<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
原帖由 d228216 於 2009-9-15 12:28 PM 發表
又有乜tips ?
原帖由 belibala 於 2009-9-15 01:16 PM 發表

又有乜tips ?
咩tips? 我坐緊四隻艇
原帖由 d228216 於 2009-9-15 01:27 PM 發表
邊4隻? 睇吓知唔知有乜消息
原帖由 belibala 於 2009-9-15 01:32 PM 發表

邊4隻? 睇吓知唔知有乜消息
91.202.193.1215
原帖由 d228216 於 2009-9-15 01:51 PM 發表
91.202.193.1215
最尾個隻我走咗當打個和...............應該去唔番之前高位.............
其他唔係好知............弟1隻問問大隻康啦
原帖由 belibala 於 2009-9-15 02:00 PM 發表

最尾個隻我走咗當打個和...............應該去唔番之前高位.............
其他唔係好知............弟1隻問問大隻康啦
http://www.26fun.com/bbs/thread-201769-1-1.html

提起此post, 令我想起早排我老闆找了她拍平面ad., 已傾好所有條件
怎料拍攝當日她居然音訊全無, 打左6次電話給她居然全部去左留言信箱;
除了損失了金錢之外,還浪費成隊crew的寶貴時間及預先準備前期功夫的心血(book studio, 運輸, 服裝,飾物&道具等等)

說真的, 一個對工作態度如此不負責任的model 對於攝影師而言, 是一件苦差, 甚至對老闆/客户是一種恥辱;
所以他話下次寧願set 大budget 請有agency 背景的model 甚至是星, 也不願請freelance 背景的模 ;
萬一出事agency 都有其他model 頂上,不必自蝕studio fee,  運輸費用等等

如果個model 嫌份job 的model fee太過低或者工作性質太麻煩, 大可以商量清楚才決定;
而不是拍攝當日玩失蹤, 這樣根本不是一個model 工作應有的態度

這件事已令我老闆黑口黑面了好一陣子,現在又為了選人的事而煩腦中(budget 超支, 誰人可救救我們呢?)

原帖由 d228216 於 2009-9-15 01:27 PM 發表
一日未走,都未必輸梗
原帖由 ATX-828 於 2009-9-15 04:21 AM 發表

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。