<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有家有否看過政府的私煙廣告?
返回列表 回復 發帖

有家有否看過政府的私煙廣告?

7 _/ C$ B2 Y/ `5 C4 ]; G
! \4 o, w. S% ], i真係好唔入流,唔全與平民百姓脫節,
2 S, M- Z2 ]. \0 e) g  P& |以我本人所知,私煙並沒有特長,
9 U3 l9 M8 ]8 B4 I& e$ W又可以說[特長]這樣的煙,在我認知範圍內,已經沒再出現過,
* g) i! t) s) Q0 C: y! E0 q我中學年代,特長是興了一段小時間,但因煙味問題,一段時間後,已經被塗汰了,( K  r" z) [8 ]6 ?
其次買賣私煙交收時候,那會在公園交收?; d6 e: i! ~4 W2 q
私煙老闆一定會叫伙記直接送上門,有根有據有門牌地址才會送貨給你,5 Z% i4 a& O- d; y
公園交收?你真係試下搵一個私煙老闆肯咁做來給我看一看?
8 V  h  H5 _0 N" v) ^/ @5 v; b白粉先係公園交收.....
* R) R& k4 M0 a8 N3 I, P+ G一大班飯桶,是是但但做個廣告出來,
+ a. ]" ~$ g# Y$ ]- R但又完全脫離事實,可笑可笑.....

評分次數

• admin

有 d 阿婆真係公園賣 !!
真係好唔入流,唔全與平民百姓脫節,% ~; N2 J5 Z$ w, e6 U
以我本人所知,私煙並沒有特長,9 ?5 K5 j& o! V/ }; h* R6 m: V* Q
又可以說[特長]這樣的煙,在我認知範圍內,已經沒再出現過,% g, {) k! k* c& R1 |* i
我中學年代,特長是興了一段小時間,但因煙味問題,一段時間後,已經被塗汰了,
7 N! W  q; e% p4 `' W  ]+ G8 k( y) {其次買賣私煙交 ...0 z' {/ [" s# G" F
費事高 發表於 2010-4-4 02:42 PM
你確實好唔入流,認知範圍都低
" R8 R/ T9 V# o( \. s+ j7 Y4 \4 Y" j[特長]係仲有得賣,仲要係硬盒添
自從"香港解放區政府"實施部份地點禁煙後, 身為煙民的本人覺得只有交稅的義務, 沒有吸煙的權利, 所以再沒有在香港境內買過一包完稅煙;* H- C1 z9 A; i* J2 w2 C
近幾日有調查報告, 香港的長壽比率是全世界排第二位, 香港污煙漳氣, 生活日夕倒轉, 而且政府日夜宣傳吸煙或吸二手煙會危害生命, 但為什麼人均壽命反而會增多呢? 可想而知, 說吸煙危害生命根本危言聳聽(至少吸二手煙的禍害誇大得多);" B  n( O) M. @. Y1 u$ X3 h
所以我發誓, 政府一日不取消偽禁煙令, 我就永遠買免稅煙和走私煙, 以表示不滿............
以前就真係好多阿伯阿婆係公園賣~而家就唔知啦~睇怕都好難搵
有 d 阿婆真係公園賣 !!
! |5 l# p/ y' t! V6 c/ f* f/ tselena127 發表於 2010-4-4 03:58 PM
- I0 O; H6 D  _0 D3 G* h/ k2 X
2 `0 R$ ~$ ]+ x我意思係幾條幾條咁交收,, `& o" I( z/ I  v
我以前都係公園幫襯過D公公婆婆賣煙,8 B) z# ]! Z' u" X
但只限於一,二,三...包咁賣,當然...
. c/ a9 b( w$ Z9 s4 w# }你出得起錢,佢地只然會比貨你,. Q+ o) R" k$ `
但佢地本質上,只係諗住一包一包咁賣。

3 p) F6 a4 B1 S' m" t( P# u
你確實好唔入流,認知範圍都低5 a8 F  d1 P5 i* u; v2 k
[特長]係仲有得賣,仲要係硬盒添
4 \' [- T/ J! |$ I奉命 發表於 2010-4-4 06:33 PM
1 @5 \4 M( x1 v: F* k9 I" I
4 }; {6 I4 m4 \) I- H  }! f. e
咁我見識少囉( N- G- Q! q, @7 p! H
但我幫襯私煙多年,我就未曾見過有[特長]可以比我買
直接送上門?? so stupid wor??
自從"香港解放區政府"實施部份地點禁煙後, 身為煙民的本人覺得只有交稅的義務, 沒有吸煙的權利, 所以再沒有在香港境內買過一包完稅煙;5 m% X6 f. b2 g( w
! e$ T$ i, P0 r4 ~& u2 z/ \% I近幾日有調查報告, 香港的長壽比率是全世界排第二位, 香港污煙漳氣, 生活日夕倒轉, 而且政府日夜宣傳吸煙或吸二手煙會危害生命, 但為什麼人均壽命反而會增多呢? 可想而知, 說吸煙危害生命根本危言聳聽(至少吸二手煙的禍害誇大得多);
& i  w/ \0 q$ `所以我發誓, 政府一日不取消偽禁煙令, 我就永遠買免稅煙和走私煙, 以表示不滿............
8 H1 J3 r3 Y  a" o$ I; l7 C/ r打狗棒 發表於 2010-4-4 07:32 PM
  P; M+ y' }8 W而且政府日夜宣傳吸煙或吸二手煙會危害生命, 但為什麼人均壽命反而會增多呢?" r- P# k' }4 r0 e$ u5 p1 {
兩者有關係?
1 O3 W% m. ?6 B3 I, H說吸煙危害生命根本危言聳聽(至少吸二手煙的禍害誇大得多)
  j0 m6 f" `& k" C' D6 @+ J2 L' ]; ]我醫學知識比較貧乏,呢樣真係要聽下閣下高見
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有家有否看過政府的私煙廣告?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。