<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
咁物就係牽強咯~ 都唔通順, 再諗過~
BOYDWAN 發表於 2010-3-15 11:48 PM
C9 RUBY
而家 up to 90% mortgage 喇
clkgtr 發表於 2010-3-15 11:51 PM
90% mortgage...咪真係要供一世
半成首期
800萬樓
按九成半
小小康 發表於 2010-3-15 11:51 PM
半成首期
800萬樓
按九成半
小小康 發表於 2010-3-15 11:51 PM
95%太on 9,供到個仔果代都要供
咁呢個就係另一個問題喇, 我成日見有d 人買咗架車擺多個楂, 都唔明佢買嚟做乜~
BOYDWAN 發表於 2010-3-15 11:52 PM
像真度100% 既 1:1 模型
咁呢個就係另一個問題喇, 我成日見有d 人買咗架車擺多個楂, 都唔明佢買嚟做乜~
BOYDWAN 發表於 2010-3-15 11:52 PM
買嚟收藏
講就係咁講, 但係始終現實歸現實
對於一般打工仔, 有40萬, 比首期買樓好過喇
clkgtr 發表於 2010-3-15 23:46
咁呢個係實際嘅諗法, 都叫啱~ 不過, 其實40萬首期我當你9成按揭, 都唔會買到乜好單位.........香港地, 樓價太唔合理喇~
你唔係以為我會中意Honda下話
只不過我中意果D真係要講果句:幾時先買得起.......
自由神 發表於 2010-3-15 23:47
比心機啦, 你要set 個定位比自己, 唔係幾時買得起, 係將來要買幾多架~
咁呢個係實際嘅諗法, 都叫啱~ 不過, 其實40萬首期我當你9成按揭, 都唔會買到乜好單位.........香港地, 樓價太唔合理喇~
BOYDWAN 發表於 2010-3-15 11:54 PM
對於一般打工仔, 有間屋已經好喇, 重能夠要求到d 咩吖
果時我老豆有養車
佢都話仲貴過養你呀!阿仔
自由神 發表於 2010-3-15 23:48
我唔認同!
我發覺我養ruby 嘅錢貴過養車~~~
(一寫完已經比佢mit 咗一嘢..........)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。