<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 人都死光了嗎????!!!
返回列表 回復 發帖
3日,你服唔服先?
6 S4 b! y9 R7 ]" p2 x- T自由神 發表於 2010-4-2 11:09 PM
禁言3日之後永久禁訪

評分次數

就以呢個Post為例.....
( W6 R* u8 j* X9 `4 c- i【人都死光了嗎???!!!】! R9 \& G5 f5 o* i- Q& Y
自由神 發表於 2010-4-2 10:55 PM
& m8 Y) o* e5 Z+ l* x
我都唔知講乜好,只可以用 " >>> "黎形容我嘅反應.% n, Z* i* B+ C9 A
死光了只係打個比方,我話26fun成個死城咁,係想講26fun水靜鵝飛,唔通我咁樣就係咒各版友去死?0 X2 n8 s  Z1 {9 I& i  e
當然,同一番話,聽者各有不同意會.不過我相信大部份人都唔會當係一回事.
8 v$ K" O. q9 ]) I可能版主你係平時聽到朋友同你講:"喂,近排死左去邊呀?"/或者比阿爸阿媽話:"你個死仔!"個陣,都會話:
4 O7 z2 P, x% }9 o"可唔可以用詞唔好用【死】字呢?我無得罪你掛?"
1 ]$ h2 {# v9 Q9 q$ h係咁嘅話我都無計

評分次數

• admin

, ^+ g4 E/ Y5 P2 R! q1 P; o我都唔知講乜好,只可以用 " >>> "黎形容我嘅反應.2 H4 K! ?+ u9 p0 A$ T% b8 k) c
死光了只係打個比方,我話26fun成個死城咁,係想講26fun水靜鵝飛,唔通我咁樣就係咒各版友去死?
9 R  L* J0 }" ?/ p當然,同一番話,聽者各有不同意會.不過我相信大 ...
' ?, Z* K# D' k- |! pWinters 發表於 2010-4-2 11:39 PM
你同佢思緒近,可以接受佢果套
8 s" `0 t) y+ B5 h! B並唔代表其它版友接受得到
- a8 b% H: H" X# z唔怕講,我平時都係咁講野,隨時仲粗俗過佢: O$ T+ Z8 L& [' G8 z! ~
# B/ g+ Q9 ~* W5 K6 V# c/ r- F1 l8 h
不過呢度係有版規,會員有義務去尊守
" k" _) g6 p4 \  {; E3 K當然會員有權講佢想講的,但我亦有權做我應該做的

評分次數

• admin

你同佢思緒近,可以接受佢果套& k' T9 m1 u/ b3 u+ t+ M# y9 r" @
並唔代表其它版友接受得到
6 m# J) P, r+ B/ R& ~$ `唔怕講,我平時都係咁講野,隨時仲粗俗過佢; p4 y6 {% S9 P( h

+ }# v) K! B; A# {* y' }不過呢度係有版規,會員有義務去尊守8 r% k  M) c2 S' h* y  j( D
當然會員有權講佢想講的,但我亦有權做我應該做的 ...0 X: D7 Z' E+ S% i' X
自由神 發表於 2010-4-2 11:43 PM
2 M# d! g) ?/ i. j3 e; c
首先我要澄清我同佢嘅思緒係唔相近,起碼我對六十幾歲嘅熟女無興趣先
. Z, t, Q- E: x/ w至於版主你講嘅版規,請問係咪講以下呢條呢?
# G" a# o- K5 C; H1 d-1.5嚴禁發表裸露及不雅的圖片,文字內容亦不能過份猥褻- U& ^) r/ p5 G6 ?" y
係嘅話請問版主甘生係因為個"X"字被罪家係因為個"死"字被罪?7 V. s: k, Z2 F2 z% g8 U( O
係前者嘅話我無異議,但若果係後者嘅話我就真係無奈.
- P: h; p# w# I: w; h* f$ C: E% V如果版主你話佢個句"死光了"我接受到,唔代表其他版友接受到,, i) S8 \4 G+ ]$ ]
橫豎呢排興公投,呢度又有個投票系統.不如咁呢,由各版友就此"死"字表態呢.

評分次數

• admin

) [% X  C# G& x: _# p0 ^
以言入罪?? 講就係冇罪?& l9 j8 `( F% d  f  p& F  q* n% c0 U$ y
如果你認為上網就講咩都得, 咁你就錯., D# q8 O# w- g, x0 E2 U
d228216 發表於 2010-4-2 10:34 PM
: q: ]! z/ {4 Z* x9 J
嗱首先版主你唔好扣我帽子,我從來無講過講乜都無罪,無論係現實定係網上世界都絕對唔係.
+ h# y" E1 V6 c3 W0 v  F* S1 v( C就攞近掛高 登個條友為例,佢因為係網上話要炸死曾蔭權,強姦同非禮學生妹而被定罪,我直程舉手讚成.
2 _/ h4 B! ]9 Q1 E- E: G  k5 N$ q  M$ c% p. _9 w0 L* H$ i( O9 f$ O* Y
我唔知甘生佢有無用粗口黎辱罵版主你,因此我無法就此評論.# Y. z' s) n+ @4 K( z
但如果版主你覺得甘生佢"OK , 這證明 .... 你是盲的 !!!"呢句- W, i/ z6 G9 Y% E& q! R" V話可以入罪,我都無話可說

評分次數

• admin

甘仔high左,特登插版主,擺到明「摟小」,* w& y) d; F' V$ I$ z! K; U' m
佢自己都認,有乜好講啫?
% t  T. D: C1 _  X
+ K/ l( e% y" z* D0 v+ ^呢D叫:求仁得仁 - j) G. c/ \; K6 a, Z# z
* C8 v$ p. g% u# P/ f  A2 E9 _
何況3日啫,唔係掛住佢掛得咁緊要呀...

評分次數

• admin

! W9 P  P* w- ~首先我要澄清我同佢嘅思緒係唔相近,起碼我對六十幾歲嘅熟女無興趣先
7 N7 ^9 X& ^( P+ n" [" k至於版主你講嘅版規,請問係咪講以下呢條呢?
2 t" K* |6 k: [& c, M3 h6 U4 w3 S-1.5嚴禁發表裸露及不雅的圖片,文字內容亦不能過份猥褻。
3 x1 v' c! d5 L  l6 @: O係嘅話請問版主甘生係因為個"X"字被罪 ...6 U  l2 U* Z( j
Winters 發表於 2010-4-2 11:56 PM
公投?好笑啦,為佢而公投?# G7 e, F+ W% F7 K5 u
: n  F( `1 T4 c/ j
都係果句,我既責任係保障大部份既會員可以o係度安心留言

評分次數

• admin

公投?好笑啦,為佢而公投?. p4 T; X/ b% Y/ W* ^1 e# B- b
8 k" \$ h' k5 f6 b3 H0 N3 y: a
都係果句,我既責任係保障大部份既會員可以o係度安心留言( F4 c/ z+ |0 j) l1 ]! Y# y
自由神 發表於 2010-4-3 12:09 AM
% R5 }7 u. N* ~0 r為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦& o. e7 i4 q* B# r" k2 j

8 j' s! S) w6 D5 E7 C我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.0 U/ [5 H  Y" y2 m0 t# o. E* B
不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫.

評分次數

• admin

% u. j/ R- g& C
為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦
6 c& a$ t- z" u2 W& d  b
/ e( V0 L. N' ~我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.% ]1 c% E1 V5 s  k: r/ v
不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫. ...
. p" S0 r& n; W5 O& i5 _Winters 發表於 2010-4-3 12:15 AM
世界之大,論壇之多~6 r" n& T  M5 W! |  B9 P8 I
各有各法啦~
: H! O( O" }8 h% Z, z與其針著個【死】字,倒不如諗下點解我唔一黎就ban?
5 P$ q. f1 |/ \# i* a" t要以言入罪,佢留言之外我要搞佢有幾難?
, i2 w( p7 X# A3 z我絕對唔想任何一個會員離開,只想大家都開心輕鬆o係度玩~

評分次數

• admin

3 Z' d+ _/ ^# ~+ a為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦
- W" t! L( e2 N* }/ ?# N. n& e8 N) K, d
我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.0 @) G* p# x# K* B+ R  G/ o
不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫. ...0 s1 e  M. K' m8 M6 c1 ^
Winters 發表於 2010-4-3 12:15 AM
4 W! C9 d6 @& Q  {9 S2 L  c冰封三尺非一日之寒...e_e已死, 夠否真正復活...看天.

評分次數

• admin

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 人都死光了嗎????!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。