<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
農曆年, 一句到尾, 慘烈.
話就話係做老襯後嘅第一個年, 但事實上需要拜嘅年唔多; 一來真係半退隱狀態, 二來知小弟身處香港嘅人唔多, 知嘅人都幫小弟保密.
隨咗屋企人同近親好友外都無乜利是要派, 但係呀ruby 姐就封利是封得好開心, 我都唔知唱咗幾多錢...........大約叫人唱錢唱咗四次.
年初一淩晨, 情人節.
同佢兩枝公二人世界, 點知拆完禮物溫馨完, 肚餓.........
又驚人多費事楂車出去, 傻吓傻吓兩個人行到去寶石戲院附近, 竟然見到有湯丸食, 結果兩個人食咗三碗湯丸...........
咁就快速過咗兩個人嘅第一個情人節.

朝早, 年初一開始.
ruby 姐一馬當先, 一起步, 成間酒店lobby 嘅人已經派晒利是, 速度之快令我目定口呆.
再轉去門口bell boy 同泊車, ruby 繼續帶頭, 所到之處都見紅.......
邊個好口叫佢一聲Mrs. wan 嘅, 再比!
哇............................

鏡頭一轉, 去到我屋企人屋企樓下.
ruby 姐勢如破竹, 繼續派........派到去停車場.
終於入lift, 去勢放慢.
入到屋見到我呀媽, 二話不說衝入廚房斟茶, 再跪喺到叫: 老爺奶奶飲茶! 身體健康!
我嗰兩個老頑童冧到暈笑到見牙唔見眼.
勁............................

廣告後, 繼續.
訂咗枱同兩位老人家同埋d uncle aunti 去麥當勞道食齋.
ruby 姐再次發力, 由樓下保安到齋舖所有員工, 人人見紅.
繼續一聽見有人話"少奶好可愛" "有個咁嘅新抱真係好".......雙封.
連廚房都出埋嚟讚, 佢就繼續派.
吓............................

食完齋, 老人家話累要休息, 我哋繼續去拜年.
ruby 姐段段有, 繼續做財神, 我諗如果唔係過年, 佢同件痴線佬通街派錢無分別!!!
我話老婆您都咪係又派唔係又派吖, 佢話第一次做人老婆派利是, 好興奮!
我真係無佢修........
見到我班friend, 仲大鑊.
嫂前嫂後, 我就數前數後......我見佢個手袋本來裝咗500封利是, 淨得十零封!
佢已經想返酒店"補倉".
我就好d, 100封仲有30幾封淨, 比埋佢派.........
到咗夜晚食飯, 災難繼續.
結果我都係要兜佢返酒店"補倉".
食完飯再去朋友屋企開賭, 贏咗幾萬蚊當幫補家計.
返到屋企, 已經係凌晨3點幾..........第二朝8點起身繼續睇ruby 姐表演魔術-----------點樣將滿載利是嘅手袋變成空空如也.
到左年初四, ruby 姐嘅利是已經派晒, 扁晒嘴望住我之後, 又輪我變魔術--------------點樣將空空如也嘅手袋變成滿載利是.
原來我都有做大衛高柏飛嘅潛質.

佢第一次做呀太派利是, 由佢啦~
不過...........其實我粗略計過條數, 夠我買部isc 喇..............
我有老婆架,只不過佢系AUS讀書未返陼
Rated-R 發表於 2010-3-5 10:56 PM
依D叫成虛而入....食住先當慰安婦囉
all ruby....1234567....it will be your life forever, 弓起弓起
d228216 發表於 2010-3-5 22:25
唉.......................
8我肯定佢打漏字
原意應該系"我都唔知同Ruby過Macau仲乜"先啱
Rated-R 發表於 2010-3-5 22:38
唔係呀..............我根本就唔想過馬交, 係ruby 聽完d 世伯想吓佢之後要去咋..........我都真係唔知過去做乜咖, 我都唔想再去馬交........
仔呀仔, 千祁咪亂結婚呀~~~~
農曆年, 一句到尾, 慘烈.
話就話係做老襯後嘅第一個年, 但事實上需要拜嘅年唔多; 一來真係半退隱狀態, 二來知小弟身處香港嘅人唔多, 知嘅人都幫小弟保密.
隨咗屋企人同近親好友外都無乜利是要派, 但係呀ruby 姐就封 ...
BOYDWAN 發表於 2010-3-5 11:02 PM
可惜可惜,我個幾日見唔到boy爸

3KtcoeCgytQ&feature=player_embedded
d228216 發表於 2010-3-5 22:47
正野~占士邦系列指定品牌
Rated-R 發表於 2010-3-5 22:52
坦白講, 麻麻.
都係跳唔出個框框.
仔呀仔, 千祁咪亂結婚呀~~~~
BOYDWAN 發表於 2010-3-5 11:08 PM
我死都唔俾亂派
坦白講, 麻麻.
都係跳唔出個框框.
BOYDWAN 發表於 2010-3-5 11:10 PM
你有得玩就可以咁講...可憐想買個CD盤都冇蚊
可惜可惜,我個幾日見唔到boy爸
gn00987333 發表於 2010-3-5 23:10
呀ruby 姐已經扣起咗派呢度嘅利是, 有多無少個個雙封, 你放心都得喇仔~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。