<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 人都死光了嗎????!!!
返回列表 回復 發帖
3日,你服唔服先?
: Q4 S/ P2 M% A7 r" K自由神 發表於 2010-4-2 11:09 PM
禁言3日之後永久禁訪

評分次數

就以呢個Post為例.....& Y" F% E2 E+ \
【人都死光了嗎???!!!】* u$ s, W0 i& p, S8 M8 X
自由神 發表於 2010-4-2 10:55 PM
# ]" g3 |) |0 [/ c我都唔知講乜好,只可以用 " >>> "黎形容我嘅反應.9 x) N5 O. T7 L: f) k/ R. K
死光了只係打個比方,我話26fun成個死城咁,係想講26fun水靜鵝飛,唔通我咁樣就係咒各版友去死?3 ?/ B9 ?5 u# p1 M* D* ~
當然,同一番話,聽者各有不同意會.不過我相信大部份人都唔會當係一回事.1 u: H, c% E1 ?% v/ L
可能版主你係平時聽到朋友同你講:"喂,近排死左去邊呀?"/或者比阿爸阿媽話:"你個死仔!"個陣,都會話:8 o  d# V/ G7 i' M1 @: ~
"可唔可以用詞唔好用【死】字呢?我無得罪你掛?"
7 n# Y: }* x9 h* u係咁嘅話我都無計

評分次數

• admin

+ \% B& y2 s# B8 t  a7 {( n8 k3 k
我都唔知講乜好,只可以用 " >>> "黎形容我嘅反應./ k% q7 b7 {+ G1 Q4 _9 T' z
死光了只係打個比方,我話26fun成個死城咁,係想講26fun水靜鵝飛,唔通我咁樣就係咒各版友去死?7 S& P0 \* r% o4 H* D
當然,同一番話,聽者各有不同意會.不過我相信大 ...! w! b* U: ~4 r
Winters 發表於 2010-4-2 11:39 PM
你同佢思緒近,可以接受佢果套
  R7 N; `, s& s/ l' ]並唔代表其它版友接受得到. O; B0 |8 i# E% D
唔怕講,我平時都係咁講野,隨時仲粗俗過佢
" J) O0 b1 r& K7 A0 Z1 L% p; o$ c4 x5 E. u7 R7 }
不過呢度係有版規,會員有義務去尊守- M/ o7 J, r; g
當然會員有權講佢想講的,但我亦有權做我應該做的

評分次數

• admin

你同佢思緒近,可以接受佢果套, `0 Y$ _* t# ^7 G8 k6 u5 i2 s
並唔代表其它版友接受得到
8 @; Q, n* J$ p8 I! |. r6 A唔怕講,我平時都係咁講野,隨時仲粗俗過佢
9 Z/ F1 y) j1 j+ r5 h% v3 [# [* S% ~& H9 f' I2 Y) f+ y
不過呢度係有版規,會員有義務去尊守" }. q% m8 k0 O* U
當然會員有權講佢想講的,但我亦有權做我應該做的 ...# J/ c& P' Y; [9 b% k
自由神 發表於 2010-4-2 11:43 PM
3 h7 {) @7 p, b$ E首先我要澄清我同佢嘅思緒係唔相近,起碼我對六十幾歲嘅熟女無興趣先+ K9 i+ N* r5 V- U0 G, P* w" v
至於版主你講嘅版規,請問係咪講以下呢條呢?
1 a" C$ S8 N9 w$ l! I-1.5嚴禁發表裸露及不雅的圖片,文字內容亦不能過份猥褻
( a9 D. ]" u2 h+ \$ j; \$ E係嘅話請問版主甘生係因為個"X"字被罪家係因為個"死"字被罪?$ O3 e! _% A5 n* N4 m! a
係前者嘅話我無異議,但若果係後者嘅話我就真係無奈.1 A/ P' U, Z) x& l( S
如果版主你話佢個句"死光了"我接受到,唔代表其他版友接受到," Y. x5 k- r0 m' t2 T
橫豎呢排興公投,呢度又有個投票系統.不如咁呢,由各版友就此"死"字表態呢.

評分次數

• admin

' A& g8 B3 ~# H- k. L3 d2 V. r以言入罪?? 講就係冇罪?& l9 j8 `( F% d" J' i6 Y- S! ^% _$ l/ d
如果你認為上網就講咩都得, 咁你就錯.+ n6 A" T& f4 l# ?
d228216 發表於 2010-4-2 10:34 PM
3 r$ y/ Y* p2 i# a嗱首先版主你唔好扣我帽子,我從來無講過講乜都無罪,無論係現實定係網上世界都絕對唔係.  z* t4 o) d& W* O8 T) ]
就攞近掛高 登個條友為例,佢因為係網上話要炸死曾蔭權,強姦同非禮學生妹而被定罪,我直程舉手讚成.' a$ r! y; U0 t( S) d' ~

0 F0 V  [% S2 o: d我唔知甘生佢有無用粗口黎辱罵版主你,因此我無法就此評論.( D. X/ d( F0 e* W6 E, f
但如果版主你覺得甘生佢"OK , 這證明 .... 你是盲的 !!!"呢句- W, i/ z6 G9 Y% E& q! R" V話可以入罪,我都無話可說

評分次數

• admin

甘仔high左,特登插版主,擺到明「摟小」,) p) J2 z3 [# U1 `: }" }3 `. y; H: t' `
佢自己都認,有乜好講啫?
) ^' J5 u6 {8 N- b! q$ z6 u( M8 H1 E' m: o
呢D叫:求仁得仁 ) {& q. c! n, p7 C7 C7 i% o% A
9 m8 t: J# _' _/ G
何況3日啫,唔係掛住佢掛得咁緊要呀...

評分次數

• admin

c( q7 G  G) A# |4 s" Q7 e
首先我要澄清我同佢嘅思緒係唔相近,起碼我對六十幾歲嘅熟女無興趣先
7 b6 M) W7 ?: I1 g2 @, `至於版主你講嘅版規,請問係咪講以下呢條呢?
$ C# t: K9 q8 I7 Z-1.5嚴禁發表裸露及不雅的圖片,文字內容亦不能過份猥褻。
  X- u& B- i2 F: C2 e係嘅話請問版主甘生係因為個"X"字被罪 ...% m) V3 N' V) F& W( W  p. y
Winters 發表於 2010-4-2 11:56 PM
公投?好笑啦,為佢而公投?
: B. \. G6 i% {
0 a$ l& A2 d9 ~( w都係果句,我既責任係保障大部份既會員可以o係度安心留言

評分次數

• admin

公投?好笑啦,為佢而公投?
0 J# y( ~0 L# E  N  J' E5 W- p+ F! G3 J+ ^7 K# c/ M: U
都係果句,我既責任係保障大部份既會員可以o係度安心留言
4 G1 j2 {, Y8 M, K) k自由神 發表於 2010-4-3 12:09 AM
, l# Q# G6 t( t- S+ y" O為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦: d, N" v  E% G; e0 U) ~" p

8 i& f  {: g6 x我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.
0 a  C7 B3 v* p" e不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫.

評分次數

• admin

" |* w4 S0 Q4 J0 ~. _/ \為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦
& o1 L- O/ Y0 f) I- w
& \6 M. x# I  w- \: l# [: t, Q我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.
! _) h3 u' T- M! `4 F, r不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫. ...
! i& J5 N4 b8 _& r2 jWinters 發表於 2010-4-3 12:15 AM
世界之大,論壇之多~! `. m' m" U' U3 y; D" `. ~
各有各法啦~* N, o- e9 ~, H/ R" Q4 g2 o
與其針著個【死】字,倒不如諗下點解我唔一黎就ban?
2 M! c; Y( P0 F( ^要以言入罪,佢留言之外我要搞佢有幾難?6 [# k2 t. a1 B0 E. C
我絕對唔想任何一個會員離開,只想大家都開心輕鬆o係度玩~

評分次數

• admin

( J* D, V, c$ `0 i5 Q
為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦
0 i8 A  Z8 W& f: N& ^, G$ R! j- j
我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.
6 @4 N0 }0 u  G不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫. ...
3 m+ z7 P* s3 v/ H3 z* Y$ k/ v& @Winters 發表於 2010-4-3 12:15 AM
3 }) J7 c) r! E; w8 q  n7 k
冰封三尺非一日之寒...e_e已死, 夠否真正復活...看天.

評分次數

• admin

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 人都死光了嗎????!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。