<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 人都死光了嗎????!!!
返回列表 回復 發帖
3日,你服唔服先?/ h( f6 N/ x: _4 l6 ^! E
自由神 發表於 2010-4-2 11:09 PM
禁言3日之後永久禁訪

評分次數

就以呢個Post為例.....
' c- D; F) L9 [2 t+ {6 ]% I& F【人都死光了嗎???!!!】
; K& Z/ k8 _1 J8 A4 X自由神 發表於 2010-4-2 10:55 PM
" t  S9 s+ C3 g0 V. g我都唔知講乜好,只可以用 " >>> "黎形容我嘅反應.4 P. p7 H& \, t% G
死光了只係打個比方,我話26fun成個死城咁,係想講26fun水靜鵝飛,唔通我咁樣就係咒各版友去死?# u. ^! @( p4 r0 s* p
當然,同一番話,聽者各有不同意會.不過我相信大部份人都唔會當係一回事.  J* t! Z" M/ I1 A
可能版主你係平時聽到朋友同你講:"喂,近排死左去邊呀?"/或者比阿爸阿媽話:"你個死仔!"個陣,都會話:# P! u0 x% {9 L1 H6 ^4 G: s
"可唔可以用詞唔好用【死】字呢?我無得罪你掛?": G' a. e0 J/ W4 o- T
係咁嘅話我都無計

評分次數

• admin

: _6 D9 H0 j# e9 z我都唔知講乜好,只可以用 " >>> "黎形容我嘅反應.
" e' b1 K8 k" i% _7 h死光了只係打個比方,我話26fun成個死城咁,係想講26fun水靜鵝飛,唔通我咁樣就係咒各版友去死?+ L6 X% l  G# I5 S$ n0 x# w
當然,同一番話,聽者各有不同意會.不過我相信大 .../ |+ b# x- E9 H6 J$ q* Q  b+ K- G
Winters 發表於 2010-4-2 11:39 PM
你同佢思緒近,可以接受佢果套1 z$ l: \$ ^$ C# K, W5 {6 ~  y$ O
並唔代表其它版友接受得到
$ B, d6 F/ I$ ~' d唔怕講,我平時都係咁講野,隨時仲粗俗過佢) S* K" O+ J( {  `

# g/ N# [9 e9 o( ]; j/ _不過呢度係有版規,會員有義務去尊守
: G2 z, `* B, M, m6 ^/ Q當然會員有權講佢想講的,但我亦有權做我應該做的

評分次數

• admin

你同佢思緒近,可以接受佢果套; v" J0 j$ y/ A/ S% D
並唔代表其它版友接受得到
  p- c. |' u- g0 @; Y唔怕講,我平時都係咁講野,隨時仲粗俗過佢
/ F  z/ o( m# N( v8 ?3 e: T. l/ C7 {! u! P8 q: w
不過呢度係有版規,會員有義務去尊守
: m+ Y& \: K+ u0 O7 ]當然會員有權講佢想講的,但我亦有權做我應該做的 ..." }9 l/ a  K$ J+ L
自由神 發表於 2010-4-2 11:43 PM
5 H  r/ N$ ~: D& o
首先我要澄清我同佢嘅思緒係唔相近,起碼我對六十幾歲嘅熟女無興趣先) z0 k! h: u8 ?5 t7 V
至於版主你講嘅版規,請問係咪講以下呢條呢?2 d: ?* ?; I$ ]# H* f
-1.5嚴禁發表裸露及不雅的圖片,文字內容亦不能過份猥褻
. f1 k/ m- n  M7 |  q係嘅話請問版主甘生係因為個"X"字被罪家係因為個"死"字被罪?! O& V% r% j: m9 V
係前者嘅話我無異議,但若果係後者嘅話我就真係無奈.
9 r( |4 g+ h! f$ N9 m4 `如果版主你話佢個句"死光了"我接受到,唔代表其他版友接受到,- N1 c" U2 Q2 i: l7 K! }+ p& O
橫豎呢排興公投,呢度又有個投票系統.不如咁呢,由各版友就此"死"字表態呢.

評分次數

• admin

0 F& q8 T* Y% [: c
以言入罪?? 講就係冇罪?& l9 j8 `( F% d
* B. d8 ?( z9 s5 Z" K* N! ~如果你認為上網就講咩都得, 咁你就錯.
: _7 _' N4 R. l' J& Ld228216 發表於 2010-4-2 10:34 PM
3 ?1 T1 f) S4 Z" |  A' l$ h: {
嗱首先版主你唔好扣我帽子,我從來無講過講乜都無罪,無論係現實定係網上世界都絕對唔係.) g2 ]( q+ c" o( o& u
就攞近掛高 登個條友為例,佢因為係網上話要炸死曾蔭權,強姦同非禮學生妹而被定罪,我直程舉手讚成.
, M6 c# e! F1 N0 u2 @, D" a. O( ]5 @/ [- w' I
我唔知甘生佢有無用粗口黎辱罵版主你,因此我無法就此評論.  x# I" `; H( c7 i. o
但如果版主你覺得甘生佢"OK , 這證明 .... 你是盲的 !!!"呢句- W, i/ z6 G9 Y% E& q! R" V話可以入罪,我都無話可說

評分次數

• admin

甘仔high左,特登插版主,擺到明「摟小」,
8 R1 ~9 C% |  ^) t9 a6 [9 H- O佢自己都認,有乜好講啫?
5 r$ _  s4 @/ v" m: \
6 V# r4 g) z* l" g- R5 T3 i呢D叫:求仁得仁
% z, X9 [0 |6 x) b/ P+ a% [# K- P; m. \/ h
何況3日啫,唔係掛住佢掛得咁緊要呀...

評分次數

• admin

% t! j/ M' o! Z/ i* R; \1 C首先我要澄清我同佢嘅思緒係唔相近,起碼我對六十幾歲嘅熟女無興趣先+ B2 I+ S0 D- P% }7 w9 q
至於版主你講嘅版規,請問係咪講以下呢條呢?
& m- w8 e& a8 u& ~-1.5嚴禁發表裸露及不雅的圖片,文字內容亦不能過份猥褻。1 F! b% z7 V( x. e5 {  k* I2 L
係嘅話請問版主甘生係因為個"X"字被罪 ...- N8 G! d" X8 M9 I, }7 j
Winters 發表於 2010-4-2 11:56 PM
公投?好笑啦,為佢而公投?
9 n9 O- |& X% s8 |  H
/ U5 I) A- l# [- Y都係果句,我既責任係保障大部份既會員可以o係度安心留言

評分次數

• admin

公投?好笑啦,為佢而公投?
3 h) s  C! @7 G4 S9 O+ g! k3 s3 d7 m& A
& X# m5 V4 U5 c0 m' H* a/ U( g: s都係果句,我既責任係保障大部份既會員可以o係度安心留言* ~( d6 B; C, ~2 o. A
自由神 發表於 2010-4-3 12:09 AM
! y& [/ T, g& E/ g: R$ u( ^' o! E
為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦6 K6 Q9 c$ H" m8 \& |' p9 b+ i

9 t% {2 W6 i) t6 b. v/ H我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.& Q8 |; |: u: t
不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫.

評分次數

• admin

) U8 U( s& O8 d0 `4 p為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦
2 I1 f) x- B0 O4 c8 O6 q* y- g+ H& a1 T0 \+ ~8 |+ [: A
我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.
. q! _& S( H; F/ v6 K) l不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫. ...1 D& z: `% q" ?3 C
Winters 發表於 2010-4-3 12:15 AM
世界之大,論壇之多~  G& x/ H* O! ?% X: O7 N
各有各法啦~
9 y- Z" P, i  H' S' m與其針著個【死】字,倒不如諗下點解我唔一黎就ban?
( B+ \4 O8 f, ?: L( H要以言入罪,佢留言之外我要搞佢有幾難?/ w4 \' {) `: K+ W5 r1 ?4 q6 Z
我絕對唔想任何一個會員離開,只想大家都開心輕鬆o係度玩~

評分次數

• admin

' D9 Q' ]- V3 y& `
為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦& {/ a, A% c' I+ ~, M

2 f& o: E! k$ @' u& x& C* r我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受., C: J1 W8 e, `! r
不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫. ...
4 U6 x% K* D9 n1 oWinters 發表於 2010-4-3 12:15 AM
0 ^) L9 y. V, F4 g" E1 a5 p冰封三尺非一日之寒...e_e已死, 夠否真正復活...看天.

評分次數

• admin

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 人都死光了嗎????!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。