<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!
返回列表 回復 發帖

請教大家一個重要的問題!!

我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!/ a0 \3 Z. {) G& f4 m
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?1 I' J9 S, x! ^" N8 Z/ s4 t' Q
好煩悶!相差幾日=.=
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!1 J6 R/ _$ M% H0 X
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?  g+ @/ r& h7 C; V& D
好煩悶!相差幾日=.=( ~: \- ~4 U1 o, c( i- p
joe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
8 L6 M  U/ f; R8 T& i" H, e
. @8 z) c- `" j, z" M' ~4 H
冇所謂
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!' T3 x* N* m6 Z& @. c& {" H6 ]
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
5 x0 b2 ~" ~1 {好煩悶!相差幾日=.=- Z4 u/ J- f& |
joe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
唔係冇所為啊: z7 h. @3 B1 f8 k. T
只可以是但去1樣/ T7 Q- j# Y* e
紅白點可以雙衝啊
唔係冇所為啊# {$ A' h& m3 x9 e( G% s, J
只可以是但去1樣! I- w* Z# @: V, M- }% @* g
紅白點可以雙衝啊8 A3 P3 p9 J. G' d; v/ Q+ j9 S: Z
打死PK仔 發表於 2009-12-23 10:25 AM
6 G8 l) F0 Z# o7 K2 c( Y
. H0 e5 G1 |: Z; T9 Y" G7 d# Q) ]. S' m

& ?3 o) @  l% @# O/ c% F6 e法律同科學既角度係絕對無所謂~~~
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!4 P! n! j3 k0 U0 `7 c
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
8 U9 Y; @' ?3 H. A好煩悶!相差幾日=.=; d" r, K* z! e; q  m! I7 P$ F
5 m- |) f% T2 _( ]
! I* x6 N" \) B. K3 Z4 _去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯
( v( f$ m+ e! A3 v+ {. W" q. l- R) S& K8 g% a5 s
之後問下你位好兄弟介唔介意5 v0 j/ w: m. R5 F! P$ o+ r6 |
應該都唔介意既,你又唔係主人家
7 S% V, C+ V' b! e: ]% I5 i5 W介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯
本帖最後由 勇勇勇 於 2009-12-23 11:28 AM 編輯 ) ], M" k' K; P' f6 H7 s2 x
$ J% v) J: _) X/ f9 r9 f& @
) r; ~) h( j) P. ?: h; x' t

4 l9 n* ~* E3 ]2 p6 |) w+ W% U$ K" c8 Q1 K; ]/ L+ g

6 j: e3 j; P7 ^# K8 `2 A法律同科學既角度係絕對無所謂~~~, Q, [) b6 w" N# s5 C; n" F7 e. p
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:18
仲迫唔到你出正身你米誤導樓主啦
" z1 j+ e$ w! C# K0 p3 Z) U8 u0 t+ D( K我岩岩搞完白事,所以好清楚
. m2 Q& K: \- y3 {! c
4 p/ g6 @- |0 l' n去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯9 B' [5 |8 _. ~$ D) i3 H( d) j# C

* b5 d( K7 O" w4 D* \6 Y2 V5 h之後問下你位好兄弟介唔介意! g" Y) u7 ~: _4 \) A- L+ S7 U
應該都唔介意既,你又唔係主人家
: [( l! K9 {3 D- z2 ~2 }介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯  l0 `2 j7 _9 X
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:23
果然識野喎7 [, y# p2 ]5 I1 N
人地老豆老母,實叫你唔好去
果然識野喎
; Z% b7 v0 v# }4 n8 g4 o! j2 Y+ }人地老豆老母,實叫你唔好去9 ~; Y1 w! }0 d# j2 M
勇勇勇 發表於 2009-12-23 11:28 AM
  K8 ~4 D0 S8 s$ s2 W) g
2 p; r4 U& E, v3 D
+ }& q1 @, J4 T& E
你咩年代咖?!
# g* J( X: H5 }0 e( {+ a/ e我呢d現今超然脫俗既新時代人!
: H( H( a% O9 p% A# s; h9 H5 N百無禁忌! 想做就去做!
# l9 O; r3 Y7 M+ \  S

) R* x  Z- x2 e5 B, ~3 m" p4 t8 O
你咩年代咖?!5 w- ]0 K1 p/ e' L! N
我呢d現今超然脫俗既新時代人
2 |0 Z- W% h) ^2 w百無禁忌! 想做就去做!* |8 y* H7 y& v9 C4 N# T
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:37
我想問調返轉頭得唔得...?即係參加完婚禮過幾日先去拜祭
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。