<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [原創] 以後祝老人長壽要小心~~
返回列表 回復 發帖

[原創] 以後祝老人長壽要小心~~

& p4 z+ y5 y6 F, o( A~~小心唔好再隨便同老人家講: "祝你身體健康,  長命百歲"
4 z2 a) B' t! q; g因為有統計算出香港人平均壽命有增冇減,  高齡長者閒閒地超過一百歲仲活力充沛呀!# p6 k# `. u6 K* T8 m( S/ e1 O
祝老人家百歲即係咒佢地早d去...好唔妥.
6 W4 |% W0 M% c" a1 s7 z% `' N, l0 k  V) e* f0 K8 B
咁又應該要如何祝壽才得體呢?
壽比南山 , 年年有今日 咪 ok  !!
~~小心唔好再隨便同老人家講: "祝你身體健康,  長命百歲"  z; `% z* P' H% o
因為有統計算出香港人平均壽命有增冇減,  高齡長者閒閒地超過一百歲仲活力充沛呀!
" i! o' ]7 b7 }( b9 Q6 n3 H7 R, f祝老人家百歲即係咒佢地早d去...好唔妥.0 U$ C: Y; @! v" M

) y7 A5 w% Q+ b$ y; Z咁又應該要如何祝壽才得體呢?  ...
* ]* R, k: w: V& U$ u) Q; E& c中國心 發表於 2010-2-28 12:53 PM
壽比南山、福如東海、老如松栢、壽與天齊、千歲千歲千千萬歲……得唔得呀﹖
好似未到"高齡長者閒閒地超過一百歲"哩個地步喎
8 U* s: \9 p; H3 F0 J6 G' s/ l2 i
壽比南山、福如東海、老如松栢、壽與天齊、千歲千歲千千萬歲……得唔得呀﹖
+ \+ l* B- y4 y& y6 ?% J9 |- Sgoodnicelady 發表於 28/2/2010 14:04
; M  Z( f6 r8 V; X" G) [: u

+ I6 b) U) E2 e# z2 D- ?$ N科技進步 , 千歲遲 d 未必用得 , 哈哈 !!
/ C2 l7 [) p! y: y+ R+ c% i0 y/ o) ]  K( }& T
科技進步 , 千歲遲 d 未必用得 , 哈哈 !!6 H# w2 }$ E& B
selena127 發表於 2010-2-28 02:55 PM
用唔著就改用「億歲」呢!
good !!
5 J* A" ?) M' d4 t+ j3 B- Egoodnicelady 發表於 2010-2-28 02:04 PM
千萬歲係人魔啦,  唔得呀))))))))))
好似未到"高齡長者閒閒地超過一百歲"哩個地步喎2 H2 P4 C6 a8 T' U2 x2 o  b

# s' R% X( h+ J. N( yjojojojoj 發表於 2010-2-28 02:46 PM
香港閒閒地都有好多個邵爵士啦 講笑咋
香港閒閒地都有好多個邵爵士啦 講笑咋! T  X0 U% S) a9 A3 v  x# X& I
中國心 發表於 2010-2-28 03:07 PM
7 z4 ?! H  i6 m, g6 T1 u

U8 f' B% K/ v8 L3 F" D
* r2 l: E5 J. }4 n. p4 o. @
! v8 A. }. _( F8 g咁下次真係要祝長命千歲....
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [原創] 以後祝老人長壽要小心~~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。