<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 中國心 於 2010-3-4 01:38 PM 編輯 + ?& N) u' u1 R3 L7 s' x0 m

( J7 l/ _, f3 {" g. c! i: n
雖然個心好實、頭痛又瞓唔到,但終於熬到天明!又是新的一天了,將會雨過天晴……一日之計在於晨…早晨啊!- Z* v" ?5 _$ X$ {
goodnicelady 發表於 2010-3-4 07:43 AM
好啦!女皇心情開始平復啦~~~
好啦!女皇心情開始平復啦~~~
2 n; y  L) M+ H' o$ U中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
* r. d1 @& M  a5 E
我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...8 H4 b1 W! j5 T. Z, R8 k8 F

1 p+ u  M2 t( P- \) c1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 ..." \2 {5 ]5 j: l8 P  I! p
2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,6 L# f) a$ [4 c0 ~( q
有一日佢同律師講 , 佢想割左個瘤 , 律師不解開心有何不好 , 他說 :
: s3 B; Y9 e+ x我老婆死 , 但我哭不出來 , 我只是想為她哭 ...$ A9 ]' D6 C+ L( b
這故事沒任何大意義 , 我只是覺得樓主可能只想找人訴心 , 而是有反應那種 ,
: _( \! s! [/ J她的希望你安慰兩下 , 她自己可開開心心嗎??? 不說可不可能 ,
2 x: \& o7 z. D/ d! J+ f+ W就是真的這樣 , 她都會覺得自己涼薄吧~~. d& Q8 D% ?' @+ B5 r( L
% X4 n4 p( O/ F5 n% t8 x
我覺得這樣 , 有時傷心就要盡情傷心 , 只要肯和人講又有人理 , 最後始終會平伏  ,
0 N$ o- E4 ]8 w9 n現在傷心到或反而是好~~# i  j2 U7 p- `
(我有次一個親人死了 , 我其中一個家人 , 這樣慨嘆 : 明天就要上班了 , 都沒時間去傷心~. j# h9 J4 y  \- j8 @' Y( b4 |
所以我覺得 , 可以有得去傷心 , 其實還好 , 有時自己電影 , 明明十年前自己一定會哭 ,
& r+ J2 I, E, [0 J6 ?  e現在卻沒甚麼反應 , 就覺得自己涼薄了)
撐真民主 , 反專業壟斷 ;
為基層 , 投社民 !!!

2 ^) H9 {8 h5 M2 X1 G8 d* n( r
( F& `/ M  R- Y4 |
' n, [! J: I2 F0 _, g' r. \) Q2 @4 u) _. [5 J$ N$ b! t0 |
1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 "已除掉 " 不太適合 ...; i' ^2 y4 Q. a% L% _6 e/ o

0 `. W7 H0 |& {e_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~
好啦!女皇心情開始平復啦~~~% j) \( z! `' ^# r
中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
其實未真正平靜下來,只是強打精神…個心真的好辛苦…
我問一句先 ...
! r/ h( K% [6 n+ e8 }7 u, L7 B! {4 y9 d4 g* o& L, A  C! w
你係講真講假??? 因為你一星期內出POST既故事內容 , 已經是人家半世人的經歷了 ...
* E7 [2 |9 ^' _% _  i$ Ge_e 發表於 2010-3-3 10:39 PM
: o" }8 ^% L; g' P
/ ~. q- w1 H% A聽古唔好駁古
. {0 \/ T" o+ A/ P' z
我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...
5 v! N5 V/ e- c6 E- F1 e6 ^2 m3 \# U. S8 T- |- t2 j
1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 ..." H8 t" K; A/ B2 |( _$ T
2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,; a. t) j6 {' ]# E
有一 ...
9 J+ p  Y9 ]( E; A+ K8 xe_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
可能是……傷心既盡頭是……不再傷心..但未到……
  C" a* y# {$ l
1 Z( [/ s% J8 p* s4 P5 f+ }# D6 p/ m# L6 M* m
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~/ O7 v* i4 P0 x1 _' }# c2 z% i& K- g
中國心 發表於 2010-3-4 01:33 PM
我可以點講呢﹖再謝謝…
1 S$ Z# M0 N* j2 x$ _

# N% u  t8 o8 L5 \+ q( @, f- n3 F聽古唔好駁古
4 D4 w* ^# W0 j2 U' C: _9 j4 a魚佬 發表於 2010-3-4 01:48 PM
難怪他…事實我的人生好多經歷難以置信…我的故事還有好多未講……
不要想太多 , 睇開 d , 唔好諗埋一邊 , 找人傾傾 !!
9 K) o; i) ]; {0 m- ]1 G4 }7 a, E) k" \$ u8 V. p# }7 }8 d
支持你 !!
繼白熊又一膠人。。。
當今社會~~~~鄉下早晨雞叫人城裡晚上人叫雞
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。