<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!
返回列表 回復 發帖

請教大家一個重要的問題!!

我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!
4 q8 d* b1 \* Z2 s. O1 b8 u: B但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?# l4 D' V9 a: o. t7 s$ S% K9 Q
好煩悶!相差幾日=.=
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!" `! `3 ~+ p) T& V* B
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?$ }+ v; w' a: O: a
好煩悶!相差幾日=.=
) c5 g8 x1 K5 L8 F2 N" [/ sjoe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
* m. E" Z" O8 N- ~& ~* |& ~
! b1 l/ X' i3 i2 T
冇所謂
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!1 V) r8 s9 x; ~, h$ ^
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
' W0 K; q2 Z# f# O1 R# X6 m4 s好煩悶!相差幾日=.=, J( `- M! l0 r% @" a& k
joe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
唔係冇所為啊+ p* I) I4 z" Q. m  O0 R) J
只可以是但去1樣
' M' [& n, }- F紅白點可以雙衝啊
唔係冇所為啊: M& R! d% O+ r2 n" Q) Q* }* P
只可以是但去1樣8 y9 |  ]- ?! b' }
紅白點可以雙衝啊4 w- j! G1 U  J6 G) C( F
打死PK仔 發表於 2009-12-23 10:25 AM
1 v8 d8 R% g" w# N" U

7 o9 e4 ]3 T; F7 r. I. F# v7 G, W7 P# M$ H8 _

9 ~: ]) t9 X! }法律同科學既角度係絕對無所謂~~~
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!* @7 C& I: u$ a6 @: v6 I" m
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
4 n; f* c$ M& j+ K/ V4 q好煩悶!相差幾日=.=
4 C" }; F$ y2 qjoe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
8 l8 x$ S. I7 R. A" p
% h- |( C0 Z9 e+ [- {: ~, a; J去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯  [+ i6 d$ m4 @' b6 A
9 v2 r; m/ F8 j6 p( [( z
之後問下你位好兄弟介唔介意1 Y4 `" T* H, e) p
應該都唔介意既,你又唔係主人家
) c/ f; ?8 E' E3 H5 ^9 t; A8 a% U介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯
本帖最後由 勇勇勇 於 2009-12-23 11:28 AM 編輯 , R# N6 d1 p. x# G2 j0 Q4 ^: i, W4 q6 o

, T! @$ C; s- C% P8 o
9 R. d5 S! C; C' n/ [
* O5 g5 \  R) Z8 n4 i% {

, l. ^* S" ], B
  v7 F9 e4 t- y6 S( w2 X1 d7 }法律同科學既角度係絕對無所謂~~~5 J& `& d% p9 G) v3 Q$ w! T
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:18
仲迫唔到你出正身你米誤導樓主啦1 s/ k5 G; r$ c6 q3 [
我岩岩搞完白事,所以好清楚
( ~; ?! H  n  R& C8 f& Z

2 k# N! _! t' K1 l2 y7 I) }" _* ^去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯$ g- s4 d7 U" f

! J* d* ?: D7 e; ~) O/ G( c- f- a' j之後問下你位好兄弟介唔介意
- ]) j/ |8 M, J3 N$ n: ^應該都唔介意既,你又唔係主人家- p% A) ~/ k- |% k! [/ Y
介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯! J- H4 q  d( T2 P2 }
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:23
果然識野喎, m& e% H( W7 w3 z/ }. \
人地老豆老母,實叫你唔好去
果然識野喎
8 U) k; K( L! G2 k) n人地老豆老母,實叫你唔好去
9 `  r/ u0 L4 ]% Z勇勇勇 發表於 2009-12-23 11:28 AM
: Q+ b) k  o. k) G% d
; \, n# G; M$ ?9 H* |
& j6 w: ?$ d* I; ^2 ~
你咩年代咖?!
" M% G1 [/ S5 q* d7 q' }1 q我呢d現今超然脫俗既新時代人!0 |2 ]& K, H2 e0 ^( N2 t+ {
百無禁忌! 想做就去做!
* R7 X* ~8 T% F$ n& `  Y7 }
, U, R( m( G( m$ K; m. M+ t  y& e# P9 L/ p2 n/ }6 m6 o
你咩年代咖?!
7 f6 m' e3 b3 v3 d* {0 F我呢d現今超然脫俗既新時代人
& q+ v0 Z% U, @$ K9 A% `百無禁忌! 想做就去做!
) i3 ~3 r2 w$ h! d# h) Bkakeidevil 發表於 2009-12-23 11:37
我想問調返轉頭得唔得...?即係參加完婚禮過幾日先去拜祭
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。