<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 電視廣告維他奶廣告一定入選近十年最差廣告之一
返回列表 回復 發帖
CM當中沒分好與壞,只要令你記得!就是它成功。
4 ]. u) H9 T1 }3 D) b& L1 N( U4 C) |' u1 K. d6 q
至于是否能帶動購買欲則屬另一個范疇。
; T2 |! t3 e( r7 u: [
0 h* y. k( ?6 B5 q8 J; ~[ 本帖最後由 vv1668vv 於 2009-9-15 01:58 AM 編輯 ]
如果要彈....你應該彈喇叭牌正露丸首rap
我覺得呢首好過 vlt 同 戒煙個首.....9 [7 q; d! Z7 U- Y
雖然e首都唔算好聽.
原帖由 vv1668vv 於 2009-9-15 01:56 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif, h1 l( s# Z1 G$ ~& L5 I1 v
CM當中沒分好與壞,只要令你記得!就是它成功。
, l0 S0 v* h3 S9 z; R7 ^9 h3 X5 H/ S/ L( M  c) f5 w2 T1 X
至于是否能帶動購買欲則屬另一個范疇。
5 I* R1 }: z, I! t/ T8 C& j
  X: `" b% k, C7 E9 o3 x! Y3 y照咁講,搵董太做CM sell口罩或清潔用品一定掂, B  y& Q" G0 O; l0 o3 D7 [6 ?3 v
我到依家仲好記得
" G$ A3 z" I3 ?5 M; z
* c# T5 `$ o6 N1 R& F# n' L[ 本帖最後由 infjlam 於 2009-9-15 07:45 AM 編輯 ]
原帖由 goodtime 於 2009-9-15 02:26 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
1 t, P. D% \) E* r0 p* O- I7 W' y如果要彈....你應該彈喇叭牌正露丸首rap
! |, M( G, t; C  g3 @+ S/ }* u4 P' g% A% V/ h* V. p& E
呢首歌同詞我覺得都OK,問題係rap得好肉酸,
; t9 c6 Z" l1 X4 P' T& m3 j尤其係最尾果兩句:喇叭牌,完全唔啱拍子,好突兀
我覺得點都一定好過吉百利果個
唔係wo,我覺得呢個廣告好正,首歌好好聽wo~
( g5 h1 A$ x8 B  i6 d) f1 G同埋個女仔幾正 =)

7 p. g3 Y  C6 B0 @6 a& T% a& y$ [! k6 P" T* ]: W. j; U. C/ N$ `
呢首廣告歌, I feel very warm
人生有幾多個十年? 不如坐底飲杯茶食個包啦!
V_____V
原帖由 funnygay 於 2009-9-15 06:59 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif& [1 v0 T9 Q/ C' J$ l9 [4 P' P
我覺得呢首好過 vlt 同 戒煙個首.....
% P, P" s8 b' R雖然e首都唔算好聽.
( Y& Q# s+ j- V. M: r* c  ~
- A7 ~1 B1 [" F* J同意,我覺首歌ok
# K' ?3 R% v' K/ x* h! Z+ b7 p' n% _起碼好過政府戒煙歌
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 電視廣告維他奶廣告一定入選近十年最差廣告之一

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。