<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 人都死光了嗎????!!!
返回列表 回復 發帖
3日,你服唔服先?
6 p* c1 r, P4 @$ S( q1 Z  W2 S( R自由神 發表於 2010-4-2 11:09 PM
禁言3日之後永久禁訪

評分次數

就以呢個Post為例.....0 M( g1 v2 o4 @+ Q* j7 r9 H1 t: W
【人都死光了嗎???!!!】
' T! ^5 r& z8 y* w3 o自由神 發表於 2010-4-2 10:55 PM
* R6 t( [. w! b! M
我都唔知講乜好,只可以用 " >>> "黎形容我嘅反應.
* f2 d7 O. I. }/ A死光了只係打個比方,我話26fun成個死城咁,係想講26fun水靜鵝飛,唔通我咁樣就係咒各版友去死?
6 \: t& ^; f# j+ J當然,同一番話,聽者各有不同意會.不過我相信大部份人都唔會當係一回事.4 ^/ F; Y9 [' e' x$ X/ `
可能版主你係平時聽到朋友同你講:"喂,近排死左去邊呀?"/或者比阿爸阿媽話:"你個死仔!"個陣,都會話:! ?9 Z9 V/ F; ~
"可唔可以用詞唔好用【死】字呢?我無得罪你掛?"
: w% @7 }- B5 T! f7 y4 f2 a( {係咁嘅話我都無計

評分次數

• admin

- Q7 U9 v/ f9 C0 Q( ^  M  }1 G我都唔知講乜好,只可以用 " >>> "黎形容我嘅反應.
* _/ f! W8 u, |2 C+ Q- Y死光了只係打個比方,我話26fun成個死城咁,係想講26fun水靜鵝飛,唔通我咁樣就係咒各版友去死?$ s8 o! w' c9 g  Q9 @8 y# j! J: V
當然,同一番話,聽者各有不同意會.不過我相信大 ..." V+ d- G. v1 K% _& `  Y5 U
Winters 發表於 2010-4-2 11:39 PM
你同佢思緒近,可以接受佢果套
0 d% R9 A# x, R- C* U  A' h並唔代表其它版友接受得到& B: X! N8 w: b4 L
唔怕講,我平時都係咁講野,隨時仲粗俗過佢$ Y" I8 O# Y/ U$ v, }; V4 ^+ V
! B0 z9 W4 z' r7 J6 ?
不過呢度係有版規,會員有義務去尊守
) c5 t/ I; [" a# p5 J當然會員有權講佢想講的,但我亦有權做我應該做的

評分次數

• admin

你同佢思緒近,可以接受佢果套( _. C' G* o3 l* Y% U) O
並唔代表其它版友接受得到
* W& Y, W  }! q- D# c; Y( Y唔怕講,我平時都係咁講野,隨時仲粗俗過佢
3 |4 }1 H- `0 o! Z9 K1 ]" x4 x) P
! t# z  ]9 L) D2 B) H* f不過呢度係有版規,會員有義務去尊守. L+ ?( L$ g+ E& ?6 |% q' Z
當然會員有權講佢想講的,但我亦有權做我應該做的 ...5 t- Q( h; S6 `
自由神 發表於 2010-4-2 11:43 PM
+ N% ~# L0 B: y, x
首先我要澄清我同佢嘅思緒係唔相近,起碼我對六十幾歲嘅熟女無興趣先6 B( G" P9 h; s! l4 ~. B5 y
至於版主你講嘅版規,請問係咪講以下呢條呢?( A" m( m  K2 W0 V3 L; t# H8 h
-1.5嚴禁發表裸露及不雅的圖片,文字內容亦不能過份猥褻5 q* H/ s) L# G) ]4 i6 ]" G) f
係嘅話請問版主甘生係因為個"X"字被罪家係因為個"死"字被罪?
7 S" x( Q( t, [係前者嘅話我無異議,但若果係後者嘅話我就真係無奈.
3 u3 D6 E7 R  ?- z9 ~$ P) u如果版主你話佢個句"死光了"我接受到,唔代表其他版友接受到,
# K1 o0 l7 B9 E% Q& p橫豎呢排興公投,呢度又有個投票系統.不如咁呢,由各版友就此"死"字表態呢.

評分次數

• admin

/ A1 g# ~* l$ v* D! L+ e- I
以言入罪?? 講就係冇罪?& l9 j8 `( F% d; x1 L  B; E0 U3 P$ j, M: h1 x( w
如果你認為上網就講咩都得, 咁你就錯.
# {; P) x2 ]6 C) C- C! ]( `d228216 發表於 2010-4-2 10:34 PM
9 r4 q0 H) \5 Y; P- ~3 `5 R3 D4 T) A嗱首先版主你唔好扣我帽子,我從來無講過講乜都無罪,無論係現實定係網上世界都絕對唔係.& t9 ^) `  {6 B, T, ?. r
就攞近掛高 登個條友為例,佢因為係網上話要炸死曾蔭權,強姦同非禮學生妹而被定罪,我直程舉手讚成.) W5 q* a4 o7 V0 [/ u# @* q

" y, k' h& q6 I+ q9 N- c1 G我唔知甘生佢有無用粗口黎辱罵版主你,因此我無法就此評論.1 U4 {! K6 M/ B+ K+ x7 x- v& h
但如果版主你覺得甘生佢"OK , 這證明 .... 你是盲的 !!!"呢句- W, i/ z6 G9 Y% E& q! R" V話可以入罪,我都無話可說

評分次數

• admin

甘仔high左,特登插版主,擺到明「摟小」,
1 h( D; J- x' `佢自己都認,有乜好講啫? 7 \/ F5 k" M: K; F6 E' B

* W! ?( O, C2 s$ j, K7 ?呢D叫:求仁得仁
8 X& r7 d: u1 C3 `8 t1 S& T
: i9 Q  W: C+ `7 U& I+ }何況3日啫,唔係掛住佢掛得咁緊要呀...

評分次數

• admin

7 l$ Z' ?' G3 a0 @- S- Z
首先我要澄清我同佢嘅思緒係唔相近,起碼我對六十幾歲嘅熟女無興趣先
( m3 A  |. w0 l8 W6 E7 h% B1 D至於版主你講嘅版規,請問係咪講以下呢條呢?
- V1 W+ W# Y5 A5 [-1.5嚴禁發表裸露及不雅的圖片,文字內容亦不能過份猥褻。2 r7 l- M3 y+ A1 _1 ^' J% I' }
係嘅話請問版主甘生係因為個"X"字被罪 ...1 [& \* m. G& k3 Q4 I: j* J3 o
Winters 發表於 2010-4-2 11:56 PM
公投?好笑啦,為佢而公投?; g: F" J; @3 l
  f( M/ }" l9 s- r9 p
都係果句,我既責任係保障大部份既會員可以o係度安心留言

評分次數

• admin

公投?好笑啦,為佢而公投?
) j7 V+ Q$ O% T" D% F0 A& a
2 Y  H  I; R, _" t都係果句,我既責任係保障大部份既會員可以o係度安心留言
$ {& m5 B% W; S5 ?自由神 發表於 2010-4-3 12:09 AM
% J! B  ^# l& A' ?; l  Z
為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦
$ h* C' a- m# D% n& i* w; W# x) p* ^: {6 \* a
我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.  i0 W) w( b4 r7 p  W
不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫.

評分次數

• admin

: l" v+ l" v. b' M- J, ~
為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦
* ^/ Y: ?+ R) ^% s6 }" x8 n; T# A9 ^
我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.8 G8 q! g6 ?2 `
不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫. ...5 N, N3 [* H. B! P9 U+ t
Winters 發表於 2010-4-3 12:15 AM
世界之大,論壇之多~- q) z& U  Q% k$ h! z
各有各法啦~
: c/ n9 I7 L6 N9 H. i與其針著個【死】字,倒不如諗下點解我唔一黎就ban?
5 \5 q9 k( o. a4 @$ p& y+ H$ }9 [要以言入罪,佢留言之外我要搞佢有幾難?% F. S& c- N& {" a# p: l, k
我絕對唔想任何一個會員離開,只想大家都開心輕鬆o係度玩~

評分次數

• admin

* C3 ~0 |! f! }1 ]( y
! `+ s5 l% q. T, X6 H3 T* i8 t4 W/ }. N" j
我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.
- D2 h- `& R) M2 e! }7 u- `2 g不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫. ...# S4 ?! l" ]: t0 a' s9 |
Winters 發表於 2010-4-3 12:15 AM
% J' \0 B% B: w! y+ ?! k% V2 U% [冰封三尺非一日之寒...e_e已死, 夠否真正復活...看天.

評分次數

• admin

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 人都死光了嗎????!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。