<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖
返回列表 回復 發帖
/ p4 \, i. f2 n0 D2 `: {
雖然個心好實、頭痛又瞓唔到,但終於熬到天明!又是新的一天了,將會雨過天晴……一日之計在於晨…早晨啊!
; l% v6 m9 e7 X. V( _) @goodnicelady 發表於 2010-3-4 07:43 AM
好啦!女皇心情開始平復啦~~~
好啦!女皇心情開始平復啦~~~; D8 x$ Y* f! s5 @) ], {: c) ?# k
中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
: M5 K7 ]+ @! J" I
我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...! V1 U6 N* z, T  U

3 \- `9 Y2 S# K! y2 O1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 ...
5 D& h; D. h+ D( N. X2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,+ y8 R6 {  |: N$ k1 i1 |( `) F, U. G
有一日佢同律師講 , 佢想割左個瘤 , 律師不解開心有何不好 , 他說 :
1 r1 `- E: G0 p我老婆死 , 但我哭不出來 , 我只是想為她哭 ..., G9 G+ l6 m3 }
這故事沒任何大意義 , 我只是覺得樓主可能只想找人訴心 , 而是有反應那種 ,
6 `  [9 D( w; c7 u她的希望你安慰兩下 , 她自己可開開心心嗎??? 不說可不可能 ,6 d; Q9 n6 y* [5 X/ N8 x
就是真的這樣 , 她都會覺得自己涼薄吧~~
( t, H: S* i; v. j
9 K6 z" L! p  i8 e3 U" m我覺得這樣 , 有時傷心就要盡情傷心 , 只要肯和人講又有人理 , 最後始終會平伏  ,; o' K8 W' J, O
現在傷心到或反而是好~~0 H, j' O: J5 O+ R  o5 A* K- a( P
(我有次一個親人死了 , 我其中一個家人 , 這樣慨嘆 : 明天就要上班了 , 都沒時間去傷心~
. X1 H$ t7 {( o1 D# h, |7 n所以我覺得 , 可以有得去傷心 , 其實還好 , 有時自己電影 , 明明十年前自己一定會哭 ,
! o& R5 x# y% O9 m3 c+ r現在卻沒甚麼反應 , 就覺得自己涼薄了)
撐真民主 , 反專業壟斷 ;
為基層 , 投社民 !!!

+ X% q, Q& ~9 R5 {
! l* X; ?+ ?. T4 F

! W% t6 h% j# z; [  A2 R9 [1 J5 M7 O. I3 J9 l" q. M' h
1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 "已除掉 " 不太適合 ...
% Q; v% W. ^! J- p9 N  ?) R" s( S6 h8 j1 _
e_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~
好啦!女皇心情開始平復啦~~~
  F8 i  {6 m" Q; I中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
其實未真正平靜下來,只是強打精神…個心真的好辛苦…
我問一句先 ...
; x5 {+ ?. }. S  |1 l& ?( W
8 w1 |4 Z) J2 u+ R7 H/ f) b8 j" R, m你係講真講假??? 因為你一星期內出POST既故事內容 , 已經是人家半世人的經歷了 ...
; p* h1 T1 _/ k( S0 Te_e 發表於 2010-3-3 10:39 PM
4 O$ h  Y! s( A" c
7 _5 M' f" G4 w4 L5 _) J% t
聽古唔好駁古
# H$ K2 a* @! a1 S. D我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...
+ i2 g2 {  m" I$ [. @
7 ^, ]/ P# Q8 I7 O1 F) F' v1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 ...5 D  I8 h( P! Q2 r6 u
2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,% P/ G$ S# `! e6 I1 e# s7 r
有一 ...1 `6 o* g! H- K2 n
e_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
可能是……傷心既盡頭是……不再傷心..但未到……
本帖最後由 goodnicelady 於 2010-3-4 01:52 PM 編輯 " M# R! N; L' ]" l6 \0 J
7 n4 n$ F+ v3 [; P4 M4 F) M, g
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~* i. b+ B% m9 I
中國心 發表於 2010-3-4 01:33 PM
我可以點講呢﹖再謝謝…
, k) Y' ], x; G# g: T, f+ q8 S: m
5 u3 s. ]& H6 _" R
聽古唔好駁古
# k/ s' \4 e% Q( |, E; t魚佬 發表於 2010-3-4 01:48 PM
難怪他…事實我的人生好多經歷難以置信…我的故事還有好多未講……
不要想太多 , 睇開 d , 唔好諗埋一邊 , 找人傾傾 !!
2 D% n+ n+ p/ a7 [* W$ r) C# a$ {& O# B1 R. e/ M8 F) U0 f$ m
支持你 !!
繼白熊又一膠人。。。
當今社會~~~~鄉下早晨雞叫人城裡晚上人叫雞
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。