咗,要睇嘅都睇晒!未試過嘅都試埋,咩都睇到清清楚楚,
佢而家唔係好想同佢條女攪嘢,一d興奮感覺都無,下意識好想避開條女咁,時間越近,仲好似越討厭條女咁
而家好多時都係條做女主動
先會做一次,佢都唔知點?婚期又就嚟到,唔通結咗婚先算?之後點呀?唔結婚又唔係,話晒佢同條女一齊都咁耐喇!
仲話晒俾d親朋戚友知,酒席都訂埋,唔通而家先話唔結婚?道義、情義上都做唔出,
佢成日問我點算,我真係唔知點答,請各位弟兄俾d意見。Thx!

[ Last edited by coolala2005 on 2006-12-7 at 01:15 AM ]
我朋友同佢女友8年
連樓買埋
差行禮果隻
最後一樣散左

其實不少男人好似你細佬咁
最重要叫佢攪清楚
係自己對婚姻有恐懼
還是真係感情出左問題
因為有好多情侶都係結婚前
先真正了解對方
&自己需要d咩的

叫佢自己想清楚
唔好因為面子而結婚
如果可以的推遲d結
可能都會有幫忙
以免最後唔夠幾個月就離婚
唔知係咪同佢條女耐咗,要睇嘅都睇晒!未試過嘅都試埋,咩都睇到清清楚楚,
佢而家唔係好想同佢條女攪嘢,一d興奮感覺都無,下意識好想避開條女咁,時間越近,仲好似越討厭條女咁

如果真係呢個原因
你同邊個結婚都一樣
問題係你自己度
婚姻\男女感情關係不單只性的

就算你同另一個新女友結婚
你一樣會咁覺得
如果你問題放係性上面
日後好大機會出現婚外情問題
而且點都幫唔到你
Originally posted by moon32e at 2006-4-25 06:19:
小弟細佬(真係親細佬,咪心邪),佢...
冇feel就早些對人說, 不要誤己誤人, 總比他日發生倫常慘案好......
Originally posted by 打狗棒 at 2006-4-25 12:51 PM:

冇feel就早些對人說, 不要誤己誤人, 總比他日發生倫常慘案好......
好似以前有人沖涼時
俾女友\老婆剪jj
然後沖左落廁所
我都試過係咁.....
對得個女友耐左真係無晒性趣;

但係諗深一層,
自己愛對方d乜?
要她在精神上, 肉體上, 生活上各方面都能滿足自己其實是很難的.

再去找另一個, o係預計到o既日子裡面果個佢都會變成被厭倦o既一方.

既然大家都已經踏入結婚階段, 不如試下認真咁講出心入面o既困惑,
宜家你細佬性趣少o左o者, 話唔定條女對佢o既怨言仲多呢.

總之, 兩個人認認真真坐低傾o下有乜問題, 千其唔好自己一個人去諗, 更加唔好將別人意見套o係自己身上.....
Good Luck~
Originally posted by moon32e at 2006-4-25 06:19 AM:
我覺得你細佬未接受到人世間一些殘酷事實,
就是拍拖和結婚是兩回事。
他以拍拖的心情,要求結婚也和最初拍拖一樣,
好興奮、開心、期待是沒可能的。
一定要改變心態,去接受結婚這回事。

莫說結婚,就是拍拖也屬同樣道理。
假設你結識了一個90分的美女,
拍拖、上床,過了一年,讓你偶遇一個80分的女性,
對方主動讓你溝佢,我保證你會覺得80分也勝過90分那個,
因很多事未探索到,未和她拍過拖,未見過對方裸露。

我的意見是,勸你細佬乖乖結婚,但心境保持自由,
婚後遇到有好的女性,照玩,但以不破壞婚姻為原則。
逆ナンパ男
Originally posted by moon32e at 2006-4-25 06:19 AM:
咁你有必要叫你細佬想清想楚啦.

攪清楚咩野叫婚姻.........?
拍拖---轟轟烈烈
戀愛---如膠似漆
婚姻---細水長流

如果你細佬為左做愛而結婚,甘就有好大問題.需要慢慢諗啦.

但係佢話係愛嘓個女仔,有其他優點,感情深厚.甘問題不大.

雖則叫你細佬弄明白,結婚係要互相尊重,愛護,関懷.婚姻係一個一生嘅承諾,責任.                 
要同佢共同迎接未來精彩嘅生活嘓個叫.............太太(唔係性伴侶).
我相信你細佬係婚前短暫問題,你可以提醒佢(嘓個女仔)係佢下半生嘅老伴.但唔係唯一嘅性伴侶.
你係鍾意人地定係人地既身體?

你係想同佢一齊生活定係攪野先?

[ Last edited by 155220 on 2006-4-25 at 04:39 PM ]
.
唉........................... 呢個問題小弟自問就答唔到喇~
感激多謝幾位版友相助解答~
moon32e,冷靜d handle 呀~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [討論] 煩惱.....結婚

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。