<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » F1 German Grand Prix Qualifying Result
返回列表 回復 發帖
今次McLaren真係好離哂譜囉......Kovalainen竟然放水俾Hamilton..真係丟臉...贏都贏得唔光彩...希望會有秋後算帳啦.... 氣死我...呢d賽事..簡直蒙污F1 小喇叭呀
反而Piquet仔令我眼前一亮...我覺得佢先係今站既冠軍....戰術運用得太好啦...恭喜哂
原帖由 pakho 於 2008-7-21 10:04 AM 發表
今次McLaren真係好離哂譜囉......Kovalainen竟然放水俾Hamilton..真係丟臉...贏都贏得唔光彩...希望會有秋後算帳啦.... 氣死我...呢d賽事..簡直蒙污F1 小喇叭呀
反而Piquet仔令我眼前一亮... ...
ha,ferrari都有咁玩,不過ferrari就玩得高明d,
ferrari都成日利用pit stop,令Raikkonen係
Massa出pit時o岩o岩係Massa前面,最佳例子係
舊年巴西站!!!
原帖由 fairykingprawn 於 2008-7-21 11:54 AM 發表

ha,ferrari都有咁玩,不過ferrari就玩得高明d,
ferrari都成日利用pit stop,令Raikkonen係
Massa出pit時o岩o岩係Massa前面,最佳例子係
舊年巴西站!!!
McLaren真係明顯到爆囉.....放哂油等佢過
咁你記唔記得佢個P STOP用左幾耐HAHA 10秒???
仲有想問下下一站係邊舉行~同幾時做

原帖由 pakho 於 2008-7-21 12:45 PM 發表

McLaren真係明顯到爆囉.....放哂油等佢過
咁你記唔記得佢個P STOP用左幾耐HAHA 10秒???
仲有想問下下一站係邊舉行~同幾時做
係兩次pit stop都慢少少,另每當massa就快入pit,車隊就叫raikkonen
不斷做快圈儲時間!!

下一站8月3匈牙利站

8月有兩站賽比賽,8月24仲有歐洲站,今年歐洲站有全新比賽
場地--西班牙港口城市華倫西亞街道賽,係蒙第卡羅之外,歐洲
地區第二場F1街道賽!!!

Valencia City Circuit :

Valencia City Circuit

582 x 312 PIXEL下載

720 x 480 PIXEL下載

720 x 480 PIXEL下載

評分次數

原帖由 fairykingprawn 於 2008-7-21 01:47 PM 發表

係兩次pit stop都慢少少,另每當massa就快入pit,車隊就叫raikkonen
不斷做快圈儲時間!!

下一站8月3匈牙利站

8月有兩站賽比賽,8月24仲有歐洲站,今年歐洲站有全新比賽
場地--西班牙港口城市華倫西亞街道賽,係蒙第卡 ...
似乎提過要夜戰?(同新加坡) 現在有消息么?
原帖由 hubingandtvb 於 2008-7-22 11:05 AM 發表

似乎提過要夜戰?(同新加坡) 現在有消息么?
歐洲站唔係夜戰,新加坡夜戰係26-28/9,e家為左歐洲地區
既商業利益同電視收視率,Bernie Ecclestone不斷威脅亞
太地區既賽站加裝照明設備舉辦夜賽,以配合歐洲地區既
時差問題,好似最初唔肯妥協既澳洲墨爾本,e家都妥協由
09年開始將開跑時間改係墨爾本時間黃昏5點!!!

評分次數

很期待夜賽,難度一定很高
如這次舉辦夜賽是首次的嗎? 那就精彩啦
希望這樣可相繼地配合本地時間, 讓更多亞洲人受惠....
原帖由 pakho 於 2008-7-22 04:21 PM 發表
如這次舉辦夜賽是首次的嗎? 那就精彩啦
希望這樣可相繼地配合本地時間, 讓更多亞洲人受惠....
新加坡係F1史上首次夜賽,e家Bernie Ecclestone正
游說馬來西亞,中國同預定係2010年加入既南韓舉辦夜賽!!

原帖由 fairykingprawn 於 2008-7-22 05:17 PM 發表

新加坡係F1史上首次夜賽,e家Bernie Ecclestone正
游說馬來西亞,中國同預定係2010年加入既南韓舉辦夜賽!!
夜賽是否對McLaren佔天氣上優勢呢
因Ferrari車輪受熱才發揮最佳的 只是個人推測...有錯勿怪

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » F1 German Grand Prix Qualifying Result

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。