<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖
返回列表 回復 發帖
4 o, ~! ]( t# W: S2 o8 M% |7 E: G8 G( _# K$ P: {  a
雖然個心好實、頭痛又瞓唔到,但終於熬到天明!又是新的一天了,將會雨過天晴……一日之計在於晨…早晨啊!/ f# S5 x/ w4 {& @, X- j4 j  Z
goodnicelady 發表於 2010-3-4 07:43 AM
好啦!女皇心情開始平復啦~~~
% H( C( ~- L$ b3 L中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
/ N3 O$ @- l5 k$ t
我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...6 D8 Q3 r5 U$ J) c- c/ P

: q' J/ C' V! r. Y) \8 C$ Y! D6 I0 U8 ~$ o1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 .... x9 e' N. ^3 j1 u( Y
2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,
- ?% _- ?9 o0 I有一日佢同律師講 , 佢想割左個瘤 , 律師不解開心有何不好 , 他說 :
9 v4 V* W' I. n我老婆死 , 但我哭不出來 , 我只是想為她哭 ...
% s8 k5 c! B; D$ u這故事沒任何大意義 , 我只是覺得樓主可能只想找人訴心 , 而是有反應那種 ,
0 b5 U0 d0 O+ e$ j1 C8 E; l" ~她的希望你安慰兩下 , 她自己可開開心心嗎??? 不說可不可能 ,2 Z- W. B/ j. o0 M
就是真的這樣 , 她都會覺得自己涼薄吧~~
6 p6 V* S- B/ _; B9 x9 c: f, I" z* H5 m
我覺得這樣 , 有時傷心就要盡情傷心 , 只要肯和人講又有人理 , 最後始終會平伏  ,$ B2 t% `6 g$ ~2 w$ n, s
現在傷心到或反而是好~~: P8 @7 |  n; o
(我有次一個親人死了 , 我其中一個家人 , 這樣慨嘆 : 明天就要上班了 , 都沒時間去傷心~" o& N7 c# {' d6 x
所以我覺得 , 可以有得去傷心 , 其實還好 , 有時自己電影 , 明明十年前自己一定會哭 ,, S" q2 g8 i9 c' N
現在卻沒甚麼反應 , 就覺得自己涼薄了)
撐真民主 , 反專業壟斷 ;
為基層 , 投社民 !!!
# h0 \# E. F# u4 r
; v) o. k" }# j
* W  D+ E9 t0 b* i' b" b0 N; H$ u$ Z/ f
# L6 k% ^$ K6 O+ j. P- V
  h" @3 T% D% {- G5 u1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 "已除掉 " 不太適合 ...8 N$ m5 X  K" v5 ^) {- }
3 h6 A' E' V% z; ?7 o+ V( l, d5 d
e_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~
4 y, i. ]# d( G. B中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
其實未真正平靜下來,只是強打精神…個心真的好辛苦…
我問一句先 ...1 Y* p5 y% x: R

( t" q* {6 ]9 \. N你係講真講假??? 因為你一星期內出POST既故事內容 , 已經是人家半世人的經歷了 ...
) u/ }* m. q) o* r; x. K& ~e_e 發表於 2010-3-3 10:39 PM
' K( K8 M2 z' @/ ~  x
. f# [/ j9 L  [) |, \1 i5 u聽古唔好駁古
* W+ X6 N: b: g" n' P/ P
我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...) M1 ~" M2 g% P
' A6 l. n& ~# i  `& m. B
1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 .... }5 Y( U! T- D7 m
2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,
2 E$ Z) E: c2 Q* _9 N( H有一 ...
) }# ^8 i( u5 we_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
可能是……傷心既盡頭是……不再傷心..但未到……
本帖最後由 goodnicelady 於 2010-3-4 01:52 PM 編輯 & m# W* Q3 j5 ?0 L- [) d" a5 }
$ `" |  }( d  H) z- C1 J. Y
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~
9 O4 L# k. f9 n5 [9 \. O中國心 發表於 2010-3-4 01:33 PM
我可以點講呢﹖再謝謝…
8 o4 V1 C# \3 ^; {

% l9 k( w5 {% f- P/ ?+ I聽古唔好駁古
: K' g" r' g7 Q2 p4 M  Q魚佬 發表於 2010-3-4 01:48 PM
難怪他…事實我的人生好多經歷難以置信…我的故事還有好多未講……
不要想太多 , 睇開 d , 唔好諗埋一邊 , 找人傾傾 !!' H. B' y. y1 l3 B' B

% {/ S+ R0 D; U$ q& d支持你 !!
繼白熊又一膠人。。。
當今社會~~~~鄉下早晨雞叫人城裡晚上人叫雞
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。