<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 人都死光了嗎????!!!
返回列表 回復 發帖
3日,你服唔服先?  e8 ^" z) E  A2 u) h7 X
自由神 發表於 2010-4-2 11:09 PM
禁言3日之後永久禁訪

評分次數

就以呢個Post為例.....
  Q, @. @, z$ o0 R0 [  H【人都死光了嗎???!!!】/ [; G) ~: L1 t/ H8 {& O8 ?
自由神 發表於 2010-4-2 10:55 PM
& D& b$ T1 F+ x9 G! V我都唔知講乜好,只可以用 " >>> "黎形容我嘅反應.
' P2 s' n0 F& n5 h% @! p死光了只係打個比方,我話26fun成個死城咁,係想講26fun水靜鵝飛,唔通我咁樣就係咒各版友去死?
2 g: V+ A3 y* I6 }" t# v當然,同一番話,聽者各有不同意會.不過我相信大部份人都唔會當係一回事.9 U  i- W* P& r/ V
可能版主你係平時聽到朋友同你講:"喂,近排死左去邊呀?"/或者比阿爸阿媽話:"你個死仔!"個陣,都會話:" W! X5 B& p+ Q; g" c; l6 F8 r. b
"可唔可以用詞唔好用【死】字呢?我無得罪你掛?"
9 F' T& y" f8 f) z係咁嘅話我都無計

評分次數

• admin

1 X8 K! ~+ J$ j% x' o我都唔知講乜好,只可以用 " >>> "黎形容我嘅反應.
, ?" L) l" h3 m% m3 h死光了只係打個比方,我話26fun成個死城咁,係想講26fun水靜鵝飛,唔通我咁樣就係咒各版友去死?
. _8 I$ j4 ~; A( \6 v當然,同一番話,聽者各有不同意會.不過我相信大 ...
! f$ `3 ^- @9 X! u" XWinters 發表於 2010-4-2 11:39 PM
你同佢思緒近,可以接受佢果套
! K' W  J5 O3 k+ E& b並唔代表其它版友接受得到
9 q; {/ ?$ p) X! ]1 d( X% h唔怕講,我平時都係咁講野,隨時仲粗俗過佢. [& z1 B" v3 x9 X& c

/ r5 i7 P; M( k- @不過呢度係有版規,會員有義務去尊守. s1 C7 g$ D9 x$ s/ ]
當然會員有權講佢想講的,但我亦有權做我應該做的

評分次數

• admin

你同佢思緒近,可以接受佢果套& H% D" X, g. G* N- n/ ^
並唔代表其它版友接受得到
2 q* A; M% Q, y. S) D唔怕講,我平時都係咁講野,隨時仲粗俗過佢; i, l- S9 ]. c+ p5 l0 @7 E7 L' H

4 l0 T6 F6 s# R不過呢度係有版規,會員有義務去尊守6 f6 g" B' v! O" B
當然會員有權講佢想講的,但我亦有權做我應該做的 ...- x, n+ o  z6 y" g% \# w5 X
自由神 發表於 2010-4-2 11:43 PM
' j& h$ Y7 V+ C% O+ T0 F; Z首先我要澄清我同佢嘅思緒係唔相近,起碼我對六十幾歲嘅熟女無興趣先" h% k! Q9 z. @- X- D
至於版主你講嘅版規,請問係咪講以下呢條呢?, E4 @/ p" t+ M' v" S
-1.5嚴禁發表裸露及不雅的圖片,文字內容亦不能過份猥褻+ g* m0 g1 Q' o( A
係嘅話請問版主甘生係因為個"X"字被罪家係因為個"死"字被罪?
3 V) Q; @! g+ T' Q. f$ x係前者嘅話我無異議,但若果係後者嘅話我就真係無奈.
0 j! l, Y) b, o! b如果版主你話佢個句"死光了"我接受到,唔代表其他版友接受到,* W* f% j& U6 P, z" i& Q7 e
橫豎呢排興公投,呢度又有個投票系統.不如咁呢,由各版友就此"死"字表態呢.

評分次數

• admin

6 s% [# p7 I( Y- R/ ]" w& M
以言入罪?? 講就係冇罪?& l9 j8 `( F% d- u4 ]& v, F7 O: W- q
如果你認為上網就講咩都得, 咁你就錯.1 }* h3 ^1 ]# p8 z
d228216 發表於 2010-4-2 10:34 PM
7 _4 `+ Y3 B( u0 U3 Q$ |* l$ h嗱首先版主你唔好扣我帽子,我從來無講過講乜都無罪,無論係現實定係網上世界都絕對唔係.% y- R% f& D9 Z6 T% z
就攞近掛高 登個條友為例,佢因為係網上話要炸死曾蔭權,強姦同非禮學生妹而被定罪,我直程舉手讚成.6 b. [* [1 ~' `, ?% V4 Y0 z

4 H$ |' v. r: k3 G' s我唔知甘生佢有無用粗口黎辱罵版主你,因此我無法就此評論.& g6 c8 \3 U: M/ i
但如果版主你覺得甘生佢"OK , 這證明 .... 你是盲的 !!!"呢句- W, i/ z6 G9 Y% E& q! R" V話可以入罪,我都無話可說

評分次數

• admin

甘仔high左,特登插版主,擺到明「摟小」," C8 H' A6 F. j  r
佢自己都認,有乜好講啫?
/ u3 u% ^, K. G1 d( f# E6 }- L% }) N% |
呢D叫:求仁得仁 / Y* ~$ Z7 r: i
5 _1 V# O4 Z( C
何況3日啫,唔係掛住佢掛得咁緊要呀...

評分次數

• admin

X2 t, j2 Q8 E8 D: K" x
首先我要澄清我同佢嘅思緒係唔相近,起碼我對六十幾歲嘅熟女無興趣先
. H& X1 \9 s  \- Y至於版主你講嘅版規,請問係咪講以下呢條呢?2 Y5 q. b4 s" y  V$ `
-1.5嚴禁發表裸露及不雅的圖片,文字內容亦不能過份猥褻。- I  h: i  v7 R4 y7 V5 i7 m2 t
係嘅話請問版主甘生係因為個"X"字被罪 ...
- f/ g  r; P% J! w5 h1 NWinters 發表於 2010-4-2 11:56 PM
公投?好笑啦,為佢而公投?7 v0 H- P5 H: ~# ^

% B0 G! B1 d0 A/ L8 B; N4 d: p都係果句,我既責任係保障大部份既會員可以o係度安心留言

評分次數

• admin

公投?好笑啦,為佢而公投?
) a4 g8 V6 \; k9 J: J. @7 u- B
- D6 y4 e! W# ?$ ]3 ?! e+ W都係果句,我既責任係保障大部份既會員可以o係度安心留言4 A8 {$ z& Y8 M3 y$ U% n+ k4 s
自由神 發表於 2010-4-3 12:09 AM
1 O$ f" A5 ^8 n1 d2 N5 [( W- M/ y
為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦* l9 J& I2 V, R+ ?% t, o' j

( V, K4 ^+ T& N/ \. x4 j5 ^我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.
' q1 ]2 N' r4 M不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫.

評分次數

• admin

9 j9 a+ p6 z2 {1 j為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦
- d1 t2 H, Q% l0 c. j2 @. [5 `3 \* [8 s9 d6 C' H! Y: N
我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.( R9 P2 g% |1 R4 o3 Y4 K% [7 j
不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫. ...5 K; j* o# {( n# B0 {: `
Winters 發表於 2010-4-3 12:15 AM
世界之大,論壇之多~% U8 E, ^8 `/ [* `- ?/ Z
各有各法啦~
$ r  V' s0 }: i: E! c, ^5 A與其針著個【死】字,倒不如諗下點解我唔一黎就ban?
/ w; W: |9 y2 J1 ?( p1 N3 d% @2 d要以言入罪,佢留言之外我要搞佢有幾難?5 p% d: A, j; S9 S: \
我絕對唔想任何一個會員離開,只想大家都開心輕鬆o係度玩~

評分次數

• admin

8 O0 B: m. o6 ~  z" A- G為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦, l( X% r& K( `0 d% G, ^( R( H

0 r3 O- e0 C' ?( U! }! j# S0 ]我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.8 }( Z4 I! S+ J: E/ [
不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫. ...
. [: n. z% s" U- R3 J  g1 PWinters 發表於 2010-4-3 12:15 AM
  g0 q+ Z' w+ f% ?* w3 }4 z. l冰封三尺非一日之寒...e_e已死, 夠否真正復活...看天.

評分次數

• admin

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 人都死光了嗎????!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。