<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 中國心 於 2010-3-4 01:38 PM 編輯 ( [2 I1 h# }' ~, m. u" p" y

& u+ K0 s% p8 O  M4 a8 Y7 \
雖然個心好實、頭痛又瞓唔到,但終於熬到天明!又是新的一天了,將會雨過天晴……一日之計在於晨…早晨啊!
" T, @) ?8 Q) M% S# x( |" H4 sgoodnicelady 發表於 2010-3-4 07:43 AM
好啦!女皇心情開始平復啦~~~
好啦!女皇心情開始平復啦~~~) G2 }# q+ n/ }3 x
中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
" G1 B6 B! A/ ]$ m4 _9 c我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...
2 ~# E, o7 N& h
9 B. y- h' i+ s8 ^$ Z& W' u1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 ...
5 i' p; S3 R+ r3 X6 q; `  g2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,. t: C9 S, g$ ~! h2 Y6 T# h
有一日佢同律師講 , 佢想割左個瘤 , 律師不解開心有何不好 , 他說 :
# \* d" ?; O; p/ a0 U我老婆死 , 但我哭不出來 , 我只是想為她哭 ..." R1 S$ B/ r3 O) q3 B/ |  Q/ [
這故事沒任何大意義 , 我只是覺得樓主可能只想找人訴心 , 而是有反應那種 ,
- T9 I; B2 y+ q她的希望你安慰兩下 , 她自己可開開心心嗎??? 不說可不可能 ,6 ~. `2 J; J1 W# w% s
就是真的這樣 , 她都會覺得自己涼薄吧~~
' p! Q, l: U7 g5 F, A
9 i- T5 j& k/ u+ Z. i我覺得這樣 , 有時傷心就要盡情傷心 , 只要肯和人講又有人理 , 最後始終會平伏  ,
$ z; _' A! W/ S# y1 _現在傷心到或反而是好~~: |; Y1 O8 z1 Q  U
(我有次一個親人死了 , 我其中一個家人 , 這樣慨嘆 : 明天就要上班了 , 都沒時間去傷心~7 m, ~% Q4 X8 q1 ^+ H! O
所以我覺得 , 可以有得去傷心 , 其實還好 , 有時自己電影 , 明明十年前自己一定會哭 ,( ~2 b. E0 K9 ]% X- m! l  w6 Y
現在卻沒甚麼反應 , 就覺得自己涼薄了)
撐真民主 , 反專業壟斷 ;
為基層 , 投社民 !!!
3 k; y3 D& o) p; |  E' k. g. R3 M: p7 j
: x( k3 G& c5 s$ L# `3 v
' m9 b+ I5 t4 a' y+ O) e  G. L- s
' q! d# }: P( E! x
9 k9 O  `' ~& Y2 P9 I7 x
1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 "已除掉 " 不太適合 ...
  Y6 Y1 j4 f7 A1 }
/ y5 v- J+ H0 B5 v2 X" Z; oe_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~
好啦!女皇心情開始平復啦~~~  [2 Y4 _( `: k
中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
其實未真正平靜下來,只是強打精神…個心真的好辛苦…
我問一句先 ...
$ r5 x  e# A8 @8 N! o4 K
! H5 V, f! ^; P. e, a你係講真講假??? 因為你一星期內出POST既故事內容 , 已經是人家半世人的經歷了 ...$ O0 n9 }9 A4 Y
e_e 發表於 2010-3-3 10:39 PM
3 s2 `# I% L$ q# b
  U2 n7 I: e0 Y, C) @% e
聽古唔好駁古
: i/ C' U) q3 I0 a9 e
我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...
( p- b# o3 s6 k: R% U: k+ {' f% k! B# U# C9 F# M* T
1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 ...& A0 k; n) @2 }
2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,
' [7 [+ U: f4 f5 w" z4 x" |- r有一 ...
" m3 v/ M- \& Q+ r$ Ie_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
可能是……傷心既盡頭是……不再傷心..但未到……
, N( @7 V, W) E9 ]: `% B
# [2 d, V. V" ]- H& m6 q
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~* l4 {8 j; d% T5 O
中國心 發表於 2010-3-4 01:33 PM
我可以點講呢﹖再謝謝…
& F- z' x5 ~% T* ]; W) {6 {

7 N, l" q/ l  N8 f, f+ m$ M聽古唔好駁古
' s# W6 `% r: Z' C魚佬 發表於 2010-3-4 01:48 PM
難怪他…事實我的人生好多經歷難以置信…我的故事還有好多未講……
不要想太多 , 睇開 d , 唔好諗埋一邊 , 找人傾傾 !!* y) L) e  H# M' q
/ V& r; q) `2 l' j5 _
支持你 !!
繼白熊又一膠人。。。
當今社會~~~~鄉下早晨雞叫人城裡晚上人叫雞
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。